Kattungeprat

Siamespar

2016-03-10 13:16 #0 av: AnitaW

Planerar att köpa två Siameser. Rekommenderar ni två av samma kön eller är det ok med en hona och en hane? Tanken är att de ska kastreras, i alla fall hanen. /Anita

Anmäl
2016-03-10 16:52 #1 av: kalindas

Enklast är att köpa av samma kön. Kan bli problem om de är av olika kön och honan hinner löpa. Om du inte har någon tanke på att skaffa stamnamn och börja avla, så bör du kastrera honorna också. 

Anmäl
2016-03-10 18:12 #2 av: Attacks

Eller du kan kjøpe hos noen som tidligkastrerer, dersom du tenker å kjøpe en til kos og en til avl , hvis du velger ulike kjønn. Ler

Anmäl
2016-03-10 18:13 #3 av: NatasjaHemby

Min erfarenhet av kastrerade katter generellt (främst huskatter) är att hane + hane i princip alltid går bra, även hane + hona funkar oftast, medan hona + hona kan bli problem ibland. Däremot verkar det oftast inte vara så när det gäller dessa raserna, utan de verkar funka ihop oavsett kön. Kanske för att de är sociala på ett helt annat sätt än huskatter?

När det kommer till fertila katter däremot verkar det som att allt kan hända LiparDet blir ju ett helt annat intresse för att komma upp sig i hierarkin när det handlar om vem som ska få para sig (enligt katterna då alltså).

SE*Simbelmynes

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.