Hälsa & beteende

Varning smärtstillande Metacam

2011-08-19 17:18 #0 av: GunillaSverkersson

Jag kommer aldrig att ge något av mina djur metacam smärtstillande. Jag läste om Wen nyss.

Och min grannes 15 åriga huskatt fick metacam mot smärtor vid analsäcksinflamation. katten spydde och bajsade blod, blev inlaggd på strömsholm i 5 dygn och höll på att stryka med.

Min hund 16,5 åriga mellan schnauzern fick det(då trodde jag att det bara var katter som inte tålde det) hon fick blodiga diareer, pratade med vet som sa att det var lika vanligt hos hund som hos katt.

Jag ger henne albyl minor nu istället. kan man ge det till katt?

Anmäl
2011-08-19 17:24 #1 av: Attacks

Der er laget en side i USA fordi der er mange med dårlig erfaring av Metacam : http://www.metacamkills.com/

Anmäl
2011-08-19 17:54 #2 av: MissMaven

#0 Jag skulle inte ge albyl minor (acetylsalicylsyra) till katt utan samråd med veterinär. Det är lätt att överdosera och katter kan må illa och tom dö av det.

Aspirin toxicosis

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2011-08-19 20:08 #3 av: SacredSouls

Veldig skummelt. Rynkar på näsanJeg har aldri vært nødt til å gi noen av mine metacam men da vet jeg at man skal passe seg godt for det. Tusen takk for at du kommer med dine erfaringer.

Man skal ikke gi katter tabletter som inneholder acetylsalisyre eller paracetamol. Det er giftig for katten og den kan dø av bare et par tabletter.

 

Anmäl
2011-08-19 20:20 #4 av: kalindas

Smilla tål Metacam men blir deprimerad av den. Har Tolfedine hemma till henne om det skulle bli kris.
Verkar vara många svåra biverkninga på Metacamen.Rynkar på näsan

Anmäl
2011-08-20 01:37 #5 av: AngelsCo

Alla mediciner har biverkningar, och vissa individer drabbas hårdare än andra. Zaza fick för 2 kg istället för 3 för att vi var oroliga för biverkningar, men det enda var att hon blev trött, men det kan lika gärna ha varit antibiotikan.

Om jag får välja mellan acetylsalicylsyra eller metacam skulle jag lätt välja metacam, men endast på katter som jag vet tål det. Annars får man rådgöra med veterinär om alternativa behandlingsmetoder mot smärta.

Anmäl
2011-08-20 10:09 #6 av: [figgelina64]

Ge ALDRIG djur någon form av medicin som är avsett för människa dem kan dö, det är inte avsett för dem och man vet aldrig vad för dos de skall ha!

Ring och rådfråga VET då vissa mediciner vi äter även lämpar sig för djur, men inte alla

 

Mvh Lisa, Qjou´z

Anmäl
2011-08-20 10:15 #7 av: [figgelina64]

Min hund Kajsa fick Rimadyl när hon hade ont i tassen och dem var jättebra, inga biverkningar alls, kanske även kan ges till katt, fråga Vet??

 

Mvh Lisa, Qjou´z

Anmäl
2011-08-20 12:14 #8 av: Nilla

Min Kajsa fick Metacam efter sin kastrering. Jag visste att det fanns biverkningar och valde att ge henne endast de första dagarna. När hon haft urinväginfektion och haft ont när hon kissat - har jag gett 'en 24-timmarsdos' tillsammans med antibiotikan, vilket gjort henne smärtfri och antbiotikan hann börja verka. Hon kunde sedan kissa normalt.

Ja, man ska vara försiktig med långvarig behandling - men Metacam är ju det enda NSAID-preparat som finns för djur. Ibland kan det behövas, typ efter operation och om djuret har väldigt ont. Man kan ge Metacam i fyrebyggande syfte till killingar innan avhorning t e x. Enligt studie uppvisade de betydligt mindre smärttecken när de fått detta, mindre huvudskakninga etc. Men veterinärerna är inte pigga på det - eftersom djur inte anses kunna känna samma smärta som människan.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.