Hälsa & beteende

Gnisslar tänder?

2016-11-20 15:24 #0 av: Zorcie

Um... Zoya började låta konstigt i dag, först trodde vi att hon gnagde på något olämpligt, men det visade sig sen att hon springer omkring och gnisslar tänder lite nu och då?

Hon leker en liten stund, gnisslar lite, tar upp leken igen, gnisslar, sedan kan det gå en stund - och så gnisslar hon igen...

Hon liksom skaver tänderna mot varandra. Aldrig någonsin varit med om detta innan, Är det bara något hon fått för sig nu idag bara för att hon kom på det, eller har vi ett problem? Jag är mest rädd att hon förstör sina små fina tänder!

Svårt att avleda henne, för hon skaver så fort hon kommer på det. :/

Anmäl
2016-11-20 15:45 #1 av: NatasjaHemby

Kan det vara för att hon börjar tappa mjölktänderna? Lösa tänder kan göra vissa katter lite stressade/irriterade innan de trillar av.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2016-11-20 16:03 #2 av: Lilla Alviks katteri

Jag tänker också först och främst att hon tappar mjölktänderna! Jag skulle känna efter om de, hörntänderna, är lösa.... Alla våra katter har reagerat, mer eller mindre....

Anmäl
2016-11-20 20:41 #3 av: Zorcie

Tack ska ni ha! Inget löst, med det ser ut som att det är nya på G, så troligtvis känner hon av det...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.