Avel & genetik

Fertila hanar ihop?

2012-04-26 08:48 #0 av: Lejdet

Vill bara slänga ut en fråga.. jag har för tillfället 3 fertila hanar, Casper, Cesar och Flip och alla tre går alldeles utmärkt ihop trots att de är fertila och har honor i närheten.

Aldrig nåt bråk dem sinsemellan utan de sover i hög ihop. Är det vanligt att det inte finns rivalitet? Visst kissar de revir och så men inget annat.

Däremot hatar mina honor varandra och nu är rollen den ombytta, Tingeling står plötsligt högst i rang och försöker bokstavligen döda Iris om jag sätter ihop dom.

Anmäl
2012-04-26 11:47 #1 av: Spotless

Det kan gå bra men det kan också förändras mycket fort! Jag har dock bara bra erfarenheter av att ha fertila hanar ihop. Har haft 3 tillsammans i flera år. I dagsläget har jag bara en fertil pojke hemma och det känns lite underligt. Jag har alltid haft fler än en hane fertil här hemma i olika konstellationer. Mina grabbar brukar till och med dela bur på utställning och då sover de i hög. Mina är dock födda här hemma allihop, och har fått växa upp tillsammans.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.