Etikettkusinraser
Läst 3367 ggr
PogoPedagog
2015-02-06, 07:31

Mindre pratiga katter

Hej. Jag har haft Siames tidigare och tycker de är otroligt vackra men jag gillade inte den pratiga delen av siamesen. Finns det någon nära besläktad ras med Siames där man får det slanka utseendet men slipper skrikande katter som klättrar på väggarna om de inte får ligga i ens knä konstant?

Herseruds
2015-02-06, 07:44
#1

Burmor är väldigt trevliga., från blrjan besläktade med Siames. Abessinier är vackra och tysta men inte lika kramiga vilket jag tycker är synd. Ha två siameser så de kan kramas med varandra och du blir lite avlöst? Själv älskar jag att prata och kramas med mina balineser! ❤️

PogoPedagog
2015-02-06, 08:45
#2

#1 Tack för tipsen. Ska kolla på dessa raser nästa gång det är dags att skaffa katt.

 Två siamer kanske kan fungera bättre. Jag hade huskatt+ siames sist.

kalindas
2015-02-06, 09:29
#3

#2
Huskatter (om de inte är väldigt sociala och kramiga) är lite för lite för en Siames. Är de av den extra krävande sorten så får man skaffa en kompis,
Ang. Siamesliknade så kan du nog även kolla Cornish Rex. 
Sen har Ocicat siames bak i sina gener.

/Elisa

flis
2015-02-06, 12:09
#4

Mina rexar har ett gnälligt jamande vilket jag tycker är irriterande ibland. Orientalen jamar högt och bestämt med långa haranger och svarar emot hela tiden, riktigt charmigt. 🙂

Lejdet
2015-02-06, 13:32
#5

Jag har som uppfödare mellan 8-20 kat.4 katter konstant i mitt hem och att de skriker förutom vid löp är extremt sällsynt. Tror att det berodde på att din förra siames var ensam.

MissMaven
2015-02-06, 13:45
#6

Våra siameser jamar högt bara vid löp och om något är JÄTTEFEL. Annars är de bara gulliga och pratar ibland, men de är inte alls jobbiga. De är dock fler. Siameser/orientaler trivs oftast (i 99% av fallen, tycker jag) inte som ensamkatter.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Maria29
2015-02-06, 14:41
#7

Jag tycker att det är trevligt att veta vad som händer här hemma om maten är slut eller om det är någonting som inte är som det ska eller bara ett litet maju för att säga hej. Jag tycker inte att katIV pratar för mycket eller skriker utan är treviga och sociala katter och förstår inte beskrivningen öht.

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Rithwa
2015-02-07, 09:40
#8

jag håller md di Maria29. Jag har haft kat IV sedan 1896 har aldrig någonsin upplevt det som skrivs,  kat IV pratar varken högt för mycket utan är sociala och trevliga.

Kanske är det så att när dom skriker mycket att den är ensam katt eller att dom är understimulerade.

[SEQJOUZ]
2015-02-07, 11:35
#9

Håller med ovandtående inlägg mina är inte högljudda och pratiga utan bara om det är npgot speciellt…fast vad tråkigt med katter som aldrig skulle säga ett knyst 😕

Herseruds
2015-02-07, 14:48
#10

Smaken är som baken, en del gillar inte att katten pratar, och man kan väl misstänka att här på SiF tycker majoriteten att det inte är ett problem. :) Men visst är de orientaliska raserna kommunikativa, det är iaf en av alla egenskaper jag gillar med dem! 😊

carinbrack
2015-02-07, 15:54
#11

Haha, Dexter bräääker åt mig när jag vaknar på natten, han hör omedelbart om jag vaknar. Men det är väl jag som vant honom vid det, tycker att det är mysigt med kattgos när man vaknar och inte kan somna om. På dagarna pratar de bara om de har nåt att säga.

Attacks
2015-02-09, 02:25
#12

Der er veldig ulike personligheter også på dem( jeg tenker ikke på fertile dyr, for det kan ha sine årsaker så klart). Noen har regelrett "munndiare`", bare fordi dem er sånn, mens andre sier nesten ikke et pip. Og så er der dem som er midt i mellom disse typene igjen 🙂,

Det er en utrolig sosial rase, og jo mer tyst dem er, jo mindre normalt er det. Men der er stor forskjell på samtaler og små diskusjoner og slikt, kontra mas. For en masete SIA/OSH - da kjennes det på mine nerver også. Men maser dem, så har det egentlig en årsak, og da må man finne ut hvorfor.

Den katten som prater minst hos meg, det er kastraten vår. Hun prater mer med seg selv, når hun fanger leker og skal bære dem som jakttrofeer til de  andre kattene, ellers sier hun svært lite. Hun prater i stedet masse med potene sine. Vil hun ha klapp og kos, så kommer der en labb forsiktig opp i ansiktet ❤️ Faktisk veldig søtt å våkne sånn om morgenen, om hun våkner før vekkerklokken.

En av de andre voksne er en liten terrorist 😃 Vi har våre daglige samtaler, men får hun det ikke som hun vil, ja så kjefter og smeller hun, og vi endes etter diskusjoner om å inngå kompremiss, eller så får hun det akkurat som hun vil.

Ungkatten våres er MEGET slitsom. Hun er barnebarn av kastraten, men ligner ikke det spor på henne. Hun ligner mest på  søster til pappan sin. Hun kan prate hun, og det skjer titt og ofte. For å ta et par eksempler , det var en edderkopp på veggen som hun ville ha tak i. Men edderkoppen klatret så høyt opp at hun ikke fikk tak i den. Ærlig talt, jeg trodde enten hun hang seg fast og fikk panikk, eller så kunne det være løpetid på G? Neida, hun satt bare på gulvet og forbannet edderkoppen som var så smart å kom seg unna 😂  Hun har hatt løpetider også, og da er dem unnskyldt støynivået   - men med henne får man lyst til å rømme fra huset i 1 uke….  Men vi er veldig glad i henne, og hun er den hun er.

Men…. for en liten mnd siden flyttet busevenninnen hennes til Sverige, og tilbake var der da kastrat-bestemor og 2 drektige hunnkatter. Bestemor kan leke hun 1g pr dag , men  elsker å være sofagris.  Vi hentet hjem en av ungguttene våres som bor hos en venninne, så hun fikk en busevenn og da pratet hun mye mye mindre. Så kom kattungene, og da flyttet busekompisen hjem igjen, for han er på G til å bli fertil, så turde ikke ha han hjemme her nå. Tilbake var pratebøtta våres, og da gikk volumet høyt opp veldig mange ganger om dagen. Det er på grensen til å være meget meget slitsomt. Jeg er faktisk glad når det er natta og vi sover, og at jeg faktisk har en jobb. Men katten kjeder seg, lite futt i bestemor og 2 andre som ammer i hver sin fødekasse.

Så selv om personligheter er ulike, så er trivsel veldig viktig for om der blir mye prat eller ikke, og hva slags prat.

Vi gleder oss masse til alle de små bebisene er blitt større og mobile, det gleder nok ungkatten våres seg også til. Da er der noen å leke med igjen. 🙂

Sånne fredlige og lite pratsomme kat IV katter som min kastrat vokser ikke på trær. Hennes ene sønn er prikk lik, men ingen av de andre. Vil man ha en slik katt, så er det faktisk bedre å kjøpe en voksen der en ser hele dens personlighet.  Ene sønnen til kastraten min var ganske pratsom som liten,men ble ikke som stor. Ungkatten våres som er meget pratsom pratet ikke så mye da hun var liten.   Men det er heller ingen pekepinn , hele personligheten vokser ikke frem før dem er blitt voksne, og ikke minst er voksne som trives.

Så ender valget på kat IV til syvende og sist, velg 2 voksne , så vet du hva du får. For 2 katter er minimum for denne rasen når det gjelder trivsel.👍

(N)Attack's Cattery  ~Sometimes with a touch of white ~ http://www.attackscattery.blogspot.com/

 

PogoPedagog
2015-02-09, 07:20
#13

Ja jag förstår ju att det finns folk som uppskattar deras sociala sida med. Men för oss innebar det att katten skrek varje natt eftersom pojkvännen var allergisk och katten därmed inte fick sova i sängen utan bredvid sin mkt sociala huskattskompis.

[SEQJOUZ]
2015-02-09, 07:34
#14

Men lille skrutten då…då är det inte katten det beror på utan att den var ensam. Allra ofast behöver en kat IV en likasinnad för att må bra dem är inga ensamkatter och att inte få vara nära sin matte och husse…hur gick det för katten har ni den kvar om den bor kvar och ff är ensam rekommenderar jag en Kat IV kompis till den 😊 om inte kanske ni skall ha en husis till istället eller kika runt på andra kattsajter för att höra hur deras ras fungerar 😉 😊

[Borttaget]
[Borttaget] 
2015-02-09, 07:34
#15

Inlägget är borttaget

AngelsCo
2015-02-09, 15:07
#16

Siameser är verkligen inte ensamkatter, och ÄR de ensamma är de Skitjobbiga, på ren svenska. Min gammeltant, som ändå är hyfsat asocial och klarar att vara själv bara hon har matte, blir en riktig pain in the ass, trots att hon är världens bästa och raraste och gulligaste. 

Annars är Snowshoe en ras med mycket både siames och ragdoll i sig. Lugnare och mjukare, men fortfarande maskade. En bra snowshoe ser lite ut som en gammal/traditionell siames, men med vitt.

Sandra - moderator & medarbetare Siames iFokus

Upp till toppen