Kattungeprat

Osocial siames

2015-07-14 19:54 #0 av: [Gostrollet]

Hej!

Har sedan innan en maine coon och har köpt en siames. Blev förälskad i denna ras då dem är så personliga och mysiga.

Kattungen är nu 17 veckor och har aldrig velat bli klappad. Visar inget intresse för människor utan håller sig till min mc-hona...
Har aldrig sovit i sängen, soffan brevid en eller någonting liknande. Sover den inte med min andra katt så ligger den själv o sover.

Är detta vanligt? Vad ska jag göra?

Mvh
Ledsen ägare

Anmäl
2015-07-14 20:06 #1 av: Tjeja

Vad märkligt.. Har du pratat med uppfödaren?

Kanske att ni bara inte klickar tillsammans riktigt? Funderar

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-07-14 20:14 #2 av: Therese

Kan det inte bero på åldern då? Det kanske kommer mer och mer ju äldre den blir :)

Anmäl
2015-07-14 20:26 #3 av: OberonsMatte

Hur länge har hon bott hos dig? Undviker/är hon rädd för dig? Hur reagerar hon när du försöker leka med henne?

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-07-14 20:37 #4 av: [Gostrollet]

I dryga 3 veckor. Hon är inte rädd hon bryr sig bara inte. Vi leker ofta med vippan tillsammans och det går bra...

Anmäl
2015-07-14 20:58 #5 av: OberonsMatte

Jag tycker att det är väldigt positivt att hon söker närhet hos din andra katt och så småningom kommer hon säkert göra det även hos dig. Än så länge är ni relativt nya för varandra och kattungar är sällan särskilt intresserade av att gosa.

Lek och god mat är troligen det bästa sättet att få henne att uppskatta dig. Var också uppmärksam och försök lista ut hur hon vill att närheten ska vara. En del katter vill absolut inte bli burna, men ligger gärna i knät. En del uppskattar att lyftas upp, men ogillar att ligga i knät. Andra vill bara ligga tätt intill på ett speciellt sätt. En del vill bara klappas i pannan och strykas i ansiktet, medan andra gillar helkroppsmassage... Variationerna är oändliga.

Jag har visserligen ingen siames, men ingen av mina katter var särskilt gosiga som kattungar. De har blivit mer och mer gosiga med åren, men var och en på sitt eget speciella vis. Det är det som gör dem personliga tycker jag!

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-07-14 21:05 #6 av: OberonsMatte

Va, försvann du nu?!Funderar

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-07-14 22:23 #7 av: Tjeja

#5 .. om man nu har köpt en katt av en speciell sort just för att man vill ha en kelkrävande knäkatt... då förstår jag också ts om hon är besviken när kattungen inte tyr sig till henne alls.

Visst många kattungar är mer intresserade av lek än gos. Men som jag förstår det Ts skriver så är det nog över huvud taget som ungen föredrar kattsällskapet framför uppmärksamhet från några människor.. och tja.. det är ju kanske inte riktigt det siameser är kända för.. om man säger så..

(personligen skulle jag antagligen tycka det var skönt med en katt som inte klättrade på mig för uppmärksamhet hela tiden däremot)

Medarbetare på FågelmatningDjurparkerVilda djur och Politik i fokus.

Anmäl
2015-07-14 22:36 #8 av: OberonsMatte

#7 Tja, jag har jättesvårt att förstå hur man kan ställa krav på att en liten kattbebis ska älska sin ny ägare på en gång och visa det! TS verkar väldigt otålig och omogen enligt min åsikt, särskilt som hon tog bort sitt användarkonto så fort hon inte fick gehör för att det var fel på kattungen.

Sajtvärd Katter iFokus

Anmäl
2015-07-14 23:17 #9 av: [SEQJOUZ]

Detta har jag aldrig varit med om vare sig när jag köpt mina kat IV katter eller sålt kattungar eller låtit vuxna bytt hem. Kattungar ÄR keliga och SKALL söka sig till sin ägare. Mår kattungen bra och är frisk? Jag tycker du skall kontakta uppfödaren för att få stöttning och råd med detta...för själv skulle jag bli jätte orolig om jag sålt kattungen och det blev så här och skulle inte tycka om att läsa om det här på SIF så kontakta uppfödaren, du gör inget fel men man bara älskar och bryr sig om alla sina kattungar så mycket som uppfödare 💗 det skulle jag ha uppskattat  u

Anmäl
2015-07-15 00:26 #10 av: Attacks

De orientalske rasene er kjent for å være usedvanlig utadvendte,busige,trygge og sosiale - dem skal ikke trekke seg bort fra en situasjon, dem skal normalt gå rett på og er kjempenysgjerrige og glade . Avvik kan dukke opp, vi har også fått en meget sjeldent gang en noe mer sjenert kattunge - men det er ikke ofte det hender - takk og lov! Dem liker uansett mennesker og kos. Hjärta

Hvis kattungen er fullt frisk, så, etter det jeg kun leser her, så har ikke kattungen et godt rasetypisk gemytt, dessverre. Det trenger ikke være dårlig sosialisering,men rett og slett en dårlig genetisk greie.  Selv burkatter i enkelte utenlandske oppdrett er ikke usosiale på det viset der.

Vi har hentet små og voksne katter hjem, og alle de små har vært utpreget sosiale og tillitsfulle. Med et par unntak, litt forsiktige,men dem har alle vært glad for å ligge i armkroken å kose uansett.  Om en kattunge er litt småredd en dag eller 2 - det er nå helt ok, men ikke i mange uker.

Jeg opplevde i mitt B kull et kull på 7 balinesere, for dem var kjemperedde, uansett hva jeg gjorde. Sånn skal ikke rasen være. Det endte med at jeg solgte dem for vaksiner,chip og stamtavleregisterering - intet annet, for jeg skjemdes sånn over gemyttet på dem. Jeg beholdt en av hunnkattungene i kullet, og parret bevisst med supergodt gemytt på hannkatten - vi opplevde aldri slike gemytt på kattungene igjen - for det var altså ekstremt. Men jeg ville ikke avle mer på foreldrene  - det var en skikkelig nybegynnerfeil.  Men ihvertfall, resten av dette redde kullet - jeg var ærlig om det til kattungekjøperene - og alle fikk gode hjem, men eierene måtte utvise veldig masse tålmodighet. Dem gikk ikke i avl. Dem visste ihvertfall hva dem fikk i hus.  For det er viktig å være ærlig. Enten det er en skikkelig pratemaker, aktiv gladloppe eller den litt mer skeptiske og forsiktige kattungen - alle skal komme til riktige hjem, og dem må vite hva dem får.   Såpass personlighet viser en kattunge hjemme hos oppdretter også før den flytterLer

Vi hadde forresten en litt småredd kattunge i et kull i fjor, den gav vi vekk til gode venner, for jeg visste ikke hva slags pris vi skulle sette på kattungen. Hun betalte dyrlegeutgiftene bare. Kattungen vokste opp med barn,hunder og annen katt, og er i dag hele husets store utadvendte koseklump( kastrat) - den trengte bare litt ekstra tid. Men den gikk uansett ikke å trakk seg vekk fra mennesker.   Men det kan være jeg bare er ultrakresen, for jeg vil alle mine kattunger skal  være superhappy og utadvendte både med gjester som kommer på besøk og hvordan dem er i nye hjem. Dem skal være "først i køen" og dem skal elske kos og oppmerksomhet - for det er det som er siameseren/orientalske rasen for meg - og derfor jeg elsker rasen. Tummen upp

Håper det order seg med masse TLC for katten din, til TS - men jeg kan godt forstå vedkommende er skuffet over å ha fått en katt som ikke er typisk til rasen å være.

Anmäl
2015-07-15 09:29 #11 av: kalindas

Ser att TS avslutat sitt konto. 
Men det jag är nyfiken på är om katten kommer från ett katteri där den kanske haft mer kontakt med andra katter än med människor?
I så fall så är det ju naturligt att den söker närhet hos den den känner mest naturlig trygghet med.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.