Hälsa & beteende

Katt svimmade?

2013-12-08 17:12 #0 av: kattslottet

Alldeles nyss låg min balineshona på en filt i mitt knä, och rätt som det var blev hennes huvud tungt och kroppen slapp, som om hon svimmade av. Efter bara några två sekunder piggnade hon till och har sedan dess (en halvtimme sedan) vandrat runt som vanligt och skrikit efter godis i köket.

Naturligtvis undrar jag nu vad som hände, svimmade min katt? Vad innebär det? Det har aldrig hänt förut.

Hon äter för närvarande Prednisolon Pfizer mot inflammation i samband med astmatiska problem, och inhalationsspray Aeromir/AeroBec.

Eftersom det är söndag kväll har jag svårt att kontakta veterinär nu, men det ska göras, jag skriver här som akutåtgärd. Vilar huvudet i handen

Är det någon som vet något?

Anmäl
2013-12-08 17:31 #1 av: Mezzoluces

Katter kan tex svimma av infektioner och hjärtfel.

Anmäl
2013-12-08 17:41 #2 av: kalindas

Är det inte bara så att hon låg och myste i ditt knä, somnade till hårt och vaknade när huvudet föll ner? Tycker det händer ibland.

Epilepsianfall kommer annars vanligast när katten är i vila. Men om det var det så var det ett svagt.

Anmäl
2013-12-08 17:48 #3 av: kattslottet

Jo, det kan ha varit att hon bara somnade tungt, hon har i allmänhet sovit rätt djupt senaste timmen. Jag ska se om det händer igen.

Anmäl
2013-12-08 18:27 #4 av: kalindas

#3
Jag gissar på djupsömn. Glad

Anmäl
2013-12-08 20:34 #5 av: off36is

Min ragdoll brukar bli så slapp och liksom glida iväg så jag brukade tro att hon dött. Första gångerna brukade jag peta och ruska henne bara för att se om hon levde och då sov hon så djupt att det tog en stund innan hon rörde på sej.

Anmäl
2013-12-10 08:55 #6 av: Lejonhjarta

Hade hon varit människa så hade ja föreslagit TIA-attack, vet dock inte om katter kan få det...

Anmäl
2013-12-10 23:57 #7 av: Katja Wulff

Har varit med om liknande med alla våra katter. Förhoppningsvis (och vad jag alltid trott i alla fall) är det att de somnar, vaknar av dunsen och blir sugna på käk nu när de piggnat till. Ibland vaknar inte mina till utan ligger där helt avdäckade (ibland vilandes på nosspetsen) och sover vidare, särskilt om det har varit en extra spännande dag med mycket äventyr. :) 

De kan ju verkligen som djupt ibland som #5 säger. Jag hade en mardröm en natt att en av mina katter, Zappa, höll på att dö. Jag vaknar hysteriskt och då ligger den ovetande stackaren bredvid mig och sover djupt. Jag rycker då tag i honom, halvt drömmandes fortfarande, och skakar loss. Men han är som en gummikatt - helt slapp. Blir mer hysterisk över att han nu är död och ska göra mun mot munmetod med honom (jag var som sagt väldigt yrvaken och vimsig). Då vaknade han förskräckt. Galen 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.