Omplacering

Omplacering av två herrar

2017-11-06 14:47 #0 av: Anderssonskan

Med sorg i hjärtat efter 11 år tillsammans så behöver Castor och Cosmos nya hem. Castor är Svarttickad Bicolor och Cosmos en svart Oriental. Båda är fullt friska, inga allergier och mår toppen

Efter en skilsmässa har de fått hänga med ungarna, så de har haft varannanveckaboende i tre år, vilket har funkat klockrent. Men då vi längre inte kan hålla på så av olika orsaker, så har vi kommit till slutsatsen att försöka hitta ett nytt hem åt herrarna. 

Castor (bicolor) är den smartare av killarna, sitter gärna bredvid och petar på oss för att påkalla uppmärksamhet, älskar ostbågar och rå kyckling. Har han gjort dumheter, så är han så klok så han hör på oss om han ska sticka och gömma sig eller sitta kvar och se ledsen ut.

Cosmor (svart) har inte riktigt alla hästar hemma, äter bara torrfoder, allt annat är nog farligt, kanske en ostbit ibland. Leker gärna, hoppar extra högt bara för att det är kul. Han lär sig aldrig att brorsan luktar illa i rumpan och ser lika förvånad ut varje gång han luktar.

De är inte speciellt pratiga, och inte jättesociala. Men de kommer när man ropar, oftast. De är harmoniska och trivs både i lägenhet och hus. Funkar väldigt bra med våra barn, som nu dock är äldre yngsta 13. Gäster hälsar de gärna på och ligger gärna raklång över dem i knät. Cosmos ligger gärna i gästernas skor och blir "hög" på tåbira.

De skulle nog trivas både hos någon som inte har barn och hos en familj med ålder över ca 8 år på barnen. De vill gärna komma och gå som de vill där de bor, och stressas av barn som inte låter dem vara ibland. Pratar men med dem så pratar de tillbaka, men i ett nytt hem bör de få vara ifred tills de känner sig hemma, de blir stressade av att ständigt bli passade på. 

Vi är måna om att de hamnar i ett harmoniskt hem, och låter det intressant så ring gärna. Vi vill att de kommer till en familj som inte är ombytliga och helt plötsligt ångrar sig. 

Eva 070-1761668

Östergötland, Finspång

Anmäl
2017-11-07 08:52 #1 av: kalindas
foderavtal-.pdf

HjärtaTråkigt att höra... Hjärta
Tips är att du lämnar ut dem på foder, så har du mer kontroll att de hamnar rätt. Bifogat ett avtal nedan.

Anmäl
2017-11-07 10:48 #2 av: Anderssonskan

Vilket bra tips, tack så mycket HjärtaGlad

Anmäl
2017-11-07 15:35 #3 av: NatasjaHemby

Tråkigt att ni behöver omplacera era fina herrar. Hoppas att ni finner ett riktigt fint hem till dem Blomma

Håller med #1 om att sätta ut katterna på foder istället för att sälja för att ha bättre kontroll ifall något skulle gå tokigt. Rekommenderar även att kontakta katternas uppfödare om ni inte redan gjort det. Uppfödare har ofta ett stort kontaktnät inom kattvärlden och kan hjälpa till att leta efter lämpliga hem.

SE*Simbelmynes

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.