Tråden är låst och inga nya kommentarer kan skapas
Sjukdomar & defekter

Tvek till vet.behandling av misstänkt Polyp, råd?

2018-02-19 13:28 #0 av: [Adiarminparla]

Första inlägget här, men känner mig så himla rådvill att jag söker svar överallt just nu.  

Min 18 månaders orientalgrabb började efter årskiftet att ruska/klia sig i högra örat, efter några dagar började han även luta på huvudet. Efter en (väldigt) kort undersökning hos veterinären drogs slutsatsen öroninflammation i mellanörat, och punktering av trumhinnan bokades in nästa dag.

Jag märker ingen förbättring efter ingreppet och mycket riktigt veckan efter kom provsvaren som INTE visade på någon inflammation.  Vid nästa veterinärbesök syns en liten polyp i örat, samt att vet även känner något på utsidan av örat. Hon hävdar att det måste ha tillkommit EFTER den första undersökningen, medan jag mer känner att detta missades pga slarv,press etc.? 

Nästa dag sövs min lille igen för "plockning" av polypen. Den misslyckas såklart (trasas sönder) och han sätts efter detta på kortison för att ta ned svullnaden och låta polypen växa till sig lite så de enklare kan får tag på den vid nästa försök. 

Vi är nu på sista avtrappningsveckan  från kortisonet och jag pratade precis med veterinären igen. Hon bokade in en ny tid och instruerade mig att han inte ska äta något innan besöket. Har hon alltså tänkt göra en ny "plockning"? 

Jag har liksom fått intrycket av ALL annan info jag lyckas suga i mig att dessa s.k plockningar sällan lyckas? Att polypen med största sannolikhet kommer komma tillbaka inom kort? Veterinären vill inte ens säga SÄKERT att det ens är polypen som är problemet, och vad jag vet har de bara en vanlig skiktröntgen på denna klinik, alltså inte sådan röntgen som skulle behövas (datortomografi). Så VARFÖR tar hon tillbaka oss till denna klinik, istället för att remittera till ett större djursjukhus?

Jag kan ingenting och har ingen erfarenhet i detta. Men jag anar ugglor i mossen. Jag tycker att TVÅ onödiga sövningar inom loppet av ca 10 dagar är MYCKET, speciellt när INGET blev gjort. 

Veterinären är väldigt brysk och inte speciellt empatisk, har inte fått särskilt förtroende för henne och nu ifrågasätter jag hela detta förloppet. Kan det vara så att hon fortsätter boka in "onödiga" och dyra undersökningar på sin klinik för att "casha in"?  Varför inte bara remittera till en datortomografi på en annan klinik för att se hur det ligger till istället för att chansa? Känns som att vi bränner upp hela försäkringen på hattiga semi-lösningar istället för att bara göra vad som behövs på  en gång. 

Lillen är jätteledsen, lutar jättemycket på huvudet och har så dålig balans att han inte kan leka/hoppa upp och ner stabilt. Ibland landar han på sidan när han hoppar från höjder som aldrig varit ett problem tidigare.

För mig känns detta AKUT, då han är så besvärad,  och jag upplever sakta men säkert en försämring av SAMTLIGA symtom.

Har ni varit med om liknande, hur gick er behandling? Vad är er erfarenhet och låter min beskrivning ovan som praxis? 

Tacksam för alla råd som kan ges!

Anmäl
2018-02-19 13:33 #1 av: Maria

Jag har inte varit med om liknande men min fråga är varför du inte själv kontaktar ett större djursjukhus. Du måste väl inte ha remiss?

/Maria

 

Anmäl
2018-02-19 13:35 #2 av: vallhund

Håller med Maria, kontakta en specialist.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-02-19 13:37 #3 av: [Adiarminparla]

Jag har ringt 2 olika stora regionaldjursjukhus, och de har båda bara hänvisat till min ursprungliga klinik och sagt att jag ska be om remiss. 

Då man ofta bara får prata med receptionisten/djurskötare så har jag inte fått svar på huruvida denna behandling har varit praxis/korrekt/vad de skulle ha gjort :( 

Anmäl
2018-02-19 13:37 #4 av: NatasjaHemby

Hade jag varit du hade jag uppsökt en annan veterinär omedelbart. Troligtvis redan efter första besöket. Det är väldigt viktigt att man känner tilltro till den veterinär som ska behandla ens älskade djur och att du inte litar på veterinärens diagnos samt upplever denne som brysk och oempatisk tycker jag absolut är skäl nog att byta.

Har aldrig varit med om en veterinär som remitterar en till annan klinik efter påbörjad behandling. Bara att de hänvisar vidare om man redan från början önskar göra någon speciell undersökning. Tror nog att du får söka dig vidare på egen hand. Kanske kan kattens uppfödare rekommendera någon bra veterinär?

Hoppas att det inte är något allvarligt och att ni snart får bukt med problemet Blomma

SE*Simbelmynes

Anmäl
2018-02-19 14:16 #5 av: vallhund

#3 Självklart får du inte svar på sådana frågor på telefon, inte ens om du får prata med vet. Ring o beställ tid, inte diskutera andras ev felbehandlingar.

ISIS anhängare anser sig inte heller vara sektmedlemmar.

Värd på Amstaff, BARF , Beroenden samt Multikulturellt .

Medis på  Border Collie samt Cancer, Choklad, Kennel o Psykologi.

 
Anmäl
2018-02-19 14:26 #6 av: Maria

Jag hållet med Vallhund. Det är ju bara en tid du ska boka. Inte diskutera.

/Maria

 

Anmäl
2018-02-19 14:33 #7 av: [Adiarminparla]

Vallhund, jag förstår inte varför du verkar så trött/arg? Jag har bara frågat, inte nämnt namn eller ens ort..? 

Visst, du kanske är en erfaren senior inom ämnet. Men detta är min första raskatt och min första riktiga sväng inom djursjukvården. Som du säkert förstår så har man ju enormt förtroende för veterinärer, på samma sätt som jag känner själv inför en läkare, då det är DOM som är utbildade medan jag inte kan någonting.  Att ifrågasätta någon som ska vara sakkunnig och långt mer utbildad än mig inom ämnet sitter långt inne, man litar ju på vad man blir tillsagd? Jag tänkte bara kolla här ifall någon hade insyn/erfarenhet av något liknande.

Jag försökte söka upp RÄTT forum med rätt människor som kan MIN ras, i förhoppning om att få lite tips och råd. Men det känns som att jag råkade klampa in i din exklusiva tebjudning (detta forum bara till för befintliga experter och uppfödare?) där man inte får vara "dum" och nybörjare. Förlåt att jag inte föddes som proffs och allvetare, men jag trodde ärligt talat att man kunde få lite tips och råd här annat är snorkiga "vet du inte bättre kommentarer". 

Menmen, tack för mig då. Jag provade att doppa tån men tyvärr var vattnet ISKALLT. Lev gott.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.