Allmänt kattprat

Din siameskatt

2015-10-19 10:14 #0 av: cado

Hej allihopa! Glad

Jag och min sambo har nu bestämt oss för att införskaffa oss en siameskatt (eller två, vi har inte riktigt bestämt oss än ifall vi vill ha två siameser eller en siames och en Russian Blue). Jag skulle jättegärna vilja se lite bilder på era siameser och era upplevelser av rasen och hur era katter är. Är så himla nyfiken att få en bättre bild av siamesen än vad jag får av  youtube videos och faktatexter. Skrattar

Så kom med en massa bilder och information om era katter! Glad
Och en fråga... Vad tycker ni om rasen rent generellt sätt? Glad

Anmäl
2015-10-19 17:00 #1 av: [SEQJOUZ]

Du är välkommen att titta in på min Blogg ww.figgelina64.bloggagratis.se
jag är uppfödare av orientalisk Långhår och Balines men ibland blir det även korthår. Hoppas påven kull i mitten av december mellan S* Broddans Rut & Shilby Lines Yodas Yoga 😊

Anmäl
2015-10-19 17:01 #2 av: [SEQJOUZ]

Anmäl
2015-10-19 17:02 #3 av: [SEQJOUZ]

.

Anmäl
2015-10-19 17:02 #4 av: [SEQJOUZ]

Anmäl
2015-10-19 17:07 #5 av: [SEQJOUZ]

Och nästa år en kull mellan min choklad Olh hane Anakin och blåtabby siameshona Humlan 😊

Anmäl
2015-10-19 17:13 #6 av: Attacks

Her kommer mine siameser og sys'er :-)

Først ut er "Sushi" , en vakker brunmasket CFA siameser - US import .

Anmäl
2015-10-19 17:14 #7 av: Attacks

Og vår kjærlige og gode sjokoladetabby sys , Ainur :

Anmäl
2015-10-19 17:17 #8 av: Attacks

Rasen er bare fantastisk, om en ønsker en aktiv tilstedeværende katt som ønsker å være akkurat der en selv er, som er irriterende og kreative og kjærlige, alt på samme tid - rene frimerkene, som vil bli både bli sett og hørt.

Jeg er veldig glad i mange katteraser, men etter å ha opplevd de orientalske kattene så finnes det ingen andre på min 1.plass ihvertfall. Hjärta

Og et av Ainur sine barn, en rødtabby SYS, Kichiro har vi valgt å kalle han  :

Anmäl
2015-10-19 19:21 #9 av: kalindas

Har både huskatter och Orientaler. Har man en gång skaffat en Siames eller Oriental så kan man inte leva utan en.
Skillnaden på en huskatt (iallafall mina) och Orientalerna är ganska tydlig i kontakten med människor. 
Även om huskatterna kan vara nog så krävande, påhittiga och energiska så saknar de en egenskap som Orientalerna har.
Det är sättet de "pratar" med sina ägare och hur de reagerar på sitt namn.
När du säger någon av Orientalernas namn så reagerar de, kommer ofta springande och med ett bräkade jam tittar en rakt in i ögonen och frågar "Vad vill du!". Sen tittar katten på dej under tiden du samtalar med den, lite på samma sätt som en hund gör.
Huskatterna om man ropar på dem kommer ev lite släntrade (om de ens lyssnar) småjamar ett litet Hej och tittar på flugan i taket när man pratar med dem.
På natten sover Orientalerna tätt intill, ofta ligger jag och kramar om två av dom under hela natten. Man har minst en katt i knät när man sitter ner på dagen.
Huskatterna slänger sig gärna i famnen, ligger där en stund och spinner, efter en stund är de nöjda och sugna på nya äventyr. Sover ibland i sängens fotända.
Alla oavsett ras är super härliga, mammegrisar och innekatter. Men Orientaler och Siameser kryper helt enkel lite djupare under skinnet. Hjärta
Men inte att förglömma så kräver de mer av dej som person också, de behöver sällskap av en likvärdig kompis och kan vara väldigt vaktiga och lättstressade.
Fast till 99% är det värt det. Glad

Anmäl
2015-10-19 21:48 #10 av: MartiinaN

Har förut inte ens gillat katter och alla mina vänner blev chockade när jag skaffade katt. Vi fick låna hem våran vackra tjej på prov och både jag och sambon blev helt tvärförälskad. Hon lyckas även charma alla som någonsin sätter sin fot innanför vår dörr. Älskar hennes höga gälla sätt att samtala, sättet hon spinner på när man tittar på henne. Hennes envisa sätt, har hon bestämt sig för att hon ska in under täcket eller in i ett skåp så blir det så. Hon sover alltid i vår säng tätt intill någon, kommer alltid och möter en i dörren. Otroligt lyhörd, lättlärd och otroligt snäll och tålig. Hon älskar att leka och min systerdotter på 4år stupar innan hon gör det, otroligt mycket energi och driv. En helt fantastisk ras!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.