Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 16518 ggr
Missannas
6/1/13, 10:59 AM

Månadens katt!

Junikatten är en av mina personliga favoriter, blåmaskade skönheten S*Limericks Real Love som kallas Mimzy.

Oj! Så fantastiskt kul och hedrande att få frågan om att vara med som månadens katt på Siames iFokus. Jag börjar med lite kort bakgrundsinfo hur det hela började en gång i tiden..

Mitt och Anna Gerberts samarbete sträcker sig rätt långt bak i tiden. Vi lärde känna varandra i mitten på 90-talet och det var via Anna som jag fick möjlighet att lära känna dessa fantastiska siameser och orientaler. Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet! Under åren har jag haft möjlighet att ha några av S*Limericks kullar hemma hos mig vilket har varit otroligt roligt på alla sätt.

Efter det att våra siameshonor  IC SW’00 S*Limericks Love Me Do, DM ”Midou” och CH S*Yahtzee’s Siouxsie Sue ”Léah”  hade sina sista kullar 2002 resp 2003 blev det ett litet uppehåll vad gäller uppfödning för min del.  Både Midou, Léah samt en hane från en annan kull var kastrater och det passade rätt bra in i mitt liv just då att inte ha någon kull hemma hos mig. Men så för 2½ år sedan dök frågan upp från Anna om inte jag kunde tänka mig att ha en hona hos mig. Självklart sa jag och inte blev det bara en utan till och med två(!) vackra orientalflickorJ S*Limericks Just Love Me ”Millie” och S*Limericks Koh-I-Noor ”Pippi”. Millie parades sedan med Annas fina hane WW’11 SW’11’12 SC S*Cross-Bow Crest Hooked on a Feeling, JW och blev till vår stora glädje dräktig.

Kvällen den 2 oktober 2012 var det så äntligen dags och Millie födde en kull om 5 stycken kattungar, två honor och tre hanar. Tyvärr överlevde inte en av hanarna, men de resterande 4 kattungarna var pigga och krya. Den knubbiga lilla siameshonan stack ut redan från första stund genom att vara den som var både störst och hungrigast i kullen. Vi var i början lite fundersamma på om hon skulle bli blå eller lilamaskad då hon var så ljus, men efter ett tag stod det klart att hon var blåmaskad. 

Efter några veckor så börjar ju personligheterna att utkristallisera sig mer och mer. Ganska så tidigt, jag skulle säga redan efter ett par veckor, så sa jag till Anna att den där lilla siamestjejen är någonting alldeles extra. Vi ville gärna behålla en hona ur denna kullen och efter lite funderande beslutade vi oss till slut för att behålla den lilla blåmaskade honan.

Mimzys namn - Real Love - är efter en Beatleslåt, precis som ”min” första siames från Anna och samtliga katter (med några få undantag) som fötts hos mig. Men namnet Mimzy kom min dotter Minna på. Det är namnet på en sagofigur i en film som hon tycker jättemycket om. Filmen "the last Mimzy" handlar om en liten vit kanin med unika och lite ovanliga egenskaper. Det passade ju perfekt!

Mimzy är nog en av de roligaste katter jag haft! Det är liksom så mycket av allt på en och samma gång. Hon pratar hööögt och mycket, gärna då med ögonkontakt precis hela tiden. Hon kan gå fot som en liten hund och är totalt orädd för det mesta (vilket är på både gott och ont). Dessutom så fullkomligt älskar hon människor i alla storlekar, vare sig det är små barn eller äldre. Det lustiga är att de flesta verkar tycka om henne också, även de som inte är inbitna katIV-fanstaster som vi.😃

Mimzy är ett matvrak av sällan skådat slag! Allt går liksom ner, råa grönsaker, frukt, rå lök(!) ja, till och med sylt kan vara gott. Detta är ju dock inte så hälsosamt så det är tur att inte Mimzy själv bestämmer vad hon får äta och inte äta.

Mimzy älskar även att sova…på dagen. Nattetid ägnar hon sig åt promenader, gärna då i mattes eller husses ansikte. Eller varför inte använda mattes ansikte som språngbräda under de nattliga tjurrusningarna, gärna i kombination med att samtidigt kasta sig över stackars (inte ont anande och djupt sovande) Pippi. Fast vad gör det när hon sedan kommer kurrandes och kryper ner gosig och varm under täcket.❤️

Mimzy är även en jägare av stora mått! Hon jagar strumpor och dockkläder, särskilt nattetid. Varje morgon hittar man diverse byten i sängen och det kan bli rätt så många strumpor som hon plockar framförallt från min dotter Minnas rum. Det lustiga är att detta "arv" kommer i rakt nedstigande led från mormor "Kitty" aka Sandvretens Top Secret. Hon älskar nämligen också strumpor och visar gärna sina talanger när hon har kattungar, då kan man hitta en hel hög strumpor inne hos kattungarna.

Hon är otrolig vår fina blåmaskade tös och krossar hjärtan här på löpande band. Senast charmade hon hovslagaren som kom in på en kopp kaffe efter det att han skott klart våra hästar. En sådan där rolig katt kunde han absolut tänka sig även om hon, i hans tycke, hade lite väl kort päls och stora öron. 😉

Oavsett vad man pysslar med här hemma så är hon med precis hela tiden. Helst av allt så hade hon följt med ända ut till stallet, men där satte matte stopp! Det mesta faller henne på läppen förutom tandborstning. Det är nog det absolut värsta som finns tycker Mimzy.

Vi älskar verkligen vår fina, snälla och ibland småtokiga blåmaskade tjej. Katten med den lenaste päls jag någonsin känt och sina stora lejonlika tassar. Hon är ju fortfarande ung så det skall bli jätteroligt att få följa hennes utveckling. Extra kul och speciellt är det ju när man dessutom varit med från allra första stund.

Tack snälla för att Mimzy fick vara månadens omslagsflicka och tack bästa Anna för ditt förtroende och möjligheten att få vara en liten del i S*Limericks.🙂

Jag vill även passa på att önska Er alla här på Siames.iFokus en riktigt skön sommar! //Maria Dottori

www.limerickscattery.se

www.mariadottori.se

Tack till er båda, Maria och Anna för att vackra Mimzy får pryda vår sajt nu under juni månad. Jag har sagt det förr och säger det igen, hon är verkligen en drömtjej, hon har allt!

P.S Jag vill också passa på att gratta pappa Gekko som blev Supreme Champion i Göteborg förra helgen!

/Anna

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Annons:
lynxlo
6/1/13, 2:09 PM
#1

Vilken fantastiskt fin flicka med framtiden för sina tassar! Må hon gå i pappas fotspår!

Lo- Moderator och Medarbetare Siames IFokus

BubblingSpirit
6/1/13, 2:28 PM
#2

Vilken vacker flicka! Grattis till månadens katt :)

cillaroten
6/1/13, 3:06 PM
#3

Sagolikt vacker,är denna flicka ❤️❤️❤️

kalindas
6/1/13, 3:17 PM
#4

Blåmaskat är så otroligt vackert!😘
Grattis!

/Elisa

tuska
6/1/13, 4:22 PM
#5

     Grattis !  Vackra Juni katt

Pauline dM
6/1/13, 4:32 PM
#6

Grattis till månadens katt! Vilken charmig berättelse och hon är ljuvlig!😍

Annons:
Basse 2004
6/1/13, 4:57 PM
#7

Hon är jättefin❤️❤️❤️❤️❤️

[figgelina64]1
6/1/13, 5:45 PM
#8

Vilken vacker blå siameshona och grattis till juni månads katt ❤️

Nilla
6/2/13, 9:40 AM
#9

Oj oj oj, vilken skönhet! Hon är fantastisk! Gratulerar! 😍

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

Rithwa
6/2/13, 10:19 AM
#10

Jätte grattis till månadens katt blått är flott!!!

alltidsiames
6/2/13, 12:21 PM
#11

Grattis till månadens katt! Hon är jättevacker!

Midou
6/2/13, 3:56 PM
#12

Tusen tack allihop för era fina kommentarer, både jag och Mimzy blir så glada!😍Hon är fantastiskt rolig och cool tjej😎

Ellensmatte
6/2/13, 3:59 PM
#13

Grattis till en vacker tjej :-)

Annons:
amandahurtigh
6/2/13, 10:05 PM
#14

GRATTIS! Hon är sååååååååå fin!!

Amanda Hurtigh
SE*Aconcagua's Orientaliskt Lång- & Korthår.
aconcaguas.se
amanda@aconcaguas.se

Myzakatt
6/2/13, 11:14 PM
Midou
6/3/13, 8:04 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#16

Tack för alla fina kommentarer!😍

På tal om nattliga upptåg. Häromdagen gjorde jag ett rekorbeslag vad gäller diverse jaktbyten som hamnat i mattes och husses säng. Kan tillägga att hon såg rätt nöjd ut när hon låg intill den här högen av strumpor, dockkläder, leksaksmöss och en flätad dockhussäng i korg(!)

Siameshona
6/3/13, 12:43 PM
#17

Va kul! Grattis fina tjejen❤️

Ellensmatte
6/3/13, 7:55 PM
#18

Hon är en riktig samlare, så häftigt!

Carlitos
6/3/13, 10:01 PM
#19

Gud va fin!!! ❤️ Grattis till månadens katt!

Carlitos
6/3/13, 10:03 PM
#20

haha.. va roligt, speciellt dokhussängen  😂

Annons:
Garmabias
6/4/13, 7:12 PM
#21

Grattis till en mycket vacker månadens katt!

masterg
6/4/13, 11:14 PM
#22

Jättesöt! 👍

mikaeljosefine
6/6/13, 10:56 AM
#23

Vilken vacker katt! Så fin färg hon har, måste säga att blåmaskat är väldigt vackert😍

MijmuPix
6/7/13, 6:40 PM
#24

Grattis till Månadens katt vackra Mimzy! Så himla fin och vilken personlighet! :-)

GunillaSverkersson
6/7/13, 9:16 PM
#25

Grattis till en vacker månadens katt

Vi har långhåriga kattungarKyss hos oss   www.broddans.se Glad

[S*Cupcakes]
6/9/13, 7:42 PM
#26

Grattis grattis Mimzy! Jag har ju äran att måla av denna lilla dam just nu :)

Midou
6/10/13, 5:46 AM
#27

Tack alla för era fina kommentarer!😍

#26 Åh Jenny det skall bli så spännande att få se ditt fina konstverk av Mimzy så småningom❤️

Annons:
Boggsvea
6/11/13, 9:42 AM
#28

ååå så vacker 🌺tycker Blåmaskade Ragnar och matte Birgitta

SE*Pepparkornsögas Skrattar

Midou
7/2/13, 8:21 AM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#29

Mimzy tackar för alla fina kommentarer och för att få ha fått pryda Siames iFokus under en hel månad :)
Kram från oss❤️

Upp till toppen
Annons: