Uppfödare

Byte av profilnamn!

2015-06-27 23:51 #0 av: Lilla Alviks katteri

Vi ska byta vårat profilnamn pga att vi förlorade vår hona "Räka" väldigt tragiskt. Det känns osmakligt att ha just hennes namn som profilnamn. Om det funkar kommer det nya namnet vara Lilla Alviks.
Vi vill också med detta berätta att ett så pass enkelt ingrepp som en kastrering, kan gå snett. Vår hona dog av en misslyckad kastrering.

Vi har nu startat på ny kula med en alldeles bedårande liten dam från Lejonhjärtas. Hon lystrar till namnet Kas Kada.

I samma veva vill vi också säga att vi söker en chokladfärgad orientalhona. Som är lämplig för avel. Så om någon vet om det finns en OSH b-hona, kattunge, alltså, så hör av er. Det är inte bråttom.

Anmäl
2015-06-27 23:58 #1 av: kalindas

Tråkigt att höra om er hona. Ledsen

Anmäl
2015-06-28 00:01 #2 av: Vixxen

Tråkigt med Räkas öde... Gråter

Vet av egen erfarenhet att slarviga veterinärer kan orsaka svåra infektioner vid kastrering. Inte kul! Looser

                                                                                               

Anmäl
2015-06-28 07:13 #3 av: kitte

Så tråkigt att höra om Räkan. Men lycka till med eran nya hona.💗

Anmäl
2015-06-28 07:19 #4 av: Maria29

Beklagar förlusten!

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Anmäl
2015-06-28 22:44 #5 av: Lilla Alviks katteri

Tack för omtanken!
En fruktansvärd upplevelse och det gör oss fortfarande arga. Vi gjorde inget tokigt, men veterinären slarvade när bukhinnan syddes ihop, vilket resulterade i att alla tarmarna ramlade ur. Ilfart akut till vår ordinarie veterinär som gjorde sitt bästa för att rädda henne. Tarmen var tvungen att kortas av för upphängningen var skadad. Hon levde tre dagar efter det och somnade sedan in i vårat knä.

Vår ordinarie veterinärklinik (de utförde inte ingreppet) distriktsveterinärerna i Valdemarsvik, stod för samtliga kostnader, men Jordbruksverket vägrade betala skadestånd. Och där kan man inte överklaga ett beslut som redan "klubbats" utan då är det rättegång som gäller. Blir lite moment 22 då Jordbruksverket är övergripande myndighet för all djurhantering/skötsel, men håller sina veterinärer om ryggen!

Till saken hör att vår försäkringshandläggare aldrig hört talas om att en veterinärklinik stått för kostnaden. Någonsin! Det tyder ju på att de själva anser sig ha gjort bort sig. Men, men, det gör fruktansvärt ont, fast den som led mest var Räka...

Anmäl
2015-06-29 00:31 #6 av: Lejdet

Usch så fruktansvärt hemskt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.