Etikettberättelser
Läst 531 ggr
Jossefina
2019-11-17, 13:25

Indra 5 år!

Idag firar vi Indras femårsdag ❤️❤️❤️

Efter års kämpande med kräkningar och dålig aptit - veterinärbesök, medicinering, sömnlöshet, frustration, maktlöshet, foderutredningar… stort fokus på Indras gastrit och att få läkt den (utan att det lyckades) har hon nu varit tandlös och därmed konstant på bättringsvägen sedan tidigt i våras. 

Hon hade (och har till viss del) en kronisk gastrit. Men de sjuka tänderna och den inflammation som pågick parallellt visade sig vara avgörande för hennes förmåga att läka. Jag kan fortfarande känna frustration över att det dröjde så länge innan det togs tag i tänderna (det sades att magen skulle läkas först).  Hon hade superdåliga rötter, utvecklade tandsten på löpande band och kräkningarna gjorde det ju inte bättre. Hon måste gått igenom såååå mycket smärta 💔 När jag kämpat med att borsta tänderna. När hon försökt att äta. Och bara rent allmänt.

När vi väl återkom till tandspecialisten (i och med att magvården inte kunde göra mer) så sa hon att nu var det bara att operera ut alla tänder (utom de fyra hörnen) eller att ge upp. Redan efter några dagar att tänderna var ute, fortfarande under läkning, ökade aptiten markant. 

Idag kan det komma en kräkning någon gång i veckan. Men Indra är pigg, stark, säger ifrån, pratar, busar, kräver… som aldrig förr. Det var en hemsk period men jag är så glad att jag inte gav mig och att vi tog oss igenom det. 

Så! Ett tips till alla som har kattvänner med magproblem - propsa på att få en grundlig undersökning i munnen!!! Det kan finnas starka samband. 

Och hipp hipp hurra för världens bästa Indra ! 🎈

Maria
2019-11-17, 13:56
#1

Så roligt att höra att hon är på bättringsvägen och stort grattis till Tindra.

Vår gamle Moritz (huskatt) fick operera bort sina första tänder vig 5 års ålder. Han hade också bara huggtänderna kvar och levde ett gott liv till i januari i år då han dog 17 år gammal.

/Maria

kalindas
2019-11-17, 17:39
#2

Härligt att hon mår bättre! 😍

Ang. magproblemen, vad får hon för mat nu? Mitt tips är att (om du inte redan gör det) ge henne Mush Vaisto (vit ska var den mildaste). Att gå över till barf kan göra underverk på en magkänslig katt och har du tur kanske hon helt slutar att spy!

/Elisa

Jossefina
2019-11-17, 18:12
#3

#2 tack!!

Jag har testat det mesta i de flesta former; vilt, kanin, gris, ko, känguru, fisk… Faktum är att jag tror att barfen och de mushbullarna hon fick när hon var riktigt ung var bidragande till att ställa till det då de gjorde henne väldigt hård i magen. 

Det som katterna får nu är en blötmat på enbart häst https://www.zooplus.se/shop/hund/hundmat_vatfoder/herrmanns_ekologiska_foder/ekonomipack/740869?ref=reorder med lite extra tillsatta näringsämnen genom standards laga mat http://www.standardprodukter.se/svenska-kosttillskott-for-hund-katt-laga-mat.html#.XdF-7JpKjZs och uppblötta risflingor  https://www.zooplus.se/shop/hund/hundmat_vatfoder/herrmanns_ekologiska_foder/fodertillskott/250248?ref=reorder

Sedan har jag på rekommendation också prövat att blanda i lite L-glutamin vilket har visat sig väldigt bra också. 

Jag fick i dagarna tips om denna artikeln och studerar vidare :) numer med ett större lugn eftersom hon i grunden mår fint. http://hundapoteket.se/gallkrakningar-pa-tom-mage-beror-det-verkligen-pa-att-magen-ar-tom/

kalindas
2019-11-18, 09:23
#4

#3
Låter bra. det enda du bör tillsätta är nog taurin om de inte finns tillräcklingt i mjukmaten. Laga Mat har vad jag vet inte taurin.
Det finns detta på zooplus som jag brukar använda. Samma firma har även ren taurin, brukar själv ha det de gångerna mina katter får färskfoder till hund, där det redan finns vitaminer i.
Ska kolla upp ditt foder om det är nåt värt att testa på mina katter! 🙂
https://www.zooplus.se/shop/katt/kosttillskott_specialmat/kosttillskott_for_hud_pals/pulver/250956?rrec=true&pr=empty1_rr&slot=1

/Elisa

SEQJOUZ
2019-11-18, 21:56
#5

För att få kalk i maten kan du spara äggskal som sen mortlas till pulver o blandas i. Ta bort hinnan i äggskalet innan du lägger d på tork.

Upp till toppen