Allmänt kattprat

Vad händer om kattunge måste avlivas? ersättning?

2013-10-10 13:20 #0 av: elli-kleo

Hej! Har en liten fundering.. om man köper en kattunge och den får ett så pass allvarligt fel så den måste avlivas, vad händer då? Får man pengar tillbaka? Finns drt några garantier? Hur fungerar dolda fel försäkringar?

Anmäl
2013-10-10 13:32 #1 av: kalindas

Det är inte alla uppfödare som har "Dolda fel försäkring" så det är en bra sak att kolla upp innan man köper kattungen. Lite lättare att få ersättning vid problem.
Men oavsett om uppfödaren har försäkringen eller ej och kattungen avlivas av något som kan bevisas var medfött eller om katten bar på t.ex. en smitta som garanterat bara kunde komma från katteriet. Så kan man begära pengar tillbaka av uppfödaren. 
Men ofta så går de flesta dödsfall och skador på veterinärvårds och livförsäkringen och då kan du sällan begära nåt av uppfödaren.

Anmäl
2013-10-10 14:42 #2 av: SE*Wishetens

OM uppfödarens försäkringsbolag anser att det kattungen drabbades av fanns hos kattungen innan den såldes (men ej kunde upptäckas vid veterinärbesiktning), kan man få ersättning från uppfödarens dolda fel-försäkring.
Om så inte är fallet, och det rör sig om en olycka eller ett fel som INTE fanns vid leverans, så kan man inte per automatik få någon ersättning från uppfödaren. 

Precis som Kalindas skriver så skall du ju dessutom ha en egen veterinärvårds- och livförsäkring, och då får du ju ersättning från kattens egen försäkring (om försäkringsbolaget beslutar att du har rätt till det).

Några absoluta garantier skulle jag vilja påstå inte finns, generellt sett. 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.