Allmänt kattprat

Luftfuktare till katt med astma

2013-01-07 17:49 #0 av: MijmuPix

En av mina "gammelkatter" har fått astma och medicineras med kortison för detta sedan i höstas. Katten i fråga hostar då och då men är i övrigt pigg som en raket Glad Veterinären rekomenderade att man kan införskaffa en luftfuktare för att förbättra inomhusluften (i synnerhet nu på vintern!). Jag har gogglat på luftfuktare men inser att det är en djungel av olika märken, priser och varianter att välja mellan... Hujeda mig! Hur ska man välja?!
Någon som har luftfuktare hemma och som kan rekomendera en viss sort/märke/funktion? Eller inte rekomendera; något märke/variant som inte är bra?
Och för en luftfuktar-gröngöling: finns det något särkilt som man bör tänka på när man skaffar en luftfuktare som ska vara till för (klåfingriga) katter?

Anmäl
2013-01-07 18:50 #1 av: Missannas

Vilken jättebra fråga, har funderat på samma sak men inte hittat rätt i luftfuktardjungeln än. Jag har nämligen också en katt med astma och hon blir sämre på vintern så även jag fick tipset om att införskaffa en luftfuktare för att se om det blir bättre med hennes hosta.

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2013-01-07 19:43 #2 av: [S*Cupcakes]

Innan du skaffar en luftfuktare kan du lägga blöta handdukar på elementen hemma, jag har astma själv och brukar göra så när det blir riktigt kallt ute här för då blir astman alltid värre. Som en nödlösning tills du valt ut den bästaste luftfuktaren.

Anmäl
2013-01-07 20:02 #3 av: kalindas

#2
Är det el-element så är det inte så vidare smart att göra så. Men det finns små koppar i porslin eller stål, som man kan fylla med vatten och hänga på elementen.
Tror att http://www.homeshop.se/ säljer sådana.

Anmäl
2013-01-08 10:03 #4 av: MijmuPix

#1: Aha! Vi får hjälpas åt och tipsa om luftfuktare om man hittar någon som verkar bra och kattanpassad Glad 

#2: Tack för tipset!

#: Jag har gamla tjockelement från 40-talet och har letat efter sådana där koppar/behållare att hänga på elementen men inte vetat vad de heter. (Mitt dumma nöt; "elementluftfuktare" är ju helt självklart nu när man läser ordet!). Tack för tipset!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.