Sjukdomar & defekter

vinglig

2014-05-27 18:40 #0 av: jillan

Igår kväll gjorde jag rent Milo´s öron med oto clean öronrens. Nästan direkt, så blev han vinglig. Var helt normal innan.

Han kan gå, men rätt som det är, så blir det lite vingligt. Alltså inte vinglig hela tiden. Han kan inte beräkna avstånd, så när han ska hoppa upp på något, så ramlar han. Fast ibland går det bra. När han skakar på huvudet, så ramlar han.

Han vill äta, men har svårt med att avgöra VAR maten är någonstans verkar det som. Har ätit lite har han gjort.

Är pigg o vill leka.  Är lite försiktig. Men det är ju lite jobbigt när man är yr i 

huvudetLedsen

Kan det vara så att öronrenset har hamnat "fel" på något med balansen o göra eller om jag masserat o kommit åt något? Ringde veterinären o hon trodde att det kunde vara så. Hon tyckte jag kunde vänta till imorgon med att åka in. Så om han är vinglig imorgon, så åker jag in. Han går på lådan.

Har gjort rent öronen med oto clean innan & det har gått bra. Självklart använder jag inte tops utan häller bara i renset & masserar.

Någon som varit med om detta? Funderar på vingelsjuka, men då är de väl vingliga hela tiden? Och så är det så konstigt att det hände efter jag gjort rent öronen.

Anmäl
2014-05-27 18:46 #1 av: kalindas

Det är säkert att han fått vätska ner i örat och det kliar på honom. Glad
Är det öronrens som är för katter? Vet att man inte ska använda den som är till hundar då den innehåller ämnen som inte är bra.


Anmäl
2014-05-27 18:55 #2 av: jillan

#1 Ja, det är för både hund o katt. som jag köpte hos veterinären.

Han var jätte smutsig i öronen för ett tag sedan o jag trodde det var något annat än smuts, så jag åkte till veterinären. Hon rekommenderade den då den är lite mildare än vanlig öronrens som man kan köpa i djuraffär.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.