Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 30152 ggr
Missannas
3/1/12, 8:06 AM

Månadens katt!

Nu är det på tiden med en Foreign White som månadskatt och för mars månad har vi glädjen att presentera vackra La Voix Albert.

I vår första kull fick vår älskade Jossan sju underbara kattungar. Det var första kullen för både mamma och pappa katt. Pappa var den enda vita fertila hanen i Sverige och vi hoppades på att sätta tillbaka Foreign White på kartan i Norden. Det har aldrig funnits särskilt många vita siameser här, men 2010 såg det mörkare ut för deras framtid än någonsin.

Vi förstod när kattungarna var runt tre veckor gamla att en av dem verkligen var helvit! Det var en tjej, trodde vi, och hon var så söt och rosa och fick ett inofficiellt namn - Miss Piggy! När vi förstod att hon var en pojke blev han Mr Piggy, men nu kallar vi honom för Bebis eller Albert (han är döpt efter Albert Einstein).

Vår älskling var lite mindre än sina syskon, han föddes sist och var lång och slank i typen, som sin mamma. Både han och syskonen växte så att det knakade. Han föddes ju sist men var den första som dödade en fjädervippa, med massor av speciella ljudeffekter när han bara var några veckor gammal.

Det var inte planen från början men vi förstod att vi måste behålla honom så vi köpte ett hus för att få tillräckligt med utrymme för oss och fem katter. Katterna älskar huset och vi trivs bra här också.

Som ung hade Albert en liten identitetskris, verkade det som; han ville inte vara vit, utan försökte smälta in i sin omgivning, och javisst är det roligt att leka i öppna spisen, men av någon konstig anledning måste man bada efteråt.

Men med tiden har han förstått att han måste kämpa för sin ras överlevnad och blev far till fyra underbara kattungar i Norge och fem i Sverige. En av hans vita döttrar, Arista, är kvar hos sin uppfödare i NO*Aceso katteri i Oslo och en annan, Jelly Belle, hos Viska's i Sverige. Vi hoppas att hans fina temperament, intelligens och andra bra egenskaper går vidare i avel via hans döttrar. Albert är numera en lycklig kastrat.

Albert är fascinerad av arbete, han kan sitta i timmar och titta på folk som jobbar. Ibland hjälper han till med inredning, speciellt runt jul.

Han hjälper till med mycket som vi inte gör rätt och har öga för detaljer. Om Albert hade haft ett jobb så tror vi att han skulle varit inredningsarkitekt.

Albert älskar att apportera (favoritleksakerna är vita möss och en rosa gris från ikea) och han är nästan alltid väldigt glad och nöjd. Men han är ju en siames med många åsikter och ibland berättar han för oss om allt han tycker.

En annan av hans identitetskriser - varje december går Albert igenom en "jag är en vit ekorre - fas" men det brukar gå över.

Albert älskar alla andra katter, stora och små. Här ligger han i katthuset med två av sina syskon från B-kullen.

Albert har ett underbart temperament, men han är lite speciell och det är en stor del av hans charm. Jag glömde nämna att vi ibland kallar honom för Dexter (som från tv-serien).

Det är så att Albert regelbundet genomför rituella mord på sina offer (leksaker), oftast dränker han dem i en vattenskål och arrangerar dem på ett speciellt sätt som involverar andra objekt. Han är mycket stolt över sina skapelser och jamar när han är färdig för att vi ska komma och ge honom beröm.

Matte bloggar regelbundet om Albert och hans kattkompisar här (på engelska). För de som vill veta mer om vita siameser finns det en sida här som Janne på NO*Aceso och Alberts matte Jelena (SE*La Voix) har skapat tillsammans (där man kan välja språk - engelska, svenska eller norska.)

Vi älskar vår bebis jättemycket och är glada att han fick äran att vara månadens katt. Vi tackar för oss!

Det var roligt att läsa om Albert och bilderna visar verkligen hans personlighet! Tack till matte Jelena och fina Albert! /Anna

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Annons:
kalindas
3/1/12, 8:28 AM
#1

Vacker som en gud! Kyss

/Elisa

joppmoll
3/1/12, 8:57 AM
#2

Stilig kille Glad

Lejonhjarta
3/1/12, 11:46 AM
#3

Underbart vacker! Grattis.Kyss

Det där med å sota öppna spisen känner jag igen…Tungan ute

Helenaf76
3/1/12, 2:24 PM
#4

:-D vilken vacker kille! Kyss Grattis till månadens katt!!

Fielie
3/1/12, 4:09 PM
#5

grattis vad roligt

Maria29
3/1/12, 5:09 PM
#6

FW är en av mina drömmar så jag blev jätte glad när jag såg denna månads skönhet. Kyss Ett stort grattis till Albert med familj!

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Annons:
amandahurtigh
3/1/12, 5:53 PM
#7

Grattis till månadens katt, en härlig fin vit kille!!

Amanda Hurtigh
SE*Aconcagua's Orientaliskt Lång- & Korthår.
aconcaguas.se
amanda@aconcaguas.se

Lillatassen
3/1/12, 6:11 PM
#8

Åh en sån underbart vacker Albert - och vilken härlig historia med goa bilder till! :)

Nilla
3/1/12, 6:35 PM
#9

Gratulerar till månadens katt! Han är mycket vacker. Bra gjort, Anna! Glad

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

carinbrack
3/1/12, 9:12 PM
#10

Oh. My. God. Vilken katt! En dag ska jag ha en foreign white!

Siameshona
3/2/12, 7:55 AM
#11

Grattis till dig & din stiliga & trixiga katt som knep denna månadKyss

namsooks
3/2/12, 1:52 PM
#12

Grattis till månaden katt!

Så härligt att läsa om hans fantastiska personlighet!

MalinL
3/2/12, 2:51 PM
#13

Grattis till månadens katt! Glad

Annons:
MissMaven
3/2/12, 2:57 PM
#14

Matte: Kära Bebisen, grattis till titeln 'månadens katt'! Hur känner du dig?

Albert: Mäuuu! Jag känner att jag borde vara alla dagars katt; och så klart årets och millenniumets katt. Men, det här var en bra början. Tack! Glad

Matte: Ja, var så god. Du, fina Bebisen, dina ögon är de blåaste som finns, din päls är blank och silkig; du väldigt vacker. Men du sägs ha ett lite speciellt temperament?

Albert: Lite!? LITE!? Matte kallar mig för Dexter. Man borde kalla Dexter för Bebis när han är som värst! Määäu! Tungan ute

Matte: Kan du berätta lite mer om det? Vi såg en bild där du stoppade in en blöt tygmus i mattes ryggsäcks handtag; och ryggsäcken drog du med dig och ställde ut mitt i vardagsrummet. Det var ju fint. Nästan konstnärligt!

Albert: Ja, jag är konstnärlig, det stämmer. Cool Men, jag såg att matte inte skrev om en fin söndag när hon och husse vaknade i en säng täckt med blöta fläckar och hur de fick panik och trodde att jag  blev en pinkare! Vad var det för tankar!? Oskyldig

Jag satt stilla bredvid dem och tindrade kärleksfullt med mina safirblå ögon och väntade på att bli klappad och gosad med. Men nej; de körde i väg och köpte en UV lampa för att undersöka alla ställen där de trodde att jag pinkade. Det var det löjligaste jag sett! Förvånad

Men sedan blev jag pussad och klappad och allt när de såg att jag bara hade stulit disksvamp, sög upp nästan allt vatten från en av vattenskålar med den och rengjorde deras säng! Cool Jag var dock inte helt missnöjd; mina människor tycker om hygien och det är ju bra (trots att de inte själva kommit på att tvätta sin säng med tvättsvampen).

Matte: Det verkar som att du är den smarta i eran flock, Bebisen.

Albert: Absolut. Jag är definitivt både smartast och mest konstnärlig. Dock är husse rätt smart och lätttränad också; lite lat är han, men det gick hyfsat fort att lära honom att kasta musen dit jag vill. Han kan kasta den i timmar!

Matte: Det låter spännande! Vi tackar för din tid och för att du ställde upp på en intervju, Bebisen.

Albert: Det var så lite så. Mars är en lång månad; jag återkommer! Ha en trevlig helg, alla kattälskare! Kyss

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

kalindas
3/2/12, 3:04 PM
#15

Skrattande

/Elisa

Maria29
3/2/12, 7:05 PM
#16

Skrattande

Sajtvärd på Lantdjur i Fokus & medis på Vinthundar i Fokus

Fante
3/2/12, 7:32 PM
#17

Grattis till månadens kattGlad

alltidsiames
3/3/12, 3:39 PM
#18

Synd att du inte har kulorna kvar, det känns som om det skulle behövas fler som du snygging!

siamlove
3/5/12, 12:55 AM
#19

EventyrligKyss

Liljekatten
3/5/12, 7:12 PM
#20

Grattis vackra Albert! Glad

Annons:
Sussi89
3/9/12, 8:19 AM
#21

Grattis! Jättefin månadens katt!

Som people don't understand why I talk to animals. That's okej, the animals understand . ~ Anthony Douglas Williams~

S*Winterwind

aceso
3/11/12, 6:34 AM
#22

Gratulerer fine Albert :)

MissMaven
3/16/12, 4:59 PM
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#23

Tack alla för era fina ord! Glad

Jag kan berätta att månadens omslagspojke Albert blev en stor stjärna på nätet för några månader sedan.

Mattes kattblogg får hyfsat med besök men plötsligt märkte matte otroligt mycket trafik i loggarna. Och en hel del av nya länkar har dykt upp.

Nyfikna matte kollade tillbaka och hittade anledningen; en bild på Alberts lilla mun när han var 5-6 månader gammal och bytte tänder har blivit viral! Matte hade tagit den för länge sedan för att dokumentera hur det kan gå hos kattungar som ibland har dubbla tandrader just innan de tappar sina mjölktänder.

Den bilden har blivit otroligt populär på diverse konstnärliga, udda och ibland bisarra bloggar på tumblr! Tusentals människor har länkat, lajkat och kommenterat lilla bebisens fina mun (ni förstår att om man inte vet att det är en kattunges mun kan man få många konstiga tankar och associationer…)! Förvånad

Här är just denna bild på vår Albert, a natural born star! He is pretty on the inside, too! Glad Ha en trevlig helg!

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

MijmuPix
3/18/12, 7:05 PM
#24

Grattis till Månadens katt världens finaste Albert! Vilken härlig, underbar och alldeles speciell personlighet han är! Kyss Tack för en jättekul text och superfina bilder!

Beige
3/26/12, 9:48 PM
#25

Härligt att mötas av Albert vackra blå när man går in på SiF.

Grattis till månadens katt, en mycket vacker herre Kyss

Som tydligen också är kändis i cyberspace ;)

MissMaven
3/28/12, 5:15 PM
#26

Tack så mycket för alla fina kommentarer! Glad Jag blir så glad av att läsa dem!

(Och Albert är lika glad som vanligt. Kanske ännu gladare för att matte är glad).

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Upp till toppen
Annons: