Avel & genetik

Angående tikskydd till hane.

2016-05-01 20:22 #0 av: LaSadie

Skriver här då det verkar mer drag här än på norskogkatt.ifokus.

Skaffade tikskydd till vår hane då han flippade totalt i helgen på grund av löpande honor som han inte ska para. Nu är tikskyddet på men hur ska man göra om han behöver gå på toa? Tar ni bort skyddet lite då och då under dagen? Han kommer vara instängd och avskild de andra på natten men för att han ska kunna vara med de andra så får han ha skyddet på...

Anmäl
2016-05-04 22:56 #1 av: Lejonhjarta

Jag har byxor på alt blöja på min hane och han byter jag på när han säger till och morgon/kväll. Ibland kan han baja så det kommer i lådan och ibland så får ja byta på honom. Med tikskydd får du nog byta väldigt mkt oftare.

Anmäl
2016-05-06 21:17 #2 av: annzoo

Jag har tikskydd på min hane (ej siames) när han är lössläppt där honorna ha varit. De gamla tikskydden kunde de bajsa i utan problem i, kisset kommer i inkontinensbindan som jag har tikskyddet..

Använd inte tikskydd på hane för att undvika olovliga parning. Har man en påhittig hane tar det sekunder att få av dem. Bättre att isf bara låta honom gå med honor det inte gör något om de blir dräktiga.

Anmäl
2016-05-07 09:49 #3 av: LaSadie

Vi har inte jättebra separeringsmöjligheter tyvärr. Men nu har de slutat löpa, ska bara förhindra strålande.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.