Avel & genetik

vikt på siameshona och pawpeds

2013-02-27 03:55 #0 av: [idaskoog]

Hej!

Jag har precis blivit med katt :) 

Jag undrar nu hur mycket ungefär en siameshona väger genom sin uppväxt. Jag har aldrig haft siames,hon ser så liiiten ut Förlägen

Sedan undrar jag om jag själv aktivt måste lägga in min tjej i pawpeds samt PRA-resultatet?

Anmäl
2013-02-27 13:05 #1 av: Alba333

Mellan 2,5 - 3,5 kg anses väl normalt för en vuxen siameshona och den vikten ska hon ha kommit upp i när hon blir könsmogen. Sen kan de naturligtvis variera precis som för oss människor. Det viktiga är väl hur hon känns i hullet. En siames är slank men ändå muskulös. Man ska inte känna benknotorna genom skinnet när man håller dem utan det är mjukt och lent och man kan inte sluta klappa Skämtar

Om inte uppfödaren lagt in din katt i pawpeds måste du göra det själv. Scannad kopia på stamtavla och PRA-resultat kan mailas eller så skickar man med post.

Lycka till med din älskling Glad

Anmäl
2013-02-28 04:30 #2 av: [idaskoog]

Tack!

Men hur mycket väger de som kattungar då? Ungefär??

Anmäl
2013-02-28 06:08 #3 av: GunillaSverkersson

De ska väga över 1 kg vid  12 veckor. Våra honor låg mellan 1,2 -1,5 kg . Hanarna  mer. Hur mycket väger din tjej. Det är även bra att hålla koll på vikten hos sin nya kattunge, för att snabbt kunna avgöra om den äter dåligt eller är sjuk.

 Men som 1# skriver är även detta att känna över ryggen ett bra mått, om de tex blir dåliga i magen (som händer vid flytten ibland) så känns skelettet lite för bra när man klappar över bakre delen av ryggen.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.