Sjukdomar & defekter

MIn gubbe har feber. :(

2013-07-19 20:10 #0 av: MolnBlomman

Jag har en bruntabbymaskad hankatt (kastrerad, vaccinerad, försäkrad) som är 50% Siames och 50% Devon Rex (smygparning). Det verkar som att Siames-generna är mer dominanta för han bär mest drag av Siames.

Den senaste månaden har jag märkt att han börjar byta färg på nos och tassar från brunt till rosa. Jag har läst att Siamesens färg är temperaturberoende och att detta kan vara ett tecken på en infektion i kroppen. Vet ni något om detta? Stämmer det?

De senaste dagarna har han blivit väldigt varm och slö. Han äter och dricker och busar korta stunder. Men han orkar inte vara vaken så länge och jag märker att han är trött. Det som oroar mig mest är hans kroppstemperatur. Jag har ingen termometer men jag känner att han är betydligt varmare än normalt.

Jag ska självklart ringa veterinären. Tänkte bara höra om någon av er här inne har något klokt att skriva? Kan jag göra något mer för honom innan han kommer iväg till veterinären?

Anmäl
2013-07-19 20:14 #1 av: kalindas

Det låter absolut som han har en infektion i kroppen. Skulle inte vänta med att åka in till veterinär, utan jag skulle åkt in med honom i helgen. Kanske t.o.m. nu i kväll.
Speciellt då du sett förändringen i masken en tid.

Hoppas att det inte är nåt allvarligt och berätta gärna hur det går för honom.

Anmäl
2013-07-19 20:18 #2 av: VoxBauers

Kolla tempen...

                                                               www.voxbauers.weebly.com                                                                  www.cornishrex.se

Anmäl
2013-07-19 21:39 #3 av: [figgelina64]1

Vätska, vätska och vätska så han inte torkar ut Skämtar

Anmäl
2013-07-19 21:43 #4 av: Gerro

Du har fått bra svar.
Men som Figgelina64 säger så är vätska viktigt! :)
Och om jag skulle ha varit du så skulle jag ha försökt att ta mig in till vetten så fort som möjligt.
Lycka till med din bebis!


Anmäl
2013-07-20 07:32 #5 av: alltidsiames

Köp termometer för ändtarm på apoteket och spraya lite babyolja på. Allt över 39 grader är feber. Så fick jag lära mig iallafall.

Anmäl
2013-07-20 11:18 #6 av: MolnBlomman

Köpte en termometer igår kväll. Lyckades inte ta tempen då han var lite piggare på kvällen. Vi beslutade att avvakta tills idag . 

Idag på morgonen lyckades jag ta tempen och den visade 37,7. Han är mycket mer alert nu, så jag antar att all vila och sömn gör honom gott.

Eftersom läget inte är akut så kommer jag vänta med att bege mig till veterinären tills på måndag. Vill helst inte åka nu på helgen om det inte verkligen behövs. 

Dels har dem mindre personal helgtid och då är det bättre att dem verkliga akutfallen får all tid dem behöver. Dels så är det jourtaxa som känns dumt att betala om det inte är akut.

Anmäl
2013-07-20 11:40 #7 av: kalindas

#6
Har den gått ner såpass och han verkar må bra, så kan du ev. vänta. Men han har lite undertemp, vilket inte är jättebra det heller.
Ha bara koll på honom, så han äter och dricker. Beställ tid på måndag.


Anmäl
2013-07-20 12:00 #8 av: MolnBlomman

Ja jag ska fortfarande ta honom till veterinären. Är ju fortfarande fundersam om färgförändringen på tassar och nos. :-/

Anmäl
2013-07-23 15:09 #9 av: MolnBlomman

Tänkte bara uppdatera med utvecklingen. 

Han mår som vanligt igen så vi avvaktar med veterinären då jag vid samtal fick höra att pigmentförändringen förmodligen inte var något farligt. 

Vi håller honom under lite extra observation nu här hemma för att så om han blir sämre.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.