Standard & färger

Ögon som sitter långt in.

2012-04-15 19:08 #0 av: moa321

Hej! Obestämd

 

Har en siames-kille med ögon som sitter långt in, det är speciellt 1 öga som det gärna vill bli rött i och rinner, är det någon här som har tips på vad man kan göra för att det ska bli bra fortare?

Mvh Maria

Anmäl
2012-04-15 19:17 #1 av: [lisme]

Hvis øyet er rødt og irritert burde du skylle det med saltvannsoppløsning eller kamillete. Er det sekret i øyekroken bør du fjerne dette. Det ser ut som en slags gelè, og er rødbrunt av farge som regel. I tillegg kan du bruke f.eks Viscotears som er en slags gelè som smører øyet, dette blir brukt av veterinærer når kattene sederes

Anmäl
2012-04-15 19:47 #2 av: [hakkapelitta]

Om det blir rött och rinner kanske du gör bäst i att åka till veterinären och testa för ett kattögonpaket, det låter som att det kan vara dags om du har återkommande problem.

Nöj dig inte med att veterinären skickar hem dig med ögonsalva eller ögondroppar, be att få testa för detta också.

Jag har nämligen katter med alla möjliga olika slags ögon och djupliggande ögon är inte en orsak till att ögonen blir röda och rinniga.

Anmäl
2012-04-15 20:18 #3 av: kalindas

Vet att en del katter kan ha inåtvända ögonfransar, speciellt de med djupa ögon. Så ha lite koll på att det inte är det som irriterar ögonen.

 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.