Utställning

World Show i Varberg

2016-01-12 21:59 #0 av: Lejonhjarta

Snart är det dags för World Show i Varberg!! 19-20 mars i Sparbankshallen. Klubben firar även 35 år så det blir extra mkt att fira. Skrattar

Jag har precis skickat in anmälningarna på 5 av våra katter och längtar till mars.

Vill ni hänga på, antingen som besökare eller som utställare, så kommer länken till inbjudan här Gladhttp://hallandskatten.com/utstallning/inbjudan/InbjudanWS.mars.2016.pdf

Anmäl
2016-01-13 04:26 #1 av: jillan

Vi ses där! Ska bli jätte kul:)

Anmäl
2016-01-13 09:11 #2 av: Truffles

Hej!
Är ju relativt ny som Sverak/Fife-ansluten (har tidigare inte heller varit ansluten någon annanstans) - men har jag förstått det rätt att vi kan anmäla oss till andra förbunds utställningar? Men inte tvärtom? Vilka andra förbund finns egentligen representerade i Sverige?
Har bara deltagit på fåtalet kattutställningar men har i alla fall börjat få ett litet hum om hur allt fungerar och i vilken ordning. 
Men har förstått att det är annorlunda i andra förbund. Att ens katt får flera bedömningar samma dag tycker jag mig ha hört någonstans? Har någon lust och möjlighet och beskriva (eller länka till en beskrivning någonstans på nätet) hur utställningen läggs upp inom andra förbund?
Vore intressant att veta likheter och skillnader för förbunden överlag.
//Anna

Anmäl
2016-01-13 09:57 #3 av: kalindas

Det ligger lite ont blod mellan Sverak och WCF (fd IDP), som gjort att de som är medlemmar i WCF inte får ställa på Sveraks utställningar. I andra länder är även WCF godkända att ställa på Fife-utställningar.
Sverak är däremot välkomna att ställa på WCF.
Har för mig att certen katten får då även gäller över förbundsgränserna. Men nu så får man köra certen var för sig.

Ang. bedömningar så är de lite olika i olika förbund. Man kan få mer vinster i WCF då det både finns BIG, BIR och BIV (tror inte sverak har BIG) . Sen kan Huskatter ta cert och få fina titlar, detta har de vad jag vet inte heller i Sverak.
WCF har en något mer familjär känsla över sig än Sverak. Oftast för att utställningarna är mindre och alla känner alla. Många åker till utställningen för att umgås i första hand och cert i andra hand.
Sen umgås man mer över rasgränserna, i Sverak känns det mer som att man umgås inom sin speciella ras och det är mer tävling över det. Den känslan har jag iallafall fått när jag ställt på sverak. Kan dock ha helt fel! Glad
Men hört Sverak utställare som chockat sagt att "De säger ju Hej och Grattis till mig här på WCF!" Så troligtvis har de inte fått samma välkomnande på andra ställen.
Däremot så har WCF en tråkig sak och det är att domaren(med vissa undantag) inte pratar om eller presenterar katten de bedömer. Utan de sitter oftast bara tyst och skriver ner bedömning och resultat. Fifes domare är ofta mer för att förklara varför den ena katten är vinnaren osv.. 
Det saknar jag på en WCF utställning.

Nu har jag inte aktivt varit med i eller ställt ut i någon klubb på 6-7 år, så mycket av det ovan kan ha ändrats. 
Men jag tycker absolut att ni från Sverak ska testa en WCF utställning minst en gång. Det kan bli lite rörigt första gången med andra bedömningar, men man lär sig.

 

Anmäl
2016-01-13 16:46 #4 av: jillan

Jag är sverak utställare. Detta blir min tredje wcf utställning.
Första gången var för fyra år sedan & det var verkligen rörigt:) man visste ingenting! Men förra året när jag ställde ut, så var det väldigt lätt. Tyckte det liknade sverak, faktiskt även om det är en del som är annorlunda.
Mycket mer familjärt! Säger hej, grattis, pratar med varandra osv.
Så prova!

Anmäl
2016-01-13 21:28 #5 av: (N) Bekmørtnans

Snakker ikke utstillerne med hverandre på sverak-utstillingene? Er det slutt på det? De jeg har vært på har vi snakket med medutstillere, gratulert dem med gode resultat osv

Anmäl
2016-01-14 05:19 #7 av: jillan

#5 på wcf är det mycket mer att man gör det än på sverak. Upplever jag det som. Som kalindas säger, så känns det som att det är mer allvar & tävling på sverak. Det är olika hur man upplever det, men jag tycker det är så iallafall:)

Anmäl
2016-01-15 01:20 #8 av: Lejonhjarta

Många Sverakutställare vi får på våra utställningar brukar säga samma sak som Jillan. Ja kan ju inte jämföra men vi har en rätt familjär atmosfär.

Anmäl
2016-01-15 06:30 #9 av: Truffles

Ok. Det låter som att ni är överens om att utställningarna iallafall är trevliga med bra stämning. ☺
Men kan man någonstans läsa mer om hur de går till? Är det som jag förstått det, flera bedömningar av katterna varje dag? Vad krävs för de olika titlarna, vet ju tex att vi inom Sverak tillsammans behöver tre Ex/cert för att bli Champion.
Också nyfiken på hur/om rasstandarden skiljer sig åt mellan de olika förbunden? Har ni någon uppfattning om det?

Anmäl
2016-01-15 09:31 #10 av: kalindas

#9
Det har hänt en del sen jag slutade, så jag kan ha fel.
Men jag tror de har 4 kategorier fortfarande, om de inte gått tillbaka till 3 igen sen Hallandskatten hamnade direkt under WCF.
Det kan säkert Kerstin svara på bättre än jag.
De har lite fler extra vinster såsom t.ex. BIG (bäst i grupp), som jag inte tror Sverak har.
Certen tror jag är exakt samma som Sverak, det som är annorlunda är att även huskatterna får specialcert och kan gå långt i sin separata tävling.

Här är Hallandskattens sida http://hallandskatten.com där de nog har en del info.
Sen har du WCFs egen sida http://www.wcf-online.de/WCF-EN/

De flesta domarna brukar prioritera de klassiskt utseende katterna.Anmäl
2016-01-15 11:23 #11 av: Bizi

WCF har bara en bedömning/dag
CFA (är det väl) har däremot flera bedömningar/dag
TICA har väl också flera bedömningar/dag


Är osäker på CFA och TICA dock men vi inom WCF har bara en bedömning/dag. tycker ändå att utställningen i sej påminner om Sverakutställning med bedömningar och uttagningar och en BIS Huskatt och en BIS (raskatt).

4 kategorier, Långhår, Korthår, Semi och sia/oriental

Anmäl
2016-01-20 06:06 #12 av: Truffles

Tack för svar Kalindas och Bizi. 🌷

Kanske bör kolla upp det här lite framöver och se hur utställningar är inplanerade framåt. ☺

Anmäl
2016-02-19 01:22 #13 av: Lejonhjarta

Sista anmälningsdagen är nu på söndag så skynda er att anmäla!! 😃

Anmäl
2016-02-22 17:39 #14 av: Lejonhjarta

Förlänger anmälan ett lite tag till. Skrattar

Anmäl
2016-02-28 11:36 #15 av: Bizi

Sista anmälningsdag idag!!! :D

Anmäl
2016-02-29 00:45 #16 av: Lejonhjarta

Roligt att lite nya utställare skall ställa ut!! Nya ansikten är alltid kul!Tummen upp

Anmäl
2016-08-09 16:08 #17 av: Hugo o Ulla

Finns det någon info eller bilder från utställningen. Vår katt Ullas avkomma vann sin klass eller om den blev bästa katt ringde Ullas förra ägare och berättade. Hade varit roligt med bild på den.

Anmäl
2016-08-10 00:40 #18 av: Lejonhjarta

#17 Ulla, är det möjligtvis Marita Lankinens fd katt?

Anmäl
2016-08-10 15:54 #19 av: Hugo o Ulla

Det stämmer. Maritas nakenkatt gillade inte Ulla. Ulla gillar inte småbarn så hon sålde henne. Vilket vi är mycket glada för. Fantastiskt vacker, smart och rolig katt.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.