Etikettavel
Läst 357 ggr
djurtok
2020-06-30, 07:01

Balines eller orientaliskt långhår

Finns det någon skillnad i hur pälsen ser ut mellan de två raserna? Hur ska man kunna välja mellan raserna? XD

För evigt med Gaia

NatasjaHemby
2020-06-30, 17:12
#1

Skillnaden mellan raserna är endast färgsättningen. Balinesen är maskad med blå ögon medan orientalen är icke-maskad med gröna eller (icke önskvärt) gula ögon. I grund och botten är det samma ras och en kull kan innehålla både balineser och orientaler.

Sen finns det naturligtvis individuella skillnader. Vissa har jättebra päls med stor krage och fluffig svans medan andra får mindre päls, nästan som en korthårig katt med bara lite mer päls på svansen. 

Raserna trivs bäst med en rasfrände, så det är bara att satsa på en av varje 😉

SE*Simbelmynes

SEQJOUZ
2020-06-30, 17:53
#2

Du väljer den uppfödare som du känner dig trygg med och den katt som du falker för och tar ditt hjärta med storm 😍 Både Balines som är långhårig Siames och Oriental har samma temperament och är lika underbara. Många tror att Balinesen kräver mycket pälsvård och fälker mycket, men så är det inte, fäller mindre och bättre än korthåren, fadt de fäller minimalt de med pga ingen underull 😄 Jag har katteriet SE* Qjou'z i skövde, finns FB sida SE* Qjou'z Cattery, föder upp Siames och Balines, där finns många bilder och filmer så ser du hur de är och ser ut. Bäst är att åka till upofödare och träffa rasen live, de måste upplevas för att få en rättvis bild av hur fantastiskt underbara de är ❤ Dagens Balines är inte så pälsad längre då under lång tid parats ut med korthår Sia/Osh, men de är ff lika vackra 😊 Orientalen finns oxå som långhår. Balines och OLH uppfödare är få och man kan få vänta på sina kattungar 😉 Lycka till ❤

djurtok
2020-06-30, 19:45
#3

Tack för fantastiska svar!

Väldigt bra svar som hjälpte mycket!😍

För evigt med Gaia

Upp till toppen