Hälsa & beteende

Väljer sin favorit?

2014-01-15 02:22 #0 av: ab0o

Hej! Har hört och läst en del om att Orientalen/siamesen väljer en i familjen som "sin" och som den gosar lite extra med osv..
Vad har ni för erfarenheter av det? Och kan man påverka vem den väljer?

Har just fått hem en liten Oriental kille som min sambo är väldigt fäst vid, och vi önskar självklart att kisse ska fästa sig lika mkt vis honom. Tips?

Anmäl
2014-01-15 07:21 #1 av: AngelsCo

Hemma har vi en äldre katt som valt mig, och som egentligen tycker att nästan alla andra människor är oviktiga. Hon är lite av ett extremfall, men hon accepterar i varje fall min pappa numera, vilket hon inte gjorde när hon var yngre. Han matade henne och var det enda gosalternativet i en vecka, och efter det funkar det mellan dem. Min sambo har hon accepterat fullt ut och nu, fyra år senare kan hon frivilligt lägga sig i hans knä trots att jag sitter bredvid i soffan.
Vi har en annan dam som föredrar min sambo, men som tolererar mig. Eller ja, jag är inte så du att kela med, men kloklippning är jobbigt. Däremot är hon lite misstänksam mot mig ibland då det alltid är jag som klipper klor, åker till vet och gör alla dumma saker.
Det går ju liksom inte att tvinga någon att tycka om någon annan, men det går ju att uppmuntra genom att mata och gosa och leka extra med bebisen.

Anmäl
2014-01-15 12:46 #2 av: [yellowriver]

Mina katter hemma älskar alla och vill bli burna och ligga i knäet hos vem dom än kommer hem, fast matte är såklart bäst ♥

Anmäl
2014-01-15 12:58 #3 av: Katja Wulff

Uppvuxen med att ha haft två siameser hela tiden. Första generationens hankatt valde mig (medans honkatten hängde med alla). Andra hankatten valde definitivt mig och var ganska ointresserad av de flesta andra (och den andra generationens honkatt då hängde även där med resten av familjen).

Andra hankatten jag hade var nästan aldrig mer än en meter ifrån mig då jag var hemma och vi blev verkligen bästa vänner direkt. Lite tråkigt kanske för resten av familjen men jag var lycklig och tycker fortfarande att han var världens bästa katt. 

Anmäl
2014-01-15 13:01 #4 av: Katja Wulff

...Och de vi har nu, två honor, har inga uppenbara favoriter utan hänger med alla. :)

Anmäl
2014-01-15 13:05 #5 av: carinbrack

Vi har två siameser, Dexter som älskar, ja dyrkar mig och ingen annan och Sputnik som älskar alla lika mycket. Så det är nog olika, det där.

Anmäl
2014-01-17 13:45 #6 av: AngelsCo

Sputniks mormor älskar ju alla, men det är damen som är lite mer förtjust i husse än i mig. Hon älskar ju alla, verkligen, men matte är en dummer :P Henne får man bära runt på, kasta i luften, bolla med... Inga bekymmer!
Sputniks mamma älskar alla, men gud nåde den som försöker bära runt på henne! Inte okej! Men hon sitter i folks knän när de är här och vandrar runt och kräver gos... Hon är "ingens katt", och hon bestämmer själv vem som ska överrösas med gos just denna sekund. Någon klappar på henne hela tiden, annars så ser hon till att någon gör det :P

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.