Sjukdomar & defekter

FIP, alternativa diagnoser?

2013-07-13 00:42 #0 av: KajsaMalin

En av våra katter har efter många om och men fått diagnosen FIP. Det började som en vanlig ögoninfektion och behandlades därefter. Ögonen (framför allt det ena) var det enda han hade problem med men eftersom infektionen inte gav sig så uppsökte vi en ny veterinär eftersom den första gått på semester.

Den nya veterinären var helt säker på att det var herpes så vi åkte hem med medicin för det. Diagnosen grundades på att han hade ett sår på ena hornhinnan, vi frågade upprepade gånger om såret inte kunde komma utifrån men fick svaret att det endast kunde vara herpes.

Katten svarade bra på herpes behandlingen i ett par dagar men blev sedan sämre igen. Då fick vi remiss till en ögonspecialist i Arboga. Han sa att katten troligen hade fått en klo i ögat, själva såret var nu utläkt men infektionen kvarstod. Hem med ny medicin.

Även denna medicin svarade han till en början bra på men efter fem dagar blev det plötsligt snabbt sämre igen. I det dåliga ögat(vilket nu var det enda vi behandlade) började det bildas sår, eller tom varansamlingar. Dessutom så fick han ett epilepsianfall (?), han lyfte ena frambenet, skakade och "tappade" bakbenen innan han sjönk ihop på golvet. Det gick väldigt fort, max 1 min. Likadana anfall kom dagen efter och även dagen efter det, vad vi hann se ett anfall om dagen. Samtidigt blev ögonen snabbt sämre. Det bra ögat började se infekterat ut och såren på det dåliga ögat spred sig.

Pratade i telefon med sköterska som tycker vi ska vänta till återbesöket som är bokat dagen därpå. Åker in med katten till återbesöket och får höra att det ser väldigt illa ut. Veterinären säger att katten är helt blind, även om det bra ögat borde gå att se igenom så sitter felet i synnerven eller hjärnan, det stämmer även in på anfallen han har haft. Även denna veterinär ska gå på semester så vi skickas vidare till Strömsholm.

På Strömsholm får vi höra att katten inte alls är blind utan "bara såsig i kolan" och ser ovanpå det dåligt. Även där säger man att kattens utsikter är mycket dåliga. Han är förutom att ögonen ser för jävliga ut i god vigör tycker jag och min sambo. Veterinären säger också att han verkar lite för pigg för FIP, kollar på blodkärlen som går in i ögat och tycker inte dom ser "frostiga" ut vilket dom borde ha gjort på en typisk FIP-katt. Han ska hursomhelst läggas in för provtagning och får höra att veterinären som ska ha hand om provtagningen säger redan innan hon sett katten att "det är väl FIP".

Katten ligger inne två dagar och olika tester tas. Han har inte haft fler anfall. Däremot så pekar blodprov och ultraljud på FIP. Njurarna är förstorade och levern småfläckig, han ligger på dropp men har ändå låg feber. Cortison har satts in för ögonen så dom börjar se bättre ut igen. Han äter, dricker och går på låda men är något slöare än när vi lämnade in honom. Strömsholm rekommenderar för andra gången avlivning men vi vill ha ett utlåtande från en till veterinär eftersom katten fortfarande är så pass pigg. Vi styr därför bilen mot södra djursjukhuset.

Trots att jag ringt in och förklarat innan att jag vill att dom ska försöka se på katten med nya ögon och försöka hitta alternativ till FIP så vill veterinär knappt ta i katten utan hänvisar till att hon läst journalen och att det till 99,99999% chans är FIP. Jag kräver ändå att dom tar ögonpaketet, vilket ingen av dom fem veterinärerna vi varit hos erbjudit, och det tas även nya blodprov. Sedan blir vi rekommenderade att åka hem eftersom dom ändå inte kan göra något under helgen. Vi ska komma in om han blir akut sämre annars är vi välkomna tillbaka på måndag för inskrivning och så ska dom ta om samma prover som Strömsholm har tagit för att se om det har blivit någon förändring.

Nu är vi alltså hemma med en katt som är i klart sämre skick än när han skrevs in på Strömsholm. Han har magrat av och är inte alls lika pigg längre, ögonen ser hyfsat ok ut men han ser fortfarande väldigt dåligt. Han står just nu på cortison och antibiotika.

Vi väntar på svar för borrelia, anaplasma och coronaantikroppar. Dessvärre tar det sista testet 1-2 veckor och jag är inte säker på att vi har så lång tid. Vill verkligen inte utsätta vår katt för onödigt lidande samtidigt som vi förstås vill försöka med allt som går.

Jag undrar nu alltså om någon av er har tips på nånting annat det skulle kunna vara? Något jag kan be veterinärerna göra? Vadsomhelst.. Vi är medvetna om att det är nästintill omöjligt men har ännu inte förlorat hoppet!

Säg gärna till om jag kan förtydliga något så ska jag försöka göra det!

Katten är 7 månader gammal och inga släktingar eller kompisen han bor med är sjuka.

Anmäl
2013-07-13 01:26 #1 av: Spotless

Förstår att ni är förtvivlade. Tycker att den första veterinären borde ha föreslagit provtagning för herpes, chlamydia och mycoplasma felis.  

Jag har inga idéer eller förslag på vad er lille kille kan vara drabbad av. Du skriver att han tappat i vikt? Äter han bra nu när han är hemma igen? Om inte så måste ni försöka lura i honom mat, gärna Hills a/d eller liknande foder med mycket näring. Ska han ha någon chans alls måste han äta.

Har han ätit bra och vuxit som han ska innan han fick de här ögonproblemen? Obehandlad chlamydia och mycoplasma felis kan göra katter riktigt sjuka med dålig viktuppgång hos unga individer.

Vad är det för antibiotika han får nu?   

Jag hoppas att ni får hjälp och att det är något som går att bota.

Anmäl
2013-07-13 05:34 #2 av: [Mustangcab]


FIP kan inte diagnostiseras förrän efter katten har avlidit om jag  förstått saken rätt.

Diagnostik

Katter med FIP kan visa en rad olika symtom och det är ofta svårt att ställa diagnosen FIP hos levande katt, särskilt i tidigt stadium av sjukdomen. En sannolikhetsdiagnos kan ställas med hjälp av kattens symtom och utökade undersökningar som t.ex. blodprover.

Om katten har våt form av FIP kan specifika undersökningar göras av vätska från t.ex. bukhålan. Bland annat kan man med hjälp av en så kallad PCR-teknik söka efter coronavirus i vätskan.

I blodprover kan man leta efter antikroppar mot kattens coronavirus. Om man hittar antikroppar vet man att katten är, eller har varit, infekterad med coronavirus. Det går dock inte att säga om det rör sig om tarmformen av coronavirus eller om virus har förändrats till FIP-formen. Man kan alltså inte med hjälp av blodprov få veta om katten kommer att utveckla FIP eller inte.

Fastställande av diagnosen FIP sker som regel genom en obduktion.

http://www.sva.se/sv/Djurhalsa1/Katt/Infektionssjukdomar/Coronavirus-och-FIP/

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-13 09:53 #3 av: kalindas

Låter nog tyvärr mycket som torr FIP. Åldern på honom stämmer och mycket av symtomen också. Går det tillräckligt långt kommer han utveckla våt FIP.
Det är upp till er att känna efter när det är nog med tester och veterinärbesök.
Håller ändå tummarna att det är något annat er katt lider av. Men som sagt, mycket du skriver tyder tyvärr på FIP. Ledsen

Anmäl
2013-07-13 10:05 #4 av: KajsaMalin

#1 Han äter lite men inte med så bra aptit som innan han skrevs in. Har inte sett honom äta torrfoder sen han kom hem men han äter våtfoder och godis. Ska kolla på ett veterinärfoder idag, tack för tipset!

Ja innan ögonen började krångla så har han fungerat som vilket kattunge som helst. Han var tom något större än dom kullsyskonen vi har träffat på utställningar, visserligen bara honor.

Han får Vetrimoxin Amoxicllin och Prednisolon just nu.

#2 Precis! Det är därför vi med ljus och lykta försöker hitta något annat det skulle kunna vara.

#3 Ja, vi är medvetna om att utsikterna inte är goda och vill som du säger inte utsätta honom för massa tester och veterinärbesök i onödan.


Anmäl
2013-07-13 10:39 #5 av: kalindas

#4
Ang. veterinärfoder så är det bara Hills a/d eller något annat recoveryfoder ni bör köpa. Övrig är rena skräpet.
Bör inte blanda för mycket foder, då risken är att han blir sämre i magen.
Det ni kan prova är att köpa t.ex. Nuti-cal eller liknade i zoobutik. Det är extra uppiggande. Kruxet är att det innehåller en del socker och med tanke på att han äter Predisolon så kan det bli lite väl mycket socker.

Se om han gillar kyckling eller lammfärs (rå). Ge honom det. Dock inte enbart, då han behöver vitaminer.

Anmäl
2013-07-13 10:40 #6 av: Nerdysiamese

Har en hona som fick diagnosen FIP, veterinären var helsäker på att det var FIP, det var i februari/ mars någon gång, FIP tar på sin höjd nån månad innan det dödar katten, och min "FIP-diagnoserade" hona är fullt levande och frisk idag.

FIP är tyvärr lite klurigt för att det kan te sig så olika från katt till katt, vilket gör diagnosen svår att realistiskt göra, ändå så är det en ganska vanlig "jag vet inte vad som är fel" diagnos, dock en fullkomligt meningslös diagnos att ge då det inte finns något att göra åt FIP.
Så i mina ögon har en veterinär som ger den diagnosen givit upp och är inte intresserad av att leta efter en bot eller lösning.

Anmäl
2013-07-13 10:43 #7 av: kalindas

#6
Har också fått en felaktig FIP diagnos på en katt. Han han visade sig ha inflammerad tjocktarm och blev frisk med kortison. 
Dock var han en äldre katt, vilket gjorde att diagnosen kändes som den mest var tagen ur luften.

Men har även erfarenhet av kattungar där det gått sakta och flera mystiska sjukdomar som sen visar sig vara FIP.

Anmäl
2013-07-13 10:51 #8 av: KajsaMalin

#4 Ok hade tänkt fråga mig fram eftersom jag inte kan något om veterinärfoder. Finns A/D som våtfoder?

Driver själv en zoobutik, har inte just Nuti-cal hemma men däremot Aptus Recovalescent, låter som att det kan vara något liknande? Dessvärre står det att man inte bör ge den till katter med njurproblem utan att först tala med veterinär så eftersom vår katt har förstorade njurar så har jag inte vågat ge det.

Ska förbi en zoobutik som säljer veterinärfoder så frågar om Nuti-cal då.

Ska prova med färs, tack för tipsen :)

#6 Ja det var tyvärr så det kändes som att ingenting riktigt passade in och då fick det bli FIP. Ännu mer så hos sista veterinären vi var hos som knappt ville kolla på katten utan bara sa att hon läst journalen.

Kom man fram till vad det var för fel på din katt? Hur behandlade man för att hon skulle bli bättre? Vad hade hon för symptom?

Anmäl
2013-07-13 12:26 #9 av: Nerdysiamese

Hon vägrade äta och hade en svullen magsäck, kräktes ganska lätt, hade kraftig diarré, det tillsammans med att hennes syster dött i en plötslig och våldsam snuva en månad tidigare gjorde att alla veterinärer jag pratade med antog att det var FIP som dödat första katten. (Vilket det inte va) och nu skulle ha spridit sig och muterats hos andra honan också (vilket är statistiskt osannolikt även om första hade haft FIP)

Man kom aldrig på vad hennes symptom berodde på, utan hon fick smärtstillande och pencillin i 10 dagar, och sedan tålmodig tvångsmatning med vattenutblandad hill's a/d som pågick i ca 1 och en halv månad, nu är hon fortfarande lite knölig med maten emellan åt men annars mycket pigg, frisk och glad.

Anmäl
2013-07-13 12:52 #10 av: KajsaMalin

#9 Tråkigt dåliga veterinärer kan vara ibland. Tyvärr så stämmer inte symptomen in på det vår katt har. Han har aldrig spytt (mig veterligen), aldrig varit snuvig och inte haft några övriga problem med magen.

Oj 1,5 månads tvångsmatning låter som ganska lång tid. Hur länge ska man kämpa? Vi vill ju göra allt för honom men inte "plåga" honom i onödan. Svår fråga förstås...

Hursomhelst väldigt roligt och skönt att höra att hon blev bra :)

Anmäl
2013-07-13 12:57 #11 av: Nerdysiamese

Tvångsmatning blev efter ett tag mer plågsamt för mig än för min katt, men det var ju definitivt påfrestande att inte veta om eller när det skulle bli bättre :/

Men jag hoppas verkligen att ni hittar en annans diagnos för din katt, håller tummarna för att det faktiskt inte är FIP.

Anmäl
2013-07-13 13:12 #12 av: KajsaMalin

#11 Nej precis visste man däremot att det kommer bli bättre så är det ju en helt annan grej.

Tack så mycket. Stod er veterinär hela tiden kvar vid att det skulle vara FIP er katt led av? Eller kom han/hon med andra förslag när katten fortsatte att överleva?

Anmäl
2013-07-13 13:37 #13 av: kalindas

Ang. mat så är a/s vårfoder. Man kan även blanda ut det och mata katten med spruta som #11 gjorde.
När det gäller förstorade njurar kommer veterinären garanterat rekommendera "njurfoder" då i torr form. Gå inte med på det!
En katt med känsliga njurar ska inte äta torrfoder! Den ska ha mat med extra mycket vätska för att rena njuren.
Ett bra burkfoder med kött i är betydligt bättre. Det enda man ska ha koll på är att det är "bra" kött och inte köttbiprodukter.

Men som jag skrev ovan, inte för mycket mixtrande med mat, då han kanske upptill övriga problem då kanske får diarré.  
Så Hills a/d bara för att få i honom något som är gott och mycket näring. Kolla ev. näringslösningar på tub. Tror det du har i din butik funkar lika bra som Nutrical.

Ge honom sånt som är gott helt enkelt, men inte för mycket nytt.

Anmäl
2013-07-13 14:27 #14 av: KajsaMalin

#13 Än så länge så äter han som tur är bra för egen maskin :) han är inte så att han springer fram till maten längre men tuggar åtminstone utan problem.

Absolut, han tar inte torrfoder nu i vilket fall. Såg nu att jag läst fel på den tuben jag har i min butik, det står att man inte ska ge i längre tid än 1 vecka utan att prata med veterinär till katter med njurproblem.
Tror ni att det här kan vara något för ögonen http://www.aptuspet.com/produkter/g=/pg=S%C3%A5rl%C3%A4kning/pgid=7/id=21399563 ?


Anmäl
2013-07-13 14:33 #15 av: kalindas

#14

Tror inte du ska droppa något i ögonen utan att veterinären skrivit ut det. Är det kortison i dropparna och katten har herpes så kan han bli blind, då ögat spricker.
Ögon är alltid känsligt att leka med själv.

Anmäl
2013-07-13 14:36 #16 av: KajsaMalin

#14 Okej får höra med veterinär först. Det var "tre veterinärer sedan" som någon trodde han hade herpes men som du säger så vill man ju inte experimentera med något i onödan.

Anmäl
2013-07-13 14:40 #17 av: kalindas

Såg nu att han fått kortison i ögonen redan. Att de vågade detta utan att ta ögonpaketet på honom! Hade han haft Herpes kunde ögonen blivit ännu sämre!

Herpes smittar inom ca en vecka, så hade han haft herpes borde era andra katter vara sjuka nu. Sen funderar jag lite vad det är för medicin de skriver ut till herpes? Det är ju ett virus!

Jag tror personligen att ögonen är det minsta problemet, hans övriga svaghet och symtom är mer oroande.

Anmäl
2013-07-13 18:32 #18 av: KajsaMalin

#17 Han får kortison i tablettform just nu, kan det också vara farligt för ögonen? Prednisolon.

För herpes fick han famvir och chloromycetin samt smärtstillande. Detta skulle han ha i sju dagar men eftersom han inte svarade bra på det i mer än ett par dagar så blev vi skickade till en specialist i Arboga. Han trodde i sin tur att han "bara" fått en klo i ögat och då fick han ciloxan istället. Det skulle han ha tillsvidare, till att börja med till återbesöket 1 vecka senare. Även den medicinen svarade han bra på till att börja med men blev sedan snabbt sämre.

Anmäl
2013-07-13 22:40 #19 av: [Mustangcab]

Ja det är märkligt att en säger att han fått en klo i ögat. Skulle så vara fallet så är det lätt att  se om hornhinnan är skadad. Och att de inte tagit något ögonpaket anser jag också vara en miss i utredning av vad katten lider av.

Att ge prednisolon i tablettform är inget som är skadligt för ögonen.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-13 22:55 #20 av: KajsaMalin

#19 det var en av ögonexperterna som trodde det, han trodde ju dock att det var något mycket värre andra gången han såg honom. Ja vi fick höra talas om att det fanns något som kallas ögonpaket av en bekant ingen av dom fem veterinärerna vi varit hos har nämnt det. Nu är iaf provet taget och inskickat.

Hur ofta bör jag mata en sjuk katt? Eller borde jag låta honom vara och sköta det själv? Han går självmant och äter ibland. Och hur ofta bör jag ge honom vatten?

Anmäl
2013-07-13 23:02 #21 av: Lejdet

Jag har haft två unga katter som båda dog i FIP vid sju månaders ålder... de var helsyskon fast från två olika kullar.
Mina var helt pigga och friska till ca sju månader. Sen gick det väldigt snabbt utför. ..på bara tre-fyra veckor gick de från lekfulla kattungar till döende.
De slutade leka, sov onormalt mycket, magrade väldigt snabbt, fick ögonproblem och till slut andades snabbt och ytligt. De blev väldigt apatiska. De såg fläckar på både njurar, lever och förstorade lymfkörtlar överallt i buken på ultraljudet. Jag avlivade dem innan de led alltför mycket. De obducerades och diagnosen bekräftades båda gångerna. Mycket sorgligt att se sina unga katter tyna bort sådär. ..

Anmäl
2013-07-13 23:10 #22 av: [Mustangcab]


# 20 En ögonexpert som inte frågar om man gjort ett ögonpaket? Det är inte klokt. Men gjorde de ingen test för att se om det var något sår på hornhinnan. Det finns en vätska som man droppari ögat och så tittar man ifall det finns något sår. En av mina britter hade ett i våras när jag var hos vetten med honom och han hade förmodligen fått någons klo i ögat så jag fick antibiotka till honom i salveform att ge.

2 av mina britter hade ett tag väldiga problem med ögonen då de smittade varandra. Först dit med en, sen med den andra till slut bägge tvåSkrattarMen de kollade alltid om det var något sår på hornhinnan och hur deras tårflöde var. Det gick så långt att tårköreln på den andra britten ramlade ut och vi fick åka till Helsingborg fö att operera ögat.

Du bör hålla koll på hur mycket katten äter om om du anser att det inte är tillräckligt så ge Hills a/d som är energirikt. Om du märker att katten saknar aptit och är slö så kolla om den har någon feber. Den bör i så fall få febernedsättande. I "värsta" fall så är det tvångmsatning som gäller.

 

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-13 23:25 #23 av: KajsaMalin

#21 Fy vad hemskt att höra :( vår katt är ju också sju månader njurarna är förstorade men inte fläckiga, levern har lite småfläckar och lymfkörtlarna är normala.

#22 Två ögonexperter som inte frågat om vi har gjort ett ögonpaket tom..

Jo den vätskan hade man i ögat redan innan vi hann kom till någon expert. Då såg man ett sår och veterinären sa att det enda som gav sår på hornhinnan var herpes men hon tyckte att det var för sent att testa för det. Jag och min sambo frågade två eller tre gånger om det inte kunde vara något utifrån som orsakat såret men nej det hävdade hon bestämt att det inte kunde vara. Eftersom ögonen inte blev bättre på herpesbehandlingen (bättre ett par dagar, sedan sämre igen) så skickades vi vidare till ögonexpert nr1 som sa att han antagligen fått en klo i ögat eller liknande, hursom - sår utifrån.

Oj vilken operation, vilka grejer dom kan göra! Är allt bra med dina katter idag?

Det går lite i vågor hur pigg han är, skulle kunna vara febertoppar? Känns faktiskt svårt att säga om han äter mindre än den friska katten eller inte. Jag fick tyvärr inte tag på Hills a/d idag, stället jag var till hade bara eukanuba och royal canin så han får eukanubas motsvarande nu.

Anmäl
2013-07-13 23:42 #24 av: Wikrita


Nå skal ikke jeg si at jeg fastsette noen diagnose, bare fortelle at FIP er det første ordet veterinærer benytter seg av om man kommer med en syk katt. Som oftest, må de trekke ordene tilbake, når prøver er gjennomført.

Det siste året har jeg hørt ordet nevnt flere ganger, før det viste seg at det var nyrer som hadde sviktet.

Anmäl
2013-07-13 23:44 #25 av: [Mustangcab]

# 23 Det var konstiga vettar måste jag säga. För det första så är det lättare att spåra både herpes, mykplasma och klamydia vid ett utbrott. För det andra så är det vanligare med en klo i ögat i synnerhet om det finns andra katter i hushållet.

Om du inte kan ta tempen på katten så har den förmodligen ingen dvs det sätter sig till motvärns. Det finns en ersättning som heter Reconvalescent cat. Det är en pasta som är väldigt koncentrerad och som har allting som en katt behöver. Den är i en 60 g tub. Lyckas man inte ge sin katt något annat så är denna väldigt bra. Men ge det du har till du kommer åt att köpa det du behöver. Hills a/d räknas som veterinäroder och säljs endast hos dem.

Jag kan tala av erfarenhet och säga att jag inte lyckades ge min katt det när hon behövde utan fick åka ned till vetten för att få hjälp. Hon hade varit och opererat bort två tänder pga FORL och vägrade äta pga detta. Hon fick sen metacam och dagen efter fick hon synolux och det kräktes hon av så de fick vätska upp henne och tvångsmata henne. Jag fick i henne alaska pollock som hon älskar och så RÄKOR som hon blev törstig avSkrattar. Nu är hon pigg igen. Hon är en huskatt på 13 år.

Ja de mår bra idag. Han som opererade ögat var för 5 år sen och det var han som fick en klo i ögat i våras.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-14 00:10 #26 av: KajsaMalin

#24 ja jag har tyvärr fått höra att diagnosen FIP sägs för ofta. Dessvärre vill veterinärerna fortfarande säga FIP angående min katt nu efter att en del av testerna är klara.

#25 hm jaha, veterinären som sa att han hade herpes sa tvärtom till oss. Att herpesen hade gått så långt att ett test skulle kunna bli missvisande, han hade då haft problem med ögonen i drygt 1 vecka. Blir så ledsen :( går ju till veterinär och betalar för en tjänst jag inte är förmögen att utföra själv och så verkar man ändå behöva kunna allt själv för att lotsa veterinärerna fram till rätt svar.

Då tror jag inte att han har feber :) det är fortfarande mycket motstånd i honom när man tex ska ge medicin. Jag har recovalesenten hemma :) han vann ironiskt nog en sådan på en utställning.

Vad härligt att höra att alla repade sig :)

Anmäl
2013-07-14 12:22 #27 av: MissMaven

Jag vågar inte uttala mig om det är FIP eller inte och vad man borde göra. 

Men det som jag kanske skulle försöka om det varit min katt vore att ge honom L-lysine, som ökar motstånd mot virus och kan tom hjälpa katter att bli av med herpes. Det finns vetenskapliga studier som bevisar det. Det är en aminosyra, inte medicin. Vanlig dos för en vuxen katt är 200-250mg 2ggr per dag.

Här finns en pasta som man kan köpa: http://www.veterinarbutiken.se/kosttillskott-katt/240-enisyl-f-l-lysin-pasta-100-ml.html

Men det kan människor ta också och då kan man köpa det på många olika ställen, kanske billigare. Tex här: de här kan man öppna och strö över katternas mat: http://www.gymgrossisten.com/1/sv/artiklar/l-lysine-100-kapslar Det finns från andra tillverkare också. Se till att det bara är ren L-lysine. En kapsel innehåller 500mg, och en daglig dos för en liten kattunge är 250mg, för en vuxen katt 400-500mg. Du kan också blanda det i blöt mat eller något han tycker om.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-14 12:45 #28 av: MissMaven

Det finns en del om torr FIP här, du kanske redan har googlat fram det:

http://www.dr-addie.com/WhatIsFIP.htm#dryfip

Det som jag tyckte var intressant var att bara 18% av alla fall som man misstänkte var FIP var verkligen FIP. 

"Only 18% of samples sent to our laboratory for FIP diagnosis turn out to be FIP. Since cats with FIP are usually euthanased, it is absolutely vital that FIP is accurately differentiated from other, treatable, conditions."

Jag hoppas att det inte är FIP som din katt har. Också hoppas jag att han blir bättre och att de hittar vad det är. 

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-14 13:08 #29 av: KajsaMalin

#27 Låter klart värt att testa :) är lite orolig för att ha i honom för mycket olika saker bara. Är det någon som har koll på om det skulle kunna vara alla olika mediciner som har gjort att lever och njurar tagit stryk?


#28 Ja jag har läst det där. Numera skickar man tydligen proverna till Uppsala, då dom nu har möjlighet att utföra samma test där. Förstår jag det rätt så kan provet även visa positivt på en katt som inte har FIP. Då blir ju siffran ännu lägre än 18%.

Vår katts prover är skickade till Uppsala men provsvaret dröjer 1-2 veckor, bävar för att det kan ta ännu längre tid såhär under semestertider men hoppas verkligen inte det. Imorgon får vi förhoppningsvis svar på borrelia och anaplasma.

Tack så mycket :)

Anmäl
2013-07-14 13:29 #30 av: MissMaven

#29 L-lysin är aminosyra, jag tror inte att det kan interagera med andra mediciner. Man får det i sig via mat, bara i mindre mängder.

Du kan kolla det tex här. L-lysin har inga registrerade interaktioner med tex prednisolon och amoxicillin:

http://www.drugs.com/drug_interactions.php

Du kan fråga någon veterinär, som är bra och välinformerad.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-14 13:42 #31 av: KajsaMalin

#30 Åh tack så mycket :)

Anmäl
2013-07-14 14:08 #32 av: [Mustangcab]

Ja L-lysin är bra, det glömde jag själv att nämna. Lever- och njurstatus påverkas av mediciner då de är utsöndrings och reningsorgan för gifter.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-14 14:14 #33 av: KajsaMalin

#32 så rent teoretiskt skulle kunna att vår katt har förstorade njurar och små fläckar på levern kunna bero på att han har fått så många olika mediciner under kort tid?

Anmäl
2013-07-14 14:16 #34 av: [Mustangcab]

.Nej knappast om det rör sig om ögondroppar, prednisolon kan ge biverkningar däremot.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-14 14:33 #35 av: KajsaMalin

#34 Han har fått så mycket mediciner att jag inte kommer ihåg allt längre, kan kolla när jag är hemma igen, men det är inte bara ögondroppar utan han har även fått nån sorts tabletter och pasta.

Anmäl
2013-07-15 13:53 #36 av: KajsaMalin

Har precis pratat med vår veterinär på Strömsholm och hon påstår att det inte spelar någon roll vad provsvaren visar angående borrelia och anaplasma. Detta eftersom katter är så okänsliga mot fästingburna sjukdomar (enligt henne). Stämmer det? Jag trodde att borrelia kunde ge väldigt olika symptom, men det kanske är långsökt i vilket fall.

Har ni haft borrelia eller anaplasma på någon utav era katter? Vad var symptomen?

Anmäl
2013-07-15 16:51 #37 av: kalindas

#36
Kan tyvärr inget om hur de sjukdomarna påverkar katt. Har dock aldrig hört en katt som haft det. Funderar

Anmäl
2013-07-16 18:23 #38 av: Djungelkottens

Lägger in en länk till ett inlägg om en katt med symptom som till slut visade sig bero på borrelia. Veterinärer säger alltid att katter sällan (eller aldrig) får problem med borrelia men vet man detta säkert? Möjligheten att förväxla neurologiska symptom hos borrelia med symptom på FIP måste vara stor.

Hoppas verkligen att din kattunge har något behandlingsbart och inte FIP.

/Anna


http://hittekatter.ifokus.se/discussions/4eb5427ad4ebea50af00f2a6-andningsbesvar-hos-kortnosad-katt

Anmäl
2013-07-16 18:50 #39 av: KajsaMalin

#37 tack ändå :)

#38 tack så mycket, har läst igenom tråden, symptomen stämmer inte in på det som vår katt uppvisar men iaf på människa och hund kan väl symptomen variera väldigt? Vi skulle ha fått provsvar i fredags men har ännu inte fått något trots flertalet påringningar.

Anmäl
2013-07-17 00:50 #40 av: Nebel

Jag har också erfarenhet av att veterinär varit allt för snabb med att ställa FIP-diagnos. Rörde sig i min kattunges fall om allvarliga hjärtfel istället. Har förlorat en annan kattunge i våt FIP men känner inte till mer om den torra varianten än vad som står i de länkar övriga tipsat om. Har tyvärr inga idéer vad gäller din katts symptom men håller tummarna för att ni ska komma fram till en behandlingsbar diagnos!

Anmäl
2013-07-17 06:39 #41 av: KajsaMalin

#40 allvarligt hjärtfel låter ju tyvärr inte mycket bättre :/

Tråkigt att höra om katten du förlorade i FIP, hemsk sjukdom. Hur såg symptomen ut på den?

Anmäl
2013-07-17 11:35 #42 av: MissMaven

#TS, om det är FIP din katt har, har någon av veterinärerna ni besökt nämnt en möjlighet att ev behandla det med interferon? Just i fall med torr FIP har en del katter blivit botade efter en sådan behandling (en fjärde, tredje del, som inte är så lite egentligen, tycker jag). 

Blodprovena som ni tog, visade de brist på lymfocyter och höga globuliner? Eller varför trodde de att det var mest sannolikt FIP han har?

Är det SAA och antikroppstiter på corona ni väntar provsvar på? Jag läste en bra artikel på svenska här: http://stud.epsilon.slu.se/4212/1/Estensson_AM_120510.pdf Det finns en del relaterat till diagnostik där.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-17 13:19 #43 av: GunillaSverkersson

Tack till alla som skriver och stöttar Och delar med er av erfarenhet och kunskap. Jag som uppfödare av den lilla söta killen känner mig helt hjälplös och har inga råd att ge. Håller alla tummar och hoppas att han blir bra frisk och pigg igen. Mamma och pappa katt helt ovetande om vad deras son går igenom.

Anmäl
2013-07-17 23:07 #44 av: KajsaMalin

#42 Nej ingen veterinär har nämnt det, de två veterinärerna som har sett honom sedan man började prata om FIP har sagt att det är obotligt och att vi borde avliva. Väldigt konstigt att ingen har tagit upp det som ett alternativ tycker jag. Vi har även ringt runt till flertalet veterinärer och berättat hur situationen ser ut men ingen har nämnt det. Ska helt klart kolla närmare på det. Tack så hemskt mycket för tipset.

Lymfocyter - ej testade eller så har vi inte fått svar ännu, den raden är blank. Globuliner kan jag inte hitta i hans journal, är albumin samma? Där står det 19 och referensvärdet står som 24-33. Eller kan det stå som något annat?

Så här skriver den veterinären som haft hand om Akilles undersökning under hans tid på Strömsholm "Jag misstänker att han har en sjukdom som heter FIP. Denna sjukdom är obotlig. Han har för få röda blodkroppar i blödet vilket gör att han inte syresätter sig som han ska. Dessutom har han mycket höga proteinvärden."

På SAA så står det 50, men det kan ju vara högt för vilken inflammation/infektion/trauma som helst, det finns ingenting som säger att det måste vara FIP, eller har jag missförstått? Vi väntar på corona, borrelia, anaplasma, odling på urin och ögonpaketet.

Har läst den artikeln, den gav mycket bra fakta.

Anmäl
2013-07-17 23:12 #45 av: KajsaMalin

Vi började ge l-lysin igår också.

Anmäl
2013-07-17 23:14 #46 av: [Mustangcab]

Lymfocyt

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lymfocyt

albumin

http://sv.wikipedia.org/wiki/Albumin

globuliner

http://sv.wikipedia.org/wiki/Globulin

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-18 01:16 #47 av: MissMaven

Jag vet inte, kanske är konsensus hos veterinärer i Sverige att inte försöka behandla FIP, inte ens torrformen, eftersom interferon inte botar fler än en tredje del av fallen. På SVA:s hemsida står att "FIP, eller felin infektiös peritonit, är en obotlig sjukdom med dödlig utgång."

Jag skulle ev försöka hitta en veterinär som är villig att försöka behandla med interferon (om ni får torr FIP som diagnos).

"Laboratoriefynd som tyder på FIP är: lymfopeni, icke-regenerativanemi, förhöjt totalt serumprotein, hyperglobulinemi, låg albumin/globulin-kvot, höga halter α-1- syra glykoprotein och höga FCoV-antikroppstitrar."

Veterinären skrev att det finns anemi ("för få röda blodkroppar i blödet"). Både albumin och globulin är proteiner, och jag vet inte vad han menar med att proteinvärden är höga. Albumin är lite lägre än normalt. Kanske är globuliner höga och i så fall har man en låg albumin/globulin kvot, som är något som kan tyda på FIP. Men nu spekulerar jag bara.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-18 06:39 #48 av: Nebel

#41
Förlorade tyvärr även kattungen med hjärtfel 😢.

Kattflickan som fick FIP blev slö & trött och hade feber vid något tillfälle. Det sista tappade hon aptiten helt och ögonen "varade igen". Allt gick mycket fort, förlorade henne på bara några veckor. Veterinären misstänkte omgående FIP men nämnde även någon typ av leversjukdom (el var det njursjukdom, du får förlåta men detta var 5 år sedan och jag var rätt upprörd så jag minns inte riktigt) som kunde ge liknande symptom. Tyvärr blev min lilla påtagligt försämrad innan alla provsvar inkommit (det skedde i mellandagarna så det var extra väntetider på allt) och jag lät henne, efter samråd med veterinär, till slut somna in trots att vi ännu inte hade alla svar. FIP-diagnos fastställdes senare genom obduktion.

Det är så oerhört svårt när ens pälsklingar blir sjuka, man måste ju hela tiden ha kattens livskvalitet (och eventuellt lidande) på kort och lång sikt i åtanke. Håller tummarna hårt, hårt och hoppas att provsvaren kan leda er vidare så att Akilles kan få må bra igen!

Anmäl
2013-07-18 12:02 #49 av: KajsaMalin

#47 men det är ju absurt, det är ju som att säga att vi inte borde behandla cancerpatienter med strålning för alla överlever ändå inte. Jag förstår att det är en ny, alternativ behandlingsmetod men jag tar ju bra mycket hellre den än sitter och väntar på att min katt ska tyna bort.

Hm ja jag vet inte heller, tyvärr väldigt mycket nytt som jag aldrig hört talas om tidigare. Det är svårt att veta hur dom väger in olika resultat.

Jag ska sätta mig och ringa runt för att se om jag kan hitta en veterinär som kan tänka sig att göra det här.

Anmäl
2013-07-18 12:05 #50 av: KajsaMalin

#48 åh vad tråkigt att höra :(

Så typiskt att det ska bli mitt i stor helger, men man väljer ju tyvärr inte när någon blir sjuk. Håller helt med man vill verkligen inte dra ut på lidandet i onödan men samtidigt göra allt man för mår.

Tack så mycket, beklagar dina stackars kissars öden :/

Anmäl
2013-07-18 13:33 #51 av: MissMaven

#49 Ja, det är så, det tycker jag med, men jag försöker inte sätta mina personliga värderingar i mina svar (vet inte om jag lyckats med det).

Vi alla är olika och ibland är det inte så tydligt vad som är rätt och vad som är fel. Om en av mina katter blev sjuk i torr FIP skulle jag försöka med allt som går och försöka hitta någon som vill behandla med interferon och självklart betala själv om försäkringsbolaget inte är med på det, men många skulle inte göra det, eftersom de anser att det går under onödigt lidande för djuret och att man gör det av själviska skäl. 

Men det är lite OT. Min tanke var bara att skriva om det jag känner till, att det finns alternativa behandlingar just för torr FIP som kan bota det i en del av fallen.

Baserat på min erfarenhet är det förmodligen många veterinärer som inte ens känner till forskning och studier utomlands och därför blev ni inte informerade om möjligheten att behandla med interferon (om det nu är FIP, som jag hoppas att det inte är).

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-18 15:05 #52 av: KajsaMalin

#51 är väldigt tacksam för att du delar med dig av det du känner till :)

Har precis pratat med södra och dom tog faktiskt upp interferonbehandling innan jag hann nämna det. Provresultaten fortsätter att peka mot FIP kvoten albumin/gloubulin låg på 0,3 och under 0,4 pekar på FIP. Alla tester i ögonpaketet var negativa (herpes, klamydia och mykoplasma).

Dom tog upp att dom tror att Akilles är för dålig för att klara en interferonbehandling, framför allt för att hans syrsättning är så dålig. Det skulle dessutom ta ca 3 veckor bara att få hem det och dom hade aldrig tidigare utfört en sådan behandling.

Vi ska tillbaka imorgon för att en specialist på kattsjukdomar ska få kolla på honom och se om hon tror att det kan vara något annat än FIP eller om han i annat fall verkar tillräckligt pigg för att prova en interferonbehandling.

Vi har ännu inte fått svar från Strömsholm så väntar alltså fortfarande svar på coronaantikroppar i blodet, urinprov (vet inte vad dom skulle kolla i det), borrelia och anaplasma.

Anmäl
2013-07-18 15:14 #53 av: kalindas

#52
Coronaprovet kommer inte säga så mycket tyvärr. Katten kan ha 0 i titrar och ändå ha FIP. Likaså kan de vara fullt friska och ha skyhöga titrar. Flera av mina har haft det.

Torr FIP är ett helsike, de kan vara sjuka länge utan att visa några tydliga symtom. Men går det för lång tid, så blir det till sist våt FIP och vätskefylld buk.

Ang. Inteferon så är de veterinärer jag pratat med lite kluvna om det gör någon nytta. Det har provats på en del katter, men inte gett något större resultat.
Är han helt ok, hälsomässigt är det självklart inte fel att prova det. Men visar det sig att han är väldigt dålig imorgon hos veterinären, så kanske ni ska ta en funderare på hur länge ni ska fortsätta. Fast det är svårt för mig att säga då jag inte sett er katt...


Anmäl
2013-07-18 15:47 #54 av: KajsaMalin

#53 det lustiga är att det känns som att ingenting säger så mycket, känns lite hopplöst.

Ja det verkar vara en väldigt svår sjukdom över huvudtaget :/

Ja precis det beror ju på hur dom tycker han ser ut imorgon. Vi vill som sagt inte att han ska behöva lida i onödan.

Anmäl
2013-07-18 16:21 #55 av: SacredSouls

Hei. Så fryktelig vanskelig og slitsom situasjon. Veterinærer kommer fort med diagnosen FIP selvom den ikke alltid stemmer. Jeg anbefaler deg å søke opp Rivalta test på google. Det er en forholdsvis enkel test din veterinær kan gjøre selv.Den gir ikke et 100% sikkert svar på FIP om den er positiv. Men om den er negativ er det 100% sikkert at det ikke er FIP. Det er også noe som heter FIP flowchart. Vet ikke om du kjenner til slike flowchart men de gir en veldig god pekepinn på hva man skal teste for når det er mistanke om FIP:

http://www.dr-addie.com/downloads/FIPdiagnosisflowchart.pdf

En veldig god ide å skrive ut å ta med til veterinæren din.

For noen år siden fikk vi FIP diagnose på en kattunge vi hadde kjøpt. En jeg kjenner kjøpte søsteren og den fikk også FIP diagnose. Bare få dager etter vi hadde hentet dem.Fem veterinærer totalt så på kattungene og alle sa FIP. Store mager,væske i buken etc.Søsteren ble avlivet. Jeg leste alt jeg kom over angående væske i buken og etter mye om og men fant vi ut at det var Giardia.En annen gang var det en katt vi hadde solgt som fikk diagnosen FIP.Den ble avlivet på veterinærens anbefaling og ved obduksjonen viste det seg at det ikke var FIP men forgiftning.

Så det er ofte FIP blir gitt som diagnose feilaktig desverre.

Men ta med deg FIP flowchart til veterinæren og les om Rivalta testen.Ønsker dere masse lykke til og håper den ender godt.

Anmäl
2013-07-18 16:34 #56 av: KajsaMalin

Har precis pratat med Strömsholm. Hans coronatitrar är 1:1280 och tyder alltså på torr FIP. Urinet såg bra ut, dom hade testat det för att dom misstänkte att han hade en urinvägsinfektion men så var alltså inte fallet. Han var negativ för borrelia och anaplasma.


Pratade även med dom om interferonbehandling och rivaltatest. Angående interferonbehandlingen så sa hon att dom under år 2009 hade prövat den på ca 100 katter. Man behandlade då med interferon och cortison som gavs med spruta varannan dag i tio dagar. Hon hade själv behandlat ett 20-tal av dessa katter. Ingen av katterna svarade bra på det. Vissa blev något bättre ett tag, vilket hon antog var av kortisonet, men aldrig helt bra och sedan dog dom ändå. Eftersom resultaten var så dåliga så slutade dom med denna behandling och det var alltså därför hon inte erbjudit mig den.


Även rivaltatestet har dom slutat med, enligt veterinären för att det inte är säkert. Men det verkar ju inte vara någonting som är säkert när det gäller FIP?


Södra däremot pratade för rivaltatestet och menade på att det var bra. Dom föreslog ju även interferonbehandling som ett alternativ. Blir dåligt snurrig av alla olika bud som kommer.

Anmäl
2013-07-18 16:40 #57 av: KajsaMalin

#55 Rivaltatestet har jag läst om, men om jag har förstått det rätt så måste katten ha vätska i buken som man gör testet på? Min katt har ingen vätska i buken, åtminstone inte än.

Har inte sett flowchart:en tidigare, ska absolut ta med och skriva ut den. Tack :)

Fy vad tråkigt att höra om katter som har avlivats i onödan :( det känns, som redan har blivit sagt i den här tråden, som att veterinärerna många gånger säger FIP och sedan inte gör mera. Obotligt. Klart. Slut. Väldigt, väldigt tråkigt tycker jag.

Anmäl
2013-07-18 18:28 #58 av: [Mustangcab]

# 55 Det där låter ju inte riktig klokt. Man måste nästan vara veterinär själv för att kunna avgöra vad det kan vara.

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-18 20:56 #59 av: [lisme]

Og jeg er blitt fortalt av utenlandske oppdrettere at de har hatt god erfaring med Interferon Skämtar

Anmäl
2013-07-18 23:28 #60 av: KajsaMalin

#60 ja jag vill ju väldigt, väldigt gärna tro att det fungerar, att det finns en chans.

Anmäl
2013-07-19 00:16 #61 av: Nebel

Håller tummarna för Akilles & er imorgon!

Anmäl
2013-07-19 06:13 #62 av: Elegantangel

Håller tummarna för er! Oavsett hur det slutar har ni gjort och gör ett fantastiskt jobb för er katt!

Anmäl
2013-07-19 06:22 #63 av: KajsaMalin

#61 #62 tack så hemskt mycket :) nu rullar vi mot Stockholm.

Anmäl
2013-07-19 09:44 #64 av: MissMaven

#56 "Man behandlade då med interferon och cortison som gavs med spruta varannan dag i tio dagar. Hon hade själv behandlat ett 20-tal av dessa katter. Ingen av katterna svarade bra på det. Vissa blev något bättre ett tag, vilket hon antog var av kortisonet, men aldrig helt bra och sedan dog dom ändå. "

10 dagar räcker inte för någonting. Behandlingen ska pågå betydligt längre än det, så om de körde med interferon bara i 10 dagar, är det inte konstigt att ingen svarade bra på det.

Just l-lysin som är bra mot herpes och liknande, och jag har läst en intressant sak om just fip, att l-arginin är bra mot det.

"Arginine is necessary for the urea cycle, but also for the production of nitric oxide, which is the chemical used by the macrophage to annihilate intracellular pathogens.  We know that in FIP the virus replicates in the monocytes and that viral replication within the monocyte is the key pathogenic event which leads to all the clinical signs of FIP.

Arginine deficiency also impairs the capacity of T cells to proliferate and to produce interferon gamma (Modolell 2009).

A supplement of raw meat - liver or mince - 2 or 3 times a week should help raise arginine levels."

Och sedan skriver dem lite om kommercel foder, hur dåligt det är för katter och att katter ska äta så naturligt foder som möjligt.

Hoppas att det går bra för Akilles.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-19 15:37 #65 av: KajsaMalin

Akilles fick somna in imorse. Även denna veterinär visade upp dålig statistik på interferonbehandling. I studien hon visade upp så hade hälften av katterna fått interferon, hälften placebo, alla hade fått kortison och alla dog.

Vi gjorde även en röntgen för att verkligen se så att det inte var lymfom eller något annat men allt fortsatte att peka på torr FIP. Hans njurar var väldigt stora och lungorna mörka.

Även fast hjärtat skrek att jag vill ta hem honom, få ha kvar honom, så kändes det inte rätt att ta hem honom och se honom lida in i det sista så han fick somna.

Jag tror inte jag riktigt har förstått att han är borta än fast än tårarna rinner och rinner. Fina lilla killen.

Anmäl
2013-07-19 15:40 #66 av: KajsaMalin

#64 Skär i hjärtat att få läsa att behandlingen och studierna vi fått se har gjorts på fel sätt efter att vi har tagit beslutet att låta honom somna. Tyvärr så går det ju inte att återkalla och det finns ingenting mera vi kan göra nu..

Anmäl
2013-07-19 15:42 #67 av: KajsaMalin

Vill även passa på att tacka alla för allt stöd, erfarenhet och råd ni delat med er av! Det har varit värt väldigt mycket för oss :)

Anmäl
2013-07-19 16:29 #68 av: lynxlo

Stor stor kram till er! Jag tycker definitivt ni fattat rätt beslut, men förstår hur oerhört svårt och smärtsamt det måste vara. Önskar er en lugn och fin tid framöver, om än med sorg. En till stir varm kram och tankar i er riktning!

Anmäl
2013-07-19 16:41 #69 av: kalindas

Ledsen för er skull. Vet hur svårt det är att mista en så ung katt. Har gjort det själv med Caramel som dog i torr FIP, plus tre unga katter som jag sålde och som dog i FIP hos sina nya ägare. Man känner sig helt hjälplös. Ledsen

Men jag är säker på att ni idag tog rätt beslut för den fine killen. Nu lider han inte mera...

Anmäl
2013-07-19 16:47 #70 av: lynxlo

Ni gjorde ert allra bästa för fina Akilles! Nu får han vila.

Anmäl
2013-07-19 17:32 #71 av: [Mustangcab]


Beklagar verkligen sorgen.Blomma Men jag förutsätter att ni kommer att obducera honom?

Medarbetare på Britter i fokus, Dokumentärer i fokus, Neurologiska sjukdomar i fokus

 

Anmäl
2013-07-19 17:33 #72 av: Annica-H

Fy så sorgligt Ledsen Som ni kämpat! Jag känner verkligen med er.

Anmäl
2013-07-19 19:00 #73 av: KaninKajsa

Beklagar!

Hittade detta:

http://burma.ifokus.se/discussions/51c5b6fb8e0e74138c000db0-gladjande-nyheter-fran-forskning-om-fip

Anmäl
2013-07-19 20:42 #74 av: Spotless

Beklagar sorgen. Förstår att det är tomt utan lillpojken. Hoppas att Conrad kan hjälpa till att trösta nu när det är som jobbigast.

Anmäl
2013-07-19 21:46 #75 av: SacredSouls

Beklager så mye sorges deres. Dere har gjort alt dere kunne for den lille.

Anmäl
2013-07-20 01:38 #76 av: Nebel

Beklagar sorgen, ni tycks verkligen ha gjort allt för er fina kille och ibland är det enda och mest kärleksfulla man till slut kan göra att släppa taget. Stor styrkekram!

Anmäl
2013-07-20 07:38 #77 av: alltidsiames

Låt ingen få er att tvivla på beslutet, ni var vid vägs ände! Tiden läker såren och sorgen övergår till tacksamhet och lugn.

Anmäl
2013-07-20 09:03 #78 av: flis

Ibland händer det som inte ska hända, känner verkligen med er! :(

Anmäl
2013-07-20 11:58 #79 av: MissMaven

Beklagar så mycket. Man kan inte göra mer än man har möjlighet att göra. Ni gjorde allt ni kunde. 

Sov gott, lille Akilles.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-07-21 22:05 #80 av: [Melanie75]

Beklagar så mkt, sov gott lille Akilles

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.