Utställning

Trimma öron

2016-06-08 11:25 #0 av: tigge_bus

Vad använder ni för att få bort håren i öronen mest effektivt? Jag fick höra att en del domare vägrar bedöma katten om den inte är hårfri i öronen. Jag brukar bara ta bort tofsarna som sitter mitt i öppningen vid basen. Allt annat har jag lämnat kvar.

Finns det nått som inte låter (nästrimmer) och som inte rycker (trimkniv) ?

Anmäl
2016-06-08 11:41 #1 av: NatasjaHemby

Jag passar på när katten sover/är trött. Viker örat ut och in och klipper längs med huden med en liten sax. Det blir såklart inte lika slätt som om jag hade rakat med rakhyvel, men katten ser mer naturligt snygg ut tycker jag Lipar Ingen domare jag mött hittills har inspekterat öronhåren närmare, utan jag tänker att det bara är för att förbättra helheltsuttrycket och få öronen att se större ut på håll.

SE*Simbelmynes

Anmäl
2016-06-08 23:19 #2 av: Lejonhjarta

Jag har köpt en "multi-trimmer" nu. Är till människa både  klippa polisånger, nacke, öron å näsa. Får se vad dom säger om den... Men tidigare har jag använt en liten barnsax, köpt på Apoteket, som är väldigt trubbig så man inte kan råka sticka katten om den rycker till. Och på en del ha jag därefter tagit en rakhyvel för at få bort lite till...

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.