Hälsa & beteende

Vill inte äta!

2015-03-20 08:05 #0 av: kajsa1004

Siri 4år har genomgått en operation. Vetrinären har öppnat magsäcken plockat ut 11 st hårsnoddar!! Det är 3 dagar sen. Jag försöker få henne att äta igen, har försökt med vetrinärens rekommedationer, Siris favoriter, mat på tungan sprutat in vatten. Har någon några tipps?

Anmäl
2015-03-20 08:51 #1 av: kalindas

Har hon inte ätit på så många dagar måste du åka in till veterinären akut och ge henne näringsdropp! Det är otroligt farligt för en katt att svälta fler än ett par dagar. Kan ge farliga symtom på lever och njurar.
Så åk in till veterinären!
Om hon får Metacam så sluta med den, för en del katter blir apatiska och illamående av den medicinen. Finns andra smärtstillande. Men inte säkert att hon behöver det. Mat och näring är viktigt!

Anmäl
2015-03-20 09:43 #2 av: GunillaSverkersson

Det är bara att tvinga i henne, små portioner och ofta, blanda ut mat med vatten eller vätskeersättning och ge med spruta eller nappflaska. Lycka till

Anmäl
2015-03-20 15:14 #3 av: [SEQJOUZ]

Köp A/D hos veterinären och blanda ut med vatten och lite dextrosol så det får en flytande konsistens ge med doseringsspruta som du får på apoteket eller veterinären. Hon har säkert ont och mår dåligt efter OP. våra katter fpr man ofta tvinga till att nörja äta igen då gör som Gunilla skriver men oxå som Eliza ta snarast lontakt med Vet. För råd 😉
Lycka till hon mår snart bra igen 💗

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.