Bortsprungen/hemlös katt

Viktig namninsamling!Rädda liv+spara skattepengar!

2013-05-09 19:39 #0 av: carlas


Just nu pågår en viktig namninsamling om hemlösa katters rätt till liv: 

Sluta avliva katter för mina skattepengar!

Varje år dödas tusentals friska, hemlösa katter slentrianmässigt på order av våra Länsstyrelser. Detta sker utan att katterna först har undersökts och bedömts på ett professionellt sätt. Som försvar hänvisas ofta till studier som - efter kontakt med forskarna - visat sig vara misstolkade av länsstyrelserna.

Bristen på relevant kunskap hos dessa myndigheter och oviljan att ta del av kunskap och relevant forskning om hemlösa katter är påtaglig.

Tjänstemännen, som får sina anställningar betalda av mina skattepengar tar således varje år - mot min vilja - tusentals beslut om att avliva katter som hade kunnat bli omplacerade om viljan att förbättra det skattefinansierade djurskyddsarbete hade funnits. Detta är inte acceptabelt!

Jag kräver härmed att Jordbruksverket ser till att ansvarig personal på såväl Länsstyrelserna som på de djurpensionat/katthem som inhyser de av myndigheterna omhändertagna katter har (eller får!) den utbildning som krävs, och som är baserad på rådande forskning, för att kunna ge hemlösa katter en rättvis och rättssäker bedömning. Bedömningen måste därtill göras på den plats där katten inackorderas efter omhändertagandet och inte på en veterinärklinik eller motsvarande, eftersom de flesta djur blir stressade av transporter och besök i främmande miljö.

Jag kräver också att Jordbruksverket kontaktar världens mest framstående forskare när det gäller hemlösa katter och hantering av dessa, Dr. Margaret R. Slater. Dr Slater föreläser i ämnet utomlands, och kan sannolikt bidra med lämpligt utbildningsmaterial till svenska myndigheter och djurpensionat/katthem.

Till namninsamlingen!

Gå in och skriv under så kan vi tillsammans höja kattens status i samhället och samtidigt rädda liv samt spara skattepengar! Glöm inte att bekräfta din signatur (du kan vara anonym på nätet) via det mail du får till uppgiven e-postadress.

[Hjälper till att sprida detta. Mer finns att läsa på ex hittekatter.ifokus: PROTESTLISTA]

Anmäl
2013-05-09 19:48 #1 av: kalindas

Jag är lite kluven i den frågan. Då jag i många fall anser att det är vänligare mot djuren att bli avlivade än att halvvilda tvingas bli instängda i lägenheter. Det är inget liv för en att som är van att leva i frihet. Kan acceptera att man gör det med kattungar men inte med vuxna katter.
Däremot så skulle jag gärna skriva under på att man istället kastrerade de katter man hittar ute (oavsett om det är ägare till dem eller ej) och ordnar matplatser till dem. Anser det är en mycket bättre och mer effektiv sak och hjälper mer djur på ett bättre vis.
Så tyvärr, kommer inte skriva under, även om jag tycker det är tråkigt att friska djur avlivas... Ledsen


Anmäl
2013-05-09 20:30 #2 av: Mockfjardingen

Jag känner mig också lite kluven, och håller med Kalindas i det som skrivs.
 Även för att jag tycker att det faktiskt inte är myndigheters ansvar att se till att alla katter (och övriga djur) mår bra, det är deras ägares ansvar! Och om alla katter har registrerade ägare så måste någon ställas till svars.. Ställ krav på att alla djur måste vara id-märkta!


Jag anser att alla tam-djur ska ha en ägare som ser till dem, ansvarar över dem och tar hand om dem. Nu är det inte så, och det är så klart synd om de stackars katter och övriga djur som hamnar utanför, men om det blir id-märknings krav på alla djur så kommer man så småningom till rätta med alla "oälskade, oönskade stackare"...

Men, samtidigt så blöder hjärtat för alla de djur som får sätta livet till för att det finns människor som inte tar sitt ansvar... Här kanske man istället för att avliva skulle fånga in och kastrera de som redan finns.

Men, jag kommer inte heller att skriva på. Och det är för att jag tror att det som behövs är en radikal ändring, så att katter får rättigheter de med....

Anmäl
2013-05-09 23:59 #3 av: MissMaven

Jag har skrivit på för länge sedan.

Jag skulle formulerat det lite annorlunda, men jag är enig med tanken bakom. Personer som arbetar ideellt med hemlösa katter i Sverige och brinner för det har mycket kunskap inom området och tyvärr upplever jag att det ofta inte är fallet med myndigheterna.

Min man och jag har själva en hittekatt, 7 år gammal nu, som inte alls skulle hålla med om att det " är inget liv för en som är van att leva i frihet".

Jag vågar påstå att vår Maven är en mycket lycklig och glad katt, nöjd med livet, kärleksfull och underbar. Hon sover bredvid min huvudkudde varje natt. Hon är innekatt, men på somrarna får hon gå ut med oss och ta promenader. Hon följer med oss utan sele och lyder som en vältränad hund. Det är inte något vi lärt henne, utan har hon gjort det själv. Ja, en halvvild hittekatt. 

Inte alla f.d. hemlösa katter är som Maven, och hon var inte så här från början, men alla katter förtjänar att leva, fortsatt i 'det fria' i värsta fall (TNR/Trap-Neuter-Return metod) eller hos älskande människor. Jag är emot avlivning av friska katter och skulle gärna vilja se att alla katters status i Sverige höjs.

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2013-05-10 02:13 #4 av: Nebel

Inga lätta frågor och vissa av formuleringarna gjorde också mig lite tveksam men jag valde ändå att skriva under. Alla katters status måste höjas & varje levande varelse värdesättas & hanteras med respekt! För att detta skall kunna ske krävs att berörda personer har erforderlig kompetens. I övrigt instämmer jag i det som MissMaven skriver. Avslutningsvis upplever jag att de Katthem jag känner till är väldigt seriösa och tar stort ansvar för att hitta rätt familj & förhållanden för varje katt. Därmed är risken att en halvvild katt blir instängd i lägenhet mycket liten (enligt min erfarenhet iaf).

Anmäl
2013-05-10 08:18 #5 av: Lejonhjarta


Projektet som drivs i Backa, Hisingen, Göteborg där dom fångar in vildkatter, kastrerar och sen släpper tillbaka är ju något som verkar fungera utmärkt i dessa fallen. Sen har dom koll på katterna, ger mat etc och behandlar dom som behöver. Behöver ju inte försöka göra tamkatter av dom som är vilda och heller inte skjuta av dom.

Anmäl
2013-05-10 09:01 #6 av: kalindas

#5
Håller med att det är bästa sättet att hantera vildkatt populationen. Sen även att kräva märkning och kastrering på katterna som inte är vilda.

#3
Kan hålla med om att alla hittekatter inte behöver må dåligt av att bo i lägenhet eller bli instängda. Har själv haft en huskatt som var mycket nöjd med att gå runt huset en sväng en gång i veckan. Resten av tiden njöt hon av att vara inne.
Men jag har även hört och träffat människor som skrivit/sagt att "Min katt stod och ville ut varje dag i två år, men nu har den vant sig."
I mina ögon innebär det att katten har den katten gett upp och tappat livsviljan. 
Min Isak var inte en hittekatt, men han mådde fysiskt och psykiskt dåligt att vara innekatt. Då hade han bara varit ute ett par veckor som kattunge.
Sen är jag säker på att många katthem är väldigt duktiga och det är inte roligt att läsa om alla katter som blivit skjutna. 

Det är för mycket som talar emot mina tankar i den namninsamlingen, för att jag ska skriva under. Även om tanken är god.

Anmäl
2013-05-10 10:46 #7 av: Nilla

Jag har skrivit på. Glad

Anmäl
2013-05-10 23:33 #8 av: Ellensmatte

Även jag har skrivit på tidigare.För mig är det självklart att friska djur ska få leva.

Anmäl
2013-05-11 12:15 #9 av: Lena

Jag är en av dem som ligger bakom namninsamlingen. Anledning till att vi startat uppropet är den goda insyn vi skaffat oss i hur det fungerar med det Svenska Djurskyddet i praktiken. 

Vi är ett gäng som djupdykt i olika djurskyddsärenden under ett antal år. Detta parallellt med att vi på olika sätt arbetar med målgruppen hemlösa katter i praktiken. Min egen roll är att vara lite av en spindel i nätet där Hittekatter iFokus fungerar som ett nätverk. Vi jobbar även en hel del via facebook. 

Syftet är att förbättra situationen vad gäller hemlösa katter, höja statusen för katter över lag samt få kattägare att ta ett bättre ansvar. När det gäller hemlösa katter ligger Sverige inte vidare långt framme. Andra länder har kommit betydligt längre. USA ligger i täten vad gäller forskningen. Även många andra länder i Europa ligger långt före. T.ex. Nederländerna, Tyskland, Schweiz, Österrike, Italien, England. Även Norge i vissa delar. 

Projekten du skriver om i #5 kallas TNR (Trap-Neuter-Return) och är en mycket effektiv metod när det gäller att stabilisera kattkolonier. Metoden är mycket välprövad och startade på 70 talet i England. Nu praktiseras den över hela världen både i varma och kalla klimat. Metoden bygger på kattens egna behov och har visat sig långt mer effektiv än de massavskjutningar (avlivningar) som praktiseras i Sverige. Trots vetenskapliga bevis är de svenska myndigheterna kallsinnigt inställda och vill istället fortsätta massavlivningarna. 

I Sverige är det ideella sektorn som till 99% tar hand om hemlösa katter. Det är därför inte så konstigt att det är där erfarenheterna och kunskaperna finns om hur hemlösa katter fungerar och hur de bör hanteras. Våra myndigheter däremot har tyvärr en förlegad syn som bygger på okunskap och missuppfattning av forskning mm. (Hur vet vi det undrar ni säkert. Jo vi har själva varit i kontakt med de forskare som Länsstyrelsen hänvisat till och fått det bekräftat direkt från forskarna själva). 

Några av er skriver att ni är tveksamma till formuleringen i namninsamlingen. Utveckla gärna vad ni är tveksamma till så ska vi se om vi kan reda ut frågetecknen! 

Av dem som varit tveksamma och inte velat skriva under har det varit argument som "vem ska ta hand om alla dessa katter?", "det måste ställas högre krav på ägarna istället",  "en död katt lider inte"  "vem ska betala?" "Det är djurplågeri att ha vilda katter instängda"etc. 

Svar:

1. Vem ska ta hand om alla dessa katter? Det har inte handlat om vem som ska ta hand om dessa katter. Det har istället handlar om att myndigheterna (Länsstyrelsen) inte tillåtit någon att ta hand om katterna. I ett fall under våren (Vargön) fanns väntande hem till alla katter som omhändertagits på beslut av Länsstyrelsen. 19 katter av 21 möjliga avlivades trots detta. Detta sedan de infångats och hållits i förvar på ett hundpensionat och befunnits ha ett vilt lynne av en veterinär som mest sysslar med hundar. 

2. Vem ska betala? Du betalar redan idag för omhändertagandet, uppstallningen och avlivningen via din skattsedel. Det som görs av Länsstyrelsen och Polisen (som i sin tur upphandlar aktörer som ska ta hand om infångandet av katterna, avlivningen, uppstallningen och bedömningen) kostar enormt mycket pengar. De som får dessa avtal tjänar en rejäl hacka på det. Detta medan katthemmen och andra privatpersoner som arbetar med hemlösa katter gör det ideellt (gratis för dig som skattebetalare).

3. Det är djurplågeri att ha "vilda" katter instängda! Det går inte att uttala sig generellt på det sättet att katter som går ute per automatik skulle må dåligt av att bli omhändertagna av ett katthem eller privatperson. Hemlösa katter kan uppvisa ett skyggt beteende när de går ute - vilket är en överlevnadsstrategi - men tina upp efter kort tid inne i tryggheten och bli riktiga kelgrisar. Andra katter är mer reserverade och behöver längre tid på sig medan vissa aldrig kommer att bli socialiserade. (I sistnämnda fallet passar TNR bättre).  Hur som haver behöver inte katter stressas om den som tar hand om dem har kunskaper och erfarenheter i hur skygga katter ska hanteras. Precis som med mycket annat handlar det om individperspektivet. Det går att minimera stressen med rätt miljö och hantering. 

4. En död katt lider inte!  Det här uttrycket brukar vi som arbetar hem hemlösa katter få höra ganska ofta. Vet inte vad de som säger det menar egentligen? Döden är definitiv. Den som är död upplever ingenting längre. Det gäller alla aspekter av livet och alla former av liv. När en katt är sjuk och inget mera går att göra kan uttrycket vara berättigat. Men att använde det preventivt för att förhindra framtida former av lidande har jag svårt att ta till mig. Jag anser att det finns bättre vägar att gå. Katter som hamnar i Länsstyrelsens "våld" får i regel utstå en rejäl portion lidande innan kulan viner eller sprutan ges. (Därför borde den som anser att katter inte ska lida innan de dör skriva på namninsamlingen). 

5. Det måste ställas högre krav på ägarna istället! De katter som finns därute har inga ägare. (Om det nu inte är en bortsprungen katt som det går att knyta till en ägare = katten är ID-märkt). De är alla produkten av bristande ägaransvar bakåt i tiden. Med andra ord finns det inga ägare att ställa krav på, därför fallet argumentet platt till marken. Däremot måste det ställas högre krav på dem som är kattägare här och nu och som tänker blir det framöver. Förslaget till ny djurskyddslag vill ju införa obligatorisk ID-märkning för alla katter samt kastrering av alla katter som inte ska användas för avel. Om så sker - vilket vi hoppas - kommer påfyllningen av nya hemlösa katter att avta. 

---

Ställ gärna flera frågor här i tråden! Jag återkommer och svarar gärna på dem.     

Tack till alla som skriver på! Hjärta

Namninsamlingen kommer att avslutas den 1/9 på Hittekattens Dag. Just nu har vi 5775 namn på listan. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-11 13:31 #10 av: lynxlo

Hej! Jag är intresserad av forskningen du nämner. Vilka är de och var är de verksamma? Vore glad att få referenser im möjligt. Tack!

Anmäl
2013-05-11 14:10 #11 av: Lena

#10 De forskare som Länsstyrelsen säger dig luta sig mot är Kessler och Turner (USA) som gjorde en studie 1999 över hur hemlösa katter reagerade (stress) på två olika slags katthemsmiljöer.

Lst menar att studien kommit fram till att skygga katter lider så svårt av att tas in på katthem att de mår bäst av att avlivas. 

Vid kontakt med båda forskarna  (som en av mina "kollegor" haft i februari i år) svarar de att det inte alls finns något i deras forskningsstudie som säger detta. Det handlar istället om hur miljön utformas och hur man bemöter katterna. 

Det som istället visat sig är (enligt forskarna) att ägda innekatter (i USA är de flesta katter innekatter) som hållits ensamma ihop med sin ägare är den målgrupp katter som lider mest om de kommer på katthem. De är inte vana vid andra katter eller vid alla intryck som de får i den nya miljön och visar på högst stress av alla katter som man studerat. (Finns även senare forskning som säger samma saker). 

Vi har redovisat till Länsstyrelsen vad forskarna svarat. Den handläggare som gav oss uppgiften ville då inte ta det till sig utan hänvisade oss till Jordbruksverket. Jordbruksverket å sin sida hänvisade tillbaka till Länsstyrelsen. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-05-11 17:49 #12 av: lynxlo

Tack så mycket för inforikt svar! Mycket uppskattat!

Anmäl
2013-05-11 18:13 #13 av: Gatukorsning

#10 Förutom det svar som du har fått från Lena angående forskningen av stress hos katter så vll jag även tillägga några saker. Den forskningsrapport som Turner och Hessler har skrivit utgår från katthemsmiljöer i USA och alltså inte från katthemsmiljöer i Sverige där man följer jordbruksverkets regler och riktlinjer. Katthemsmiljöer ser mycket olika ut i olika länder, och i Sverige är det mycket strikta regler och höga krav på hur stora burarna ska vara, katternas tillgång tilldagsljus osv. Burarna i Sverige är betydligt större än i USA och det påverkar naturligtvis katternas stress-nivåer på ett helt annat sätt.

En annan mycket kompetent forskare innom ämnet är Margaret R Slater. Inte heller hennes forskning talar för länsstyrelsena beslut med avskjutning av katter.

Jag blir glad av att se och läsa att det är flera här som är intresserade av detta, om man sedan väljer att skriva på är var och ens ensak anser jag, men det är viktigt att läsa på och förstå innan man skriver under något så klart!

Själv har jag skrivit på listan.


Anmäl
2013-05-25 01:45 #14 av: carlas

Tack #9 för fördjupning och viktig information!

Vad gäller "förvildade" katter (gränsdragningarna är svåra att göra och kräver stor kunskap och erfarenhet) vilka visar sig inte vilja leva i tät närhet till människor, och inte "instängda i en lägenhet", så passar som sagt TNR förträffligt (#9 punkt 3), även benämnt TNR(M), Trap-Neuter-Return-Maintain, dvs Fånga-Kastrera-Återsläppa-Omhänderta. Här finns info om TNR så som det praktiseras i många länder inklusive Sverige http://v3.goteborgskatthjalp.com/index.php/foervildade-katter-tnr/tnr Kort utdrag därifrån:

TNR står för Trap-Neuter-Return (fritt översatt fånga-kastrera-återvända) och är en metod där man fångar in hemlösa katter, ger dem hälsokontroll, kastrerar och vaccinerar dem. Kattungar och tama katter går vidare till katthem för omplacering, medan förvildade katter släpps tillbaka i sitt revir där de fortsätter att leva sitt liv. Innan katterna sätts tillbaka blir de öronmärkta för att man ska veta vilka katter som blivit kastrerade. De står sedan under beskydd av volontärer som ser till att de får mat och skydd och mår bra. Metoden används över hela världen och har visat sig vara framgångsrik samt ekonomisk.

Hjälper själv till som volontär i en TNR-koloni och vet att det fungerar.

                                     *

Nu har vi snart nått 6000 signaturer på namnlistan. Stort tack till alla som skriver på! Och vi behöver flera. För hemlösa katters rätt till liv. Höjd Tass! KattHjärta

Anmäl
2013-05-26 11:40 #15 av: hannele44

Skrivit på 

Anmäl
2013-06-19 11:42 #16 av: Lena

6371 namn på listan: Sluta avliva katter med mina skattepengar!


Vi tackar alla er som stödjer denna livsviktiga namninsamling!

Vi hade som mål att få minst 6000 namn på listan. Dit har vi kommit nu. Ju flera namn desto bättre, därför hoppas vi att ännu flera vill visa sitt stöd. Hjälp oss att dela namninsamlingen till alla du känner! Vi vill även påminna om att man måste aktivera sin underskrift via sin email.

Namninsamlingen kommer att pågå till och med Hittekattens Dag den 1/9 2013.

Under tiden som namninsamlingen pågår mister katter sina liv varje dag i djurskyddets namn. Även de omhändertagna katter som bedöms vara omplaceringsbara avlivas oftast. Detta då de endast får 14 dagar på sig. Om de inte omplacerats inom den tiden ska de enligt Länsstyrelsens beslut avlivas. Det är inte alla djurhem (oftast djurpensionat och liknade) som huserar djur på uppdrag av polisen (polisen verkställer myndighetens beslut) som lägger så mycket tid åt att hitta nya hem åt dessa katter/djur. De tjänar ju inga extra pengar på att katterna omplaceras.

Hemlösa katter brukar oftast bedömas som förvildade utan att Länsstyrelsen sett alla katterna. Beslutet kan fattas på uppgifter från den som anmält, grannar eller på att myndigheten sett några av katterna på håll. Ändå fattas i regel beslut om att alla katterna är förvildade och ska avlivas. I efterhand kan beslutet ibland omprövas om djurhemmet och dess veterinär bedömer att katten trots allt är så pass tam att den kan omplaceras. Katten måste då ha visat framfötterna inom några dagar. Max 7 dagar brukar det vara. En sådan omprövning av ett avlivningsbeslut är dock inte så vanlig.

Har du några frågor om namninsamlingen kontakt mig gärna via PM 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-06-19 20:52 #17 av: kitte

Jag med familj har skrivit under. Glad

Anmäl
2013-06-20 15:32 #18 av: Lena

#17 Toppenbra! Tack så mycket! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-07 11:34 #19 av: Lena

I skrivande stund har vi 6564 namn på listan!

Vi vill tacka alla som visat sitt stöd! 

Vi siktar nu vidare mot 7000 namn på listan innan namninsamlingen går i mål den 1/9 på Hittekattens dag.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-08 15:39 #20 av: Katthemsmatten

Puttar upp för att vi ska nå långt över 7000 underskrifter till Hittekattens dag.

Anmäl
2013-07-17 18:48 #21 av: Lena

NU: 6786 röster och 214 kvar till 7000! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-07-19 13:48 #22 av: Katthemsmatten


Och det har kommit in några till sedan uppdateringen. Nu kan vi väl höja ribban tilll minst 7.500 signaturer före Hittekattens dag?

Anmäl
2013-07-20 16:53 #23 av: [eskils]

Nu fattas bara ca 100 underskrifter till 7000. Heja! Katt Glad

Anmäl
2013-08-13 01:39 #24 av: carlas

Nu har vi 7120 namn på listan! Och det är tacksamt med flera! Tack alla som stöder! KattBlomma

Vill passa på att infa om Hittekattens dag 1:a sept, och denna artikel med tråd på HiF http://hittekatter.ifokus.se/articles/52077ed6ce12c4584f0002c5-hittekattens-dag-den-1e-september?discussions-2 

Hittekattens Dag den 1:e september

Hittekattens dag firas första söndagen i september. Det är en tradition sedan 2005. Dagen när alla hittekatter och katthem får stå i centrum. I år infaller Hittekattens Dag den 1:e september. Dagen till ära avslutas den livsviktiga namninsamlingen SLUTA AVLIVA KATTER MED MINA SKATTEPENGAR! Det är även sista dagen att lämna in bidrag i vår fototävling "SOMMARKATT 2013". Köp gärna även ett eller flera Hittekattsband dagen till ära.

Till namninsamlingen!

Anmäl
2013-08-17 10:28 #25 av: Lena

Nu går vi in i slutspurten! Bara 2 veckor kvar innan Hittekattens Dag när namninsamlingen kommer att avslutas. 

Just nu har vi 7134 namn på listan! Vi hoppas på flera namn innan den 1/9 är över. Hjälp oss genom att sprida till alla du känner. 

Tack till alla som visar sitt stöd! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-08-21 18:28 #26 av: Katthemsmatten

Puttar för insamlingen. Bara 10 dagar kvar.

Anmäl
2013-08-23 19:17 #27 av: Lena

DEN LIVSVIKTIGA NAMNINSAMLINGEN: 9½ dagar kvar och 7673 namn på listan! http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-08-25 16:16 #28 av: Katthemsmatten

En ynka vecka kvar! Har du inte redan signerat, gör det nu.

Anmäl
2013-08-28 01:07 #29 av: carlas

Över 8000 namn nu, för katters rätt att leva - ett värdigt liv! Hjärta

Ofta är det uppgivenhet verkar det som, när man inte vill vara med och bidra till att ändra status quo. Och den uppgivenheten grundar sig på okunskap. (I vissa fall är det ointresse, och ibland illvilja, men det räknar vi inte med på djur- och klart inte på kattsajter.)

Ge inte upp! Om du inte kan hjälpa på eget vis, praktiskt el ekonomiskt, så stöd dom som kan och vill!

Skriv på och sprid namninsamlingen, ngr dgr kvar! Om du inte redan signerat, gör det nu. Hjälp till att göra skillnad Blomma

Anmäl
2013-08-28 12:31 #30 av: Katthemsmatten

Kan bara instämma i #29.

Anmäl
2013-08-30 19:13 #31 av: Lena

Livsviktigt inför HITTEKATTENS DAG 1/9! Skriv under och dela till så många som möjligt! 8201 namn kan bli ännu flera!
http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-08-31 11:32 #32 av: Lena

Blev igår intervjuad av en journalist på SVT Västnytt som hade uppmärksammat Namninsamlingen. Idag är det en artikel om det påSVT Västnytts hemsida. Läs Här!

Tyvärr blev det fel i antalet hemlösa katter. Journalisten missade att antalet hemlösa är så stort som det faktiskt är. Nu blev 100.000 tals några hundra. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-01 22:55 #33 av: carlas

Den felaktiga sifferuppgiften är korrigerad, skedde snabbt samma dag.

Just nu har vi 8.555 signaturer på namnlistan! - r katters rätt att leva, ett värdigt liv.

Katterna tackar och hoppas på flera namn före midnatt.Blomma

Sedan fortsätter vi förstås - med namnlistan fram till årsskiftet - och med övriga ansträngningar alltid och hela tiden. Katt

Anmäl
2013-09-14 16:44 #34 av: Lena

Just nu 8778 namn på listan. I måndags informerades Landsbygsdepartementet och dess minister, Jordbruksverket och samtliga Länsstyrelser i landet om den pågående namninsamlingen. De fick även ta del av namnlistorna. Då var det 7575 namn på listan. Vi har inte fått några kommentarer så här långt. Bara några mottagningsbevis. Nu fortsätter namninsamlingen fram till årsskiftet. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-22 11:45 #35 av: Lena

Just nu 9137 namn på listan och 863 kvar till 10.000! :) Hjärta

På facebook kan du följa namninsamlingen via evenemanget:Glöm inte den livsviktiga namninsamlingen. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-22 21:19 #36 av: Katthemsmatten

Helt fantastiskt!

Anmäl
2013-09-27 20:10 #37 av: Lena

Just nu: 9310 namn - 690 kvar till 10.000! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-09-28 11:31 #38 av: Katthemsmatten

Det ska vi väl kunna överträffa??

Anmäl
2013-10-06 12:00 #39 av: Lena

Lägesrapport: 9531 namn på listan - 469 kvar till 10.000! Det närmar sig. Tummen upp

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-07 13:00 #40 av: Katthemsmatten

Puttar för att vi snart ska nå 10.000

Anmäl
2013-10-07 19:28 #41 av: Lena

449 kvar nu till 10.000! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-09 11:27 #42 av: Katthemsmatten

Heja, heja!!

Anmäl
2013-10-12 12:00 #43 av: Lena

Just nu 9653 namn på listan - 347 kvar till 10.000! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-14 10:29 #44 av: Katthemsmatten

Senare siffror är nu nere på under 200 kvar till 10.000!

Anmäl
2013-10-14 18:20 #45 av: Lena

154 kvar nu (till 10.000)!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-15 20:31 #46 av: Lena

Ny lägesrapport: 9872 namn och bara 128 kvar till 10.000! Tack alla som stödjer namninsamlingen! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-10-16 14:48 #47 av: Katthemsmatten

Fantastiskt! Jag tror vi kommer över 10.000 innan namninsamlingen är klar. Skrattar


Anmäl
2013-11-30 10:49 #48 av: Lena

Nu är det Kattens Dag! Vi vill då passa på att påminna om namninsamlingen "Sluta Avliva Katter med Mina Skattepengar". Hedra katten på denna dag genom att värna om dess rätt till liv! Skriv under och sprid denna insamling som just nu har 10.849 underskrifter! Hjälp oss hålla grytan kokande! http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2013-12-02 14:32 #49 av: Katthemsmatten

Oj, nästan 11.000 har förstått vikten av den här namninsamlingen!

Anmäl
2013-12-14 13:31 #50 av: [eskils]

Du glömmer väl inte att skriva under och sprida namninsamlingen för katternas rätt att leva, till vänner och bekanta? Nu har den fått 10.984 underskrifter. Det fattas alltså bara 16 underskrifter till nivån 11.000!!! Vid nyår ska namninsamlingen lämnas in till beslutsfattarna igen, sedan fortsätter den. Får idé

Här är länken igen: http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar

Ett billigt och bra alternativ till avlivning av hemlösa katter är ju TNR (Trap Neuter Return, dvs fånga in, kastrera, sätt tillbaka). Snart börjar nog även våra tröga myndigheter inse att TNR är bra, efter den glada nyheten om den här domen i Göteborg: http://jagstodjer.goteborgskatthjalp.com/images/dokument/domavidentifierad.pdf Där tog Förvaltningsrätten nyligen ställning för hemlösa katter i en TNR-koloni, mot Länsstyrelsens avlivningsplaner! Domen har vunnit laga kraft. GladHjärta

Anmäl
2013-12-15 11:59 #51 av: Katthemsmatten

Vi kommer ha mer än 11.000 underskrifter tack vare insatserna från kattvänner över hela landet.

Anmäl
2013-12-26 11:20 #52 av: Lena

Tack alla som skriver på! Hjärta

11.155 namn på listan! Nu tar vi ett krafttag innan det blir dags för nästa kontakt med beslutsfattare, myndigheter och denna gång även med partierna i oppositionen. Det kommer att göras efter den 31/12. Eftersom det är valår 2014 kommer namninsamlingen sedan att pågår till Riksdagsvalet i september 2014.

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-01 13:07 #53 av: Lena

11.368 namn just nu! Nu väntar det digra arbetet med att kontakta beslutsfattare, myndigheter och oppositionen för att uppdatera dem i namninsamlingen - vad som hänt sedan den 2/9. Och för oppositionen blir det första gången de informeras om den.  

Såg att Sluta avliva katter med mina skattepengar låg på 3:e plats av de namninsamlingar som fått flest underskrifter på Skrivunder.com under 2013. På 5:e plats totalt om man tar med alla namninsamlingar som förekommit där. Inte illa men vi hoppas det blir ändå bättre innan namninsamlingen går i mål den 14/9 2014. 

Fortsätt gärna att följa namninsamlingen Sluta Avliva Katter med Mina Skattepengar via det nya evenemanget:  https://www.facebook.com/events/1388616881392663/?context=create 
Att delta i evenemanget innebär att du fortsätter att följa hur det går för namninsamlingen. Hoppas vi ses där! Välkomna!

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-01-01 20:27 #54 av: Katthemsmatten

Helt fantastiskt! Undrar när insamlingen når 12.000?

Anmäl
2014-02-25 19:37 #55 av: Lena

12.880 namn just nu och 120 kvar till 13.000! Tack alla som skriver under och delar namninsamlingen till andra! Hjärta

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-02-26 16:08 #56 av: Katthemsmatten

Undrar om vi kan nå 20.000 före valet?

Anmäl
2014-03-22 10:55 #57 av: Lena

Kan uppdatera namninsamlingen med att den nu har fått 15.278 namn på listan


Lägger in en text om namninsamlingen: 

En minut av din tid för en livsviktig fråga!

Visste du att många katter dödas helt i onödan på order av våra myndigheter och för våra skattepengar? Att det handlar om stora pengar som istället skulle kunna användas bättre och effektivare i arbetet med hemlösa katter. Pengar som går till inkomstbringande företag som fångar in, stallar upp och avlivar dessa katter. Ta ställning och kräv en förändring! Gör som 15.000 andra redan har gjort - Skriv under den livsviktiga namninsamlingen: "Sluta avliva katter med mina skattepengar".

Till Namninsamlingen

Namninsamlingen Sluta avliva katter med mina skattepengar har initierats av Hittekatter iFokus, Göteborgs Katthjälp och Föreningen Livbojen. En namninsamling för katters rätt att leva. Varje år dödas tusentals friska, hemlösa katter slentrianmässigt på order av våra Länsstyrelser och för våra skattepengar. Det sker även när katterna har väntande hem. 


Tyvärr visar det sig att nästan alla katter som omhändertagits efter beslut av landets länsstyrelser avlivas. Ca 90 % kommer inte levande ur ett omhändertagande. Under tiden som namninsamlingen pågår mister katter sina liv varje dag i djurskyddets namn. Även de omhändertagna katter som bedöms vara omplaceringsbara avlivas oftast. Detta då de endast får 7-10 dagar på sig. Om de inte omplacerats inom den tiden ska de enligt Länsstyrelsens beslut avlivas. 


Hemlösa katter brukar oftast bedömas som förvildade utan att Länsstyrelsen sett alla katterna. Beslutet kan fattas på uppgifter från den som anmält, grannar eller på att myndigheten sett några av katterna på håll. Ändå fattas i regel beslut om att alla katterna är förvildade och ska avlivas. I efterhand kan beslutet ibland omprövas om djurhemmet och dess veterinär bedömer att katten trots allt är så pass tam att den kan omplaceras. Katten måste då ha visat framfötterna inom några dagar. Max 7 dagar brukar det vara. En sådan omprövning av ett avlivningsbeslut är dock inte så vanlig.

Den rådande hanteringen kostar mycket pengar för oss skattebetalare, men har blivit en god inkomstkälla för de djurpensionat, skyttar och andra aktörer som har avtal med polisen. Ofta utan att ha särskilt mycket kunskaper om den här målgruppen katter. Kompetensen finns istället inom den ideella sektorn där eldsjälar skaffat sig mycket erfarenheter och kunskaper genom praktiskt arbete parat med studier av pågående forskning i ämnet hemlösa katter. Forskning som kommer från andra länder, främst USA, som har kommit mycket längre inom området hemlösa katter. 


Namninsamlingen startade den 3/3 2013 och kommer att avslutas på Valdagen den 14/9 2014. Beslutsfattare och myndigheter fick redan den 2/9 2013 ta del av namninsamlingen och namnlistorna. De blev sedan uppdaterade den 2/1 2014 när även oppositionen kopplades på. I skrivande stund är det 15.278 namn på listan. Vi hoppas det blir betydligt fler när namninsamlingen avslutas. Så många att beslutsfattarna inte kan negligera uppropet. Med din hjälp kan det blir verklighet. Tack för att du skrivit under och delar namninsamlingen till släkt, vänner och bekanta. Varje namn är viktigt!♥

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-03-23 15:32 #58 av: Katthemsmatten

Och ytterligare namn har tillkommit! Glad

Anmäl
2014-03-28 01:48 #59 av: carlas

Viktig text i #57.

Och nu är det 16.249 människor som har förstått vikten. Alla katter tackar! Mera mera - du är också viktig Brustet hjärtaKatt

Anmäl
2014-03-28 10:49 #60 av: Katthemsmatten

Hoppas vi kan nå 20.000 signaturer före valet!

Anmäl
2014-04-19 17:09 #61 av: eskils

GLAD PÅSK alla kattvänner! Sol

Namninsamlingen går vidare, och just nu har inte mindre än 16.381 personer skrivit på för att våra skattepengar ska användas till bättre saker än att döda friska katter. Skriv på du också om du inte redan har gjort det, och sprid insamlingen till vänner och bekanta! Hjärta Du kan vara helt anonym om du vill. Kom ihåg att bekräfta i svarsmailet som kommer.

Här är länken till namninsamlingen.

Namninsamlingen avslutas på valdagen den 14 september. Då kommer den att inlämnas till Länsstyrelser, Jordbruksverket och samtliga riksdagspartier. Vi siktar på att ha fått minst 20.000 underskrifter tills dess. Med många underskrifter blir ju beslutsfattarna tvungna att ta våra synpunkter på allvar!

De hemlösa kissarna tackar så väldigt mycket för din hjälp! HjärtaBlomma  Varje underskrift är viktig och kan göra skillnad.

Stort tack igen för din hjälp!!! Kramas

(Mer finns att läsa här.)


Anmäl
2014-04-19 17:27 #62 av: kalindas

#61
En liten fråga.
På gården där jag bor nu finns det flera vildkatter, de är så skygga att ägaren som matar dem dagligen som närmast kan komma 1 meter.
De kommer inte bli kastrerade och jag vill inte ha kvar dem på gården för jag vill varken riskera sjuka på mina egna katter eller att det ska födas massa ungar. Just nu har det inte varit några ungar på ett tag då hankatter som kommer hit troligtvis biter ihjäl dem som nyfödda.
Även massvis med grannkatter kommer hit pga att de vet att det finns mat här.

Så vad anser ni att man ska göra i detta fall? 

  • Fånga och kastrera, släppa ut? En del av katterna vet de inte ens om de hör till gården. 
  • Fånga och ta till katthem där dessa nu friska och fria vilda katter hade fått uppleva sin värsta mardröm att bli instängda?
  • Låta dem glatt föröka sig fritt och riskera sjukdomar för de blir för många?
  • Eller skjuta av dem?

Jag hade med glädje låtit katterna bo kvar om de var kastrerade, hade tom kunnat betala maten. Men ägaren vill inte lägga pengar på vilda katter eller fånga in dem. Plus att det springer minst 7 katter här som inte hör till gården och som inte är kastrater.

Valet är då avskjutning, vilket varken är trevligt eller lätt. Ledsen

Men har ni någon briljant idé så tar jag med glädje emot den!

(Ska tillägga att katterna tillhörde gårdsägarnas mamma som dog för 3 år sedan och sönerna matar katterna för de vill inte att de ska svälta.)

Anmäl
2014-04-19 18:00 #63 av: eskils

#62 En svår situation för dig, det förstår jag. 

Om jag vore du skulle jag göra något djurvänligt och konstruktivt, och stå på mig inför gårdens ägare. Katter är högtstående djur och har faktiskt rätt att leva! Hjärta

- Jag skulle först tänka efter om jag känner några som vill ha en katt och kontakta dessa. Därefter skulle jag ta reda på vilka katthem det finns i närheten, och ställa katterna i kö dit. 

- Sedan skulle jag be om katthemmens hjälp att komma med fällor och ge mig råd för hur man fångar in katterna i dem. 

- Sedan skulle jag beställa tid hos veterinär och åka dit med de infångade katterna. Om de har ohyra eller skabb så är det mycket lätt avhjälpt! Glad Hos veterinären blir katterna undersökta, vaccinerade, kastrerade och ID-märkta. 

- Sedan skulle jag släppa tillbaka dem på gården i väntan på plats på katthemmen eller hos sina nya ägare, som man också kan hitta på Blocket. 

OBS 99% av alla fd förvildade katter som tas in på katthem mår jättebra!!! De är väldigt tacksamma för värme, mat och hjälp, även om de ibland är lite rädda i den nya omgivningen precis i början. Jag har sett och jobbat på flera katthem så jag vet detta.

(p.s. det finns inga "vilda katter" utom lodjuret i Sverige. Det finns bara övergivna och bortsprungna tamkatter.)

Lycka till!


Anmäl
2014-04-19 18:21 #64 av: kalindas

#63
Kruxet är att dessa katter mår bra och det är jag har nämnt både skjutning och kastrering till ägaren. Det har även skjutits ett antal, som var både tjocka och friska. Så dessa katter lider ingen nöd, så flytta in dem finns ingen anledning.
Jag kan samtidigt förstå min hyresvärd att han inte är sugen på att kastrera hela bunten. Just nu försöker jag lista ut vilka som är hanar och vilka som är honor. För honorna är de som först åker, finns ingen veterinär i närheten som gör flanksnitt och jag har inte råd att betala något för att kastrera dem.
Så skjutning är valet nu.
Fällor finns att få tag i, men tror att katthemmen häromkring säger att skjuta är bästa valet, för jag tror knappast de betalar veterinär.

Sen har du fel, dessa katter är vilda och de är inte övergivna. De råkar bara vara födda på en bondgård. Det var nog många generationer bak dessa katter var tama.
Inte heller är de övergivna eller vanvårdade, för de har bott på denna gården hela sitt liv och hyresvärden köper säckvis med foder till dem.

Sen ska jag förtydliga det, jag tycker att det snällaste valet är att skjuta dem! När pengar nu inte finns för kastrering.
För fånga dem kommer inte hända, där är både jag och hyresvärden överens.
Kommer det däremot kattungar så kommer självklart jag göra allt för att fånga dem! För de kan bli tama.


Anmäl
2014-04-19 18:38 #65 av: Maria29

Jag har sedan många år tillbaka kat4 katter inne och för några månader sedan tog jag mig an 3kastrerade stallkatter från Livbojen i E-tuna som får gå fritt på min gård och sedan sova på mitt höloft där jag har frigolitlådor (som föreningen skickade med) med filtar och hö i. Jag ger torrfoder och vatten och de tar råttor i gengäld. 

För några årsedan hade jag nog avfärdat tanken på att katter skulle kunna ha ett värdigt liv ute utan total uppmärksamhet men nu har jag kommit till insikten att även dessa katter har ett kvalitativt liv, även om de  är skygga så är de friska och trivs med varandra. Jag kommer att se till att jag alltid har några skygga katter även om jag har en kärlek till kat4 (det är tur att jag har dem eftersom jag "behöver" få mysa med katter).Glad

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Anmäl
2014-04-19 18:59 #66 av: kalindas

#65
Där håller jag med dej! Glad
Katterna får gärna vara kvar, men då måste de vara kastrerade. Men jag har inte råd att göra det och hyresvärden känner väl att ge dem mat och husrum i ladugården räcker. 
Även här är det varmt och tryggt i höet och katterna är glada. Det stora problemet är som sagt att vi inte vet vilka katter som är vems och sen fånga och kastrera dem är knappast gratis. 


Jag "tror" det är tre eller fyra kvar som hör till gården och de måste ju antingen kastreras eller skjutas. Några andra val finns inte.
För dessa katter får inget kvalitativt liv som innekatter eller sällskapskatter. Enda är om de skulle dyka upp hem där de kan bli stallkatter ute och de är villiga att kastrera dem, då kanske det hade gått att ordna. Annars mår de bäst där de är nu.

Det är att det ska bli massa kattungar som oroar mig! Även om det verkar som hit vandrande hankatter biter ihjäl dem.


Anmäl
2014-04-19 19:05 #67 av: eskils

#64 I inlägg #1 skrev du så klokt: Däremot så skulle jag gärna skriva under på att man istället kastrerade de katter man hittar ute (oavsett om det är ägare till dem eller ej) och ordnar matplatser till dem. Anser det är en mycket bättre och mer effektiv sak och hjälper mer djur på ett bättre vis.

Men nu skriver du:  jag tycker att det snällaste valet är att skjuta dem! När pengar nu inte finns för kastrering. För fånga dem kommer inte hända, där är både jag och hyresvärden överens.

Jättetråkigt att du har ändrat uppfattning, och jättetråkigt att katterna ska plikta med livet pga det! Aldrig att det är "det snällaste valet" att döda någon - så absurt du resonerar!

Du skrev att du inte vill ha kvar dem på gården, därför föreslog jag omplacering eller katthem.

Jag förstår inte varför du ber om råd när du redan har bestämt dig för att skjuta ihjäl dessa stackare.

#65 Hjärta


Anmäl
2014-04-19 19:25 #68 av: kalindas

#67
Har inte ändrat uppfattning. Vill gärna göra valet att kastrera dem och släppa ut dem. Det är alltid min första önskan!
Dock är det så att jag kan inte betala kastrering för dessa katter och om ingen känner sig extremt rik och är villig att sponsra, så är andra valet att skjuta dem.
Det gällde innan också.
Det jag är emot är att man fångar in vilda vuxna katter (ej inräknat sommarkatter eller katter om en gång varit tama) och tvingar in dem som sällskapskatter.
Men finns inte alternativet att kastrera och släppa ut, så förespråkar jag avlivning för den typen av katter istället. Hur ont det än gör i hjärtat!
Det är orsaken till att jag inte skrivit under.

Anmäl
2014-04-19 20:38 #69 av: Lena

De här katterna som du har på gården där du bor skulle naturligtvis må bäst om det blev kastrerade och fick bo kvar i sin invanda miljö. Satsa alla kort på detta tycker jag. Var i landet bor du? Det pågår en del kastreringskampanjer nu på våren. Det kan finnas något katthem som kan hjälp till med kostnaderna. I Skåne finns kastreringsbussen som är en utmärkt lösning. Att skjuta friska och välmående katter är en mycket primitiv och destruktiv lösning. Lägga istället all din energi till att få dem kastrerade. En insamling på facebook är en annan lösning att få till de medel som behövs. 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-04-19 21:05 #70 av: kalindas

#69
Bor i Halland. Men är skeptisk att hyresvärden går med på det. Är väl i så fall om han slipper betala. Men han gillar ju samtidigt att ha katterna där. Får väl ringa och prata med katthemmet i närheten och se om de har några alternativ. För jag vill inte att det ska dyka upp massa vilda kattungar. Ledsen

Anmäl
2014-04-20 10:39 #71 av: Katthemsmatten

Puttar för fler underskrifter!

Anmäl
2014-08-17 19:50 #72 av: Lena

Idag gick vi över 18.000-strecket vad gäller underskrifter! Just nu är det 18.025 namn på listan. 

4 veckor kvar till valdagen är det idag när insamlingen avslutas! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-08-18 11:08 #73 av: Katthemsmatten

Underbart! Och fortfarande några veckor kvar före valet.

Anmäl
2014-08-28 20:20 #74 av: Lena

19.326 underskrifter just nu och 674 kvar till 20.000! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-08-29 11:45 #75 av: Katthemsmatten

Det är helt otroligt vilken fart insamlingen har tagit! Nu är det definitivt möjligt att nå 20.000 till valdagen Skrattar

Anmäl
2014-08-31 15:17 #76 av: Lena

Där satt den! 

//Lena - sajtvärd Katter iFokus & medarbetare Hittekatter iFokus 

"Ett liv utan katt är inget liv alls. Låt katter leva utan att bli flera - kastrera mera!"

Anmäl
2014-08-31 15:19 #77 av: eskils

#76 Underbart! KattHjärtaPokal 

Namninsamlingen fortsätter till den 14 september, så än finns det tid att skriva under och dela. Var med du också - katterna behöver ditt stöd!

http://www.skrivunder.com/sluta_avliva_katter_med_mina_skattepengar


Anmäl
2014-09-01 11:45 #78 av: Katthemsmatten

Underbart! Tack alla som hjälpt till - ge inte upp utan fortsätt dela. Ju fler som signerar, ju större blir genomslagskraften.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.