Omplacering

Ulla söker fodervärd utan barn i hemmet

2014-08-10 20:41 #0 av: Tainted123

Hej på er.

Ulla är en helt underbar liten chokladbrun tjej som börjar närma sig året. Hon har fin stamtavla och är fullt frisk. Vi har haft henne sen hon var 12 veckor och tanken var att hon skulle få stanna hos oss för alltid, vi ville ta ett par kullar på henne och sedan skulle hon leva lycklig i alla sina dagar som mormor ute hos oss på landet. Nu blev det inte riktigt så..

Hon är van vid att få gå ut på dagarna när vi är hemma då vi bor såpass avlägset så att iaf biltrafik är en risk man kan räkna bort. Dock så har något hänt henne ute som gjort att hon från en dag till en annan blivit rädd för barn. Vi har själv en 7åring som är van vid djur och vet vad man ska/inte ska göra när katterna är i närheten, men det når inte fram till Ulla riktigt.  Hon springer undan när dottern kommer in i rummet, har hon kompisar hemma så springer Ulla ut. För övrigt älskar hon sällskap (vilken oriental gör inte det?),  och är väldigt gosig, även med vår vuxna sphynx hona. Sphynxen däremot är lite bitter mot Ulla ;)

Hon kom till oss som en rädd liten fröken men vi har ägnat henne otroligt mycket tid och kärlek vilket gjort henne till en tjej som gärna sätter sig i knät hos gästerna när vi får besök, leker och pratar, och är helt enkelt som en oriental ska vara.

Vi bor i Töllsjö och vill gärna att hon kommer till någon i Göteborg/Borås/Alingsås området som har intresse för att ta en kull eller två.

Mvh, Marita

Anmäl
2014-08-10 20:42 #1 av: Tainted123

bebisulla

Anmäl
2014-08-10 20:43 #2 av: Tainted123

Ulla och Inez

Anmäl
2014-08-10 20:43 #3 av: Tainted123

Ulla

Anmäl
2014-08-10 22:11 #4 av: kalindas

Var noga med att skriva ett tydligt foderavtal så det inte blir nåt trassel, tänk på att ni kan inte ta tillbaka henne om ni blir osams, så länge katten inte blir vanvårdad och ni kan bevisa det. Skriv redan i avtalet om ni önskar att katten ska vara kastrerad när den övergår i fodervärdens ägo. 
När ni väljer hane så var noga med att välja en trygg och framåt katt. Skygghet och känslighet (menar inte rädslan för barn nu) kan ofta gå i arv. Det har jag lärt mig den hårda vägen. Så se till att hon är mentalt stabil innan hon får kull, så hon inte lär ungarna att bli skygga/blyga.
Lycka till med att hitta ett fint hem till den lilla skönheten. Hjärta

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.