Allmänt kattprat

Det där med siameser

2014-01-16 01:27 #0 av: Torreador

Hm, jag skrev på kattsidan nyss men det är ju bättre att fråga här…

Min siameskorsning Marwin Melker den Grå driver mig till vansinne men samtidigt är han helt klart den skönaste katten här hemma… 

Men shit vad han hittar på mycket konstigheter! Är det så med siameser?? Är de annorlunda?? Vi har 5 katter och ingen är som honom. Ingen av våra tidigare katter heller.

Vill ni läsa lite om hans påhitt så kan ni läsa vad han själv tycker om den saken här: http://bondmoran.nu/?p=10660

Men ärligt talat- Är de inte lite lustiga?

/Bondmoran

Anmäl
2014-01-16 06:02 #1 av: Lejonhjarta

Har ju följt Melker ett tag och han är fullständigt som han ska vara. ❤️ 😃 Man tror inte att det kan vara så stor skillnad på raserna men att ha siames och ha husis är sån otrolig skillnad då d kunde mamninte föreställa sig innan... Sålde en kille till en familj i höstas och efter ett tag började dom höra av sig med en det ena och en det andra dom var fel på katte. Jag försökte förklara att då är dessa raser och det låter som han är sin fars son... För några v sen hörde dom av sig igen och tackade för bästa kattköpet! Dom hade nu lärt sig första katten och insett vilken underbar, pratsjuk grabb dom köpt.
Melker gillar när d händer saker... Har du provat att ge honom maten så han aktiverar sig istället för hittar på rackartyg? Jobba för maten så han har mindre tid att hitta på rackartyg... 😉👍

Anmäl
2014-01-16 08:43 #2 av: Nebel

Härligt inlägg av Marwin Melker ;)! Kan bara hålla med #1. Har haft huskatt & siames el oriental i drygt 20 år och även om det givetvis förekommit individuella skillnader så är det bara att konstatera att kat 4-katterna varit betydligt mer egensinniga, envetna, påhittiga, pratiga och närhetstörstande...och ja, jag ÄLSKAR det 😜! Vet inte om du kommer att bli lugnad ;) men gissar att du kommer att känna igen din Melker om du läser tråden "Du vet att du har oriental lr siames när..." under humor-rubriken. Håll i äggen ;) & ha en fin dag!

Anmäl
2014-01-16 09:07 #3 av: Siameshona

#1 Nå Kerstin: vart är ditt inlägg om all kul aktivering som du skulle göra??

Anmäl
2014-01-16 09:57 #4 av: Lejonhjarta

#3 Mitt ständiga dåliga samvete menar du Åsa...Galen Förhoppningsvis innan ja blir pensionär... Skrattar

Anmäl
2014-01-16 10:21 #5 av: Torreador

Haha, den där tråden om "du vet att du har oriental" var ju helt underbar. Och jag kan bara hålla med!!

Jag kan bli galen på honom ibland men han är så sjukt rolig och speciell så man kan inte annat än att älska honom lite extra. 

Jag tror att jag kommer ha svårt att tänka mig att välja något annat än en siames nästa gång det är dags att skaffa katt. 

Trots allt ;-)

Lejonhjärta: Har du några tips på hur man kan göra det? 

/Bondmoran

Anmäl
2014-01-16 12:30 #6 av: Wand

Det är oerhörda skillnader mellan katt och katt, precis som hund och hund. Blinkar

Det verkliga livet existerar i fantasin. Did I mention demons?

Anmäl
2014-01-16 13:07 #7 av: Lejonhjarta

#5 Massor av tips och ja lovade i ett ögonblick att starta en tråd om detta. Skämtar Lovar att ja skall göra detta, skall bara hitta lite tid och lite bilder. Kan ta lite tips som är enkla. 

Till torrmat så ta en skokartong och skär lagom hål på sidorna. Häll i kattmaten som dom får peta/dra ut. Hålen kan sågas jäms med botten eller lite högre, olika svårighetsgrad.

Blötmat kan man ta en hundleksak, tror den heter Kong, och proppar in maten i håligheten. Kan ta ett tomt märgben och göra samma med. Lägges i frysen och katten får sen slicka ur det frysta innehållet.

Fick massor av tips från en dansk veterinärassistent på en föreläsning vi var på. Skall försöka göra en sån tråd med aktiveringsgrejer för katt. Finns ju massa mat å godisleksaker man kan inskaffa. Bla boll i olika storlekar till allt från marsvin till hund med små å stora hål. I med godis el mat så håller sig katten aktiverad ett tag. Kommer ja på mer så kan ja hojta på FB.

Anmäl
2014-01-16 14:27 #8 av: Sploutt

Ett tips är ju att kolla på olika sidor där man kan köpa aktiveringsleksaker till katt, sen se om man kan göra en billig variant av det. Jag har bland annat tejpat ihop några kartongbitar, gjort några hål i den översta, och sen lagt godis där i, o sen lagt något över så dom får peta bort för att komma åt godisen. typ pingisbollar eller liknande.

Jag är världsdålig på att förklara, men ni kanske förstår? :) 

Anmäl
2014-01-16 16:42 #9 av: Torreador

Ah, tack för tipsen! :-D Det med kartong tror jag att jag skippar dock för de andra två katterna är galna i kartong!! De älskar att bita på den tills den är i småsmulor över hela golvet. Så fort det står en låda framme någonstans så tar de till gemensamma krafter och mördar den i ett nafs… Pust!

Jag ska kolla lite i leksakshyllan också :-)

/Bondmoran

Anmäl
2014-01-16 23:31 #10 av: Nerdysiamese

Min mor har haft 2 huskatter i många år och under nyårshelgen så fick hon vakta min 2 Siameser, "det är lungt" tyckte hon, hon har ju haft katt sååå länge så det borde ju inte vara något extra arbete... 

När vi skulle hämta katterna efter ett dygn igen så fanns det gummisnoddar på alla skåpsdörrar (skåp är ju mycket roliga att öppna och krypa in i, speciellt det där soporna fanns) , alla finglas var undangömda (efter att två gått i golvet), flertalet möbler flyttade på (dom var ju annars jättebra avsatser för att komma upp på finhyllor bland alla porslinsfigurer, glas-skålar och andra ömtåliga prydnader), och alla mattor låg i lustiga ihopkorvade högar (Mattor, också kända som språngbanor), min mor tyckte då att det skulle bli hemskt skönt när dom små "odjuren" åkte hem igen (inte för att dom ville, dom hade det ju såååå roligt)... så ja, siameser kan ju vara... lite speciella.. på en kant sådär ;p

Anmäl
2014-01-17 01:25 #11 av: Katja Wulff

Min sambo är uppvuxen med bondkatter. Jag är siamestjej ända in i själen, men jag har övertalningsförmågan... Lång historia ju, men min gamla siames Gucci (som jag var tvungen att lämna hos mina föräldrar när jag flyttade uppåt landet men som vi sedan äntligen kunde ta hand om igen efter ett tag) förstod han sig inte på överhuvudtaget till en början och tyckte att hon var heltokig (tycker han nog att alla våra katter är fortfarande iof). Han var chockad över hur mycket hon snackade och vilken uppmärksamhet hon krävde. Och jag sa hela tiden till honom att äh... Hon är ju inte ens extrem på det sättet! Liksom en av de mer lugna och coola katter vi haft, dock knasig på andra vis. 

Nu har vi skaffat en siames till och dessutom en sphynx (jösses ja HAN är extrem tycker tom jag). Och det är så roligt nu att höra min sambo när han snackar om våra katter och om hur "jobbiga" de är. Men att han verkligen tokrekommenderar dem till alla som vill ha katt. Eller ja, som inte ens är intresserade av katter för den delen. Just för att de är sådana knasiga, men fantastiska, raser med en extrem personlighet. Det är nästan läskigt ibland vilka personligheter de har och hur smarta de är. 

Jag har även ett tips jag kan dela med mig av när det gäller leksaker. Jag har visat det förr i en tråd här men värt att nämnas igen då det är mina kissars absoluta favorit. Köp en heliumballong och knyt en liten leksak i snöret. :)

Anmäl
2014-01-17 14:23 #12 av: Torreador

Fniss, vad full i skratt jag blev när jag läste om när dina föräldrar passat katterna…. Folk som bara haft "vanliga" katter förstår inte vad man pratar om när man förklarar… De TROR att de förstår men de har ingen aaaaaaning…

Jag älskar de små liven och nästa katt kommer garanterat att bli en oriental. Kanske en renrasig nästa gång :-)

Men åh vilken härlig idé!!!! Det måste jag göra hemma också. Och vilken skön bild <3

Jag ska på semester i övermorgon men när jag kommer hem så ska här handlas heliumbalonger :-D

Kram på er, ni är verkligen härliga här inne <3

/Bondmoran

Anmäl
2014-01-18 03:29 #13 av: Lejonhjarta

#12 Kom på en ett annat alt till dig om nu Svart och Vit käkar kartong... Du har ju så mkt godisburkar så gör samma med en sån istället. Men se till så det inte blir vassa kanter. Ett hål på varje sida i olika höjd och du kan till och med sätta ett i locket så han får fiska lite...

Anmäl
2014-01-18 20:42 #14 av: Torreador

Hm, idén är god men de burkarna blir sylvassa!! Jag har haft någon som gått sönder ibland och jäklar vad man skär sig.

Men jag ska kolla lite andra plastburkar och se vad jag hittar :-)

/Bondmoran

Anmäl
2014-01-19 08:01 #15 av: Lejonhjarta

Ska funderar lite till medans du gottar dig på stranden...

Anmäl
2014-01-20 03:25 #16 av: Torreador

Haha gör det!! Nu sitter jag på Kastrup och får ont i arslet… ;-)

/Bondmoran

Anmäl
2014-01-20 07:16 #17 av: Lejonhjarta

Sorry, lider inte med dig då ja vet vart du ska å hur jädrar anade härligt du kommer ha det!! ❤️😋

Anmäl
2014-01-29 18:31 #18 av: Torreador

Haha, nu är vi hemma igen och FY FABIAN vad vi har haft det underbart!!!!!

Helt galet vackert ställe med underbara människor och ett klimat som är så perfekt som det kan vara!!

Vill åka tillbaka! Nu! ;-)

Om ni andra vill se hur det såg ut så kan ni kolla här:

http://bondmoran.nu/?cat=43


/Bondmoran

Anmäl
2014-01-31 09:26 #19 av: carinbrack

18# åh, vilken rolig blogg! Du är visst lika djurtokig som jag!


Anmäl
2014-01-31 22:38 #20 av: Torreador

carinbrack : Tack så jättemycket :-)

Ja jag älskar verkligen djur! Alla djur... :-) Kan inte få nog!!

Kram

/Bondmoran

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.