Hälsa & beteende

Förändring i beteende

2014-12-01 13:37 #0 av: Sunshine80

Måste bara fråga. Vi har två orientaler och i förra veckan opererades Naggis ( mamma till Izan) . Izan är ganska känslig för förändringar och lite rädd av sig. Men när vi kom hem med Naggis så var han som en helt annan katt. Från att ha varit mysig till ett monster! Han fräste och gjorde utfall mot allt och alla. Detta varade i ett par dagar. Nu är Naggis och gör den andra operationen så vi får se hur det blir hemma sen.... Är det någon annan som har samma erfarenhet? 

Anmäl
2014-12-01 14:22 #1 av: kalindas

Det är revirkänsligheten och doften som gör det. Mina gamlingar flög ihop och började slåss så fort de aningen hade varit ifrån varandra eller att de såg en ny katt ute. De jag har nu så är tre av fyra coola, men Skatan surar gärna i en vecka på katten som varit hos veterinär.

Anmäl
2014-12-02 10:45 #2 av: lynxlo

Skulle tro att Naggis luktar konstigt när hon kommer från veterinären. Det kan hjälpa med feliway, kontakt i väggen och spruta på en trasa som du stryker Naggis med innan hon släpps ut. Hoppas hon mår bra! Berätta gärna hur det går.

Anmäl
2014-12-03 14:17 #3 av: Carlitos

Förr kunde det vara lite fräs å morr på den som varit och besökt veterinären, eller varit på någon kattutställning. Men dem sista gångerna någon har varit iväg, så har dem andra faktiskt varit lugna och kommit fram för att "putsa till" och tvätta dem så att dem luktar hemma igen ;) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.