Omplacering

Siameshona omplaceras

2013-03-25 13:33 #0 av: Malen54

Kastrerad choklad maskad siames hona 3 år gammal omplaceras. Hon kommer från Ivanthes uppfödning och kallas för Mimmi, hon är en mycket sällskaplig siamesdam, social och orädd. Kelen och matglad, smal och graciös.

Hon har blivit ensam katt och gillar inte det, så hon vill komma till ett hem med andra katter. Hon har inte levt med hundar men hon gillar dem hon träffar och är orädd för hundar. Mimmi bor i Malmö. Vid frågor och intresse, skicka mig ett meddelande här eller min email malen54@live.se  MVH Mats

Anmäl
2013-03-25 13:58 #1 av: SweetWishes

superfin :D

Anmäl
2013-03-25 19:27 #2 av: Herlingstorp

Hej!

Då den förra katten jag spanat in här redan fått ett hem, och det är ju såklart bara roligt, så kopierar jag min text och lägger in till dig med. Med en sjuk dotter hinner jag tyvärr inte skriva om informationen för stunden. Ursäkta att det därför blir ngt opersonligt med ett brev som redan finns på forumet. Men det är för att få med så mycket info som möjligt.

Vi är en familj med två barn på fem och åtta år. Jag jobbar halvtid i skift och maken heltid dagtid så vi går omlott och är hemma största delen av tiden. Hos oss bor Pastell, en tvååring foreign white från djärfs katteri och min systers sjuttonåriga bondkatt som självvalt flyttat hem till oss. Eftersom vi är hemma så mycket så har vi upplevt att Pastell varit nöjd med "gamlingen" Stiltskins lugnare lek men nu är Stilt tyvärr såpass stel och dålig av artrit och ålder att veterinären bedömt att det är snällast att låta honom somna in. Ett beslut min syster håller på att acceptera i dagsläget :(

Vi har därför börjat fundera på om Pastell kommer behöva mer fyrbent sällskap. Stiltskin skulle inte vilja ha konkurrensen av en ny katt (det var därför han flyttade till oss, så det skulle jag inte utsätta honom för) men när han är borta kommer det nog märkas för pastell.

Då vi skaffar en för alltid katt vill vi vara noga med att vi är rätt familj för katten och den för oss.Därav denna romanen. :)

Vi har ett torp 2,5 timmes bilväg hemifrån som vi åker till ganska ofta på helger och semestrar. När vi hade utekatter var de kvar hemma med vakt men Pastell har vi alltid tagit med då han är innekatt och skulle bli förkrossad över att lämnas själv någon längre stund. Dessutom vill vi helst ha hela familjen samlad vid alla mysstunder. Samt att det är skönt att inte behöva vara beroende av att andra kan ställa upp och passa. Därför behöver en katt för oss inte bli stressad av att åka bil. Pastell har vi haft sedan han  var kattunge och vi biltränade honom mycket som liten, korta stunder som man gör med hundar.

Vi vill också ha en innekatt. Då vi tidigare haft utekatter och det igentligen känns lite onaturligt för mig med ett djur som bara är inomhus har vi ofta Pastell ute med oss i sele, han solar gärna under en filt med oss på altanen tidig vår eller jagar insekter på sommaren. Vi lägger gärna tid på det. Så vana vid sele är en stor fördel.

Pastell har fått hänga med på fika stunder ute och liknande längs vägen till torpet och är en trygg och stabil katt som gärna hälsar på främmande, det gör det såklart lättare för oss att ha med vår älskling.

Han älskar människor och har barnen kompisar hemma kan man lita på att Pastell står mitt i legohögen, stjäl pollypocket kläder eller sover i dataspelande barns knä. Det är ibland lite stökigt och högljudt som barn kan vara, och även om vi bor tillräckligt stort för att en liten katt skall kunna välja att gå undan utan problem bör den nog vara van vid barn eller inte vara av det försiktigare sorten.

Om du tror att din tjej kan vara något för oss så får du gärna höra av dig. Vi har ingen brådska med att skaffa en katt till utan vill att det skall vara välplanerat och genomtänkt. Det finns självklart anledningar till att man omplacerar ett djur, men vi vill gå in med bästa förutsättningar.

Mvh Maria Rosvall m familj


Anmäl
2013-03-26 08:54 #3 av: Malen54

#1 tack, visst är hon 

#2 jag har skickat dig ett meddelande

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.