Månadens katt

Augustikatten - tema utställning

2015-08-06 17:07 #0 av: S*Cupcakes

Som Augustikatten ville vi ha en riktig utställningskattstjärna som kunde berätta lite om sin historia. Och vem passade bättre än en svenskuppfödd siames som vunnit en hel del både som ungdjur, junior, fertil och kastrat; WW'13 SW'14 SP & IC S*Labolinas Magic Girl JW - uppfödd och ägd av Maria Madsen.

Redan när jag köpte in min hona från Tjeckien så hade jag planen på att para henne med min finska import då jag var säker på att denna kombination skulle vara ett bra val.

Natten mellan 10-11 Feb 2013 satte det hela igång och strax efter 12 slaget var 3 små tjejer födda, 2 siameser och 1 oriental med min dröm färg och mönster chokladspott, så fort jag såg att det var en hona så då visste att jag skulle behålla henne då jag redan tidigare sålt alla chokladspottar jag fått.

Dock så dröjde det inte länge förrens SIA nr 1 hade fått mitt hjärta att smälta, det tog närmare bestämt bara någon timme innan jag var stormförtjust i henne och bestämde redan hennes namn – Magic Girl ett namn som hon har levt upptill bra tycker jag.

Under de första levnadsveckorna så utvecklades kattungarna jättefint och jag blev mer och mer förtjust i Magic.

Magics syster Mercy som jag hade lovat bort till en vän i Danmark utvecklades också väldigt bra och många frågade mig om jag inte skulle behålla henne i stället då hon hade ju ”större” öron , visst var Mercy bättre typmässigt men hon var långt ifrån lika bra som Magic tekniskt sett då Magic har en fantastisk teckning och det var ju detta jag hade blivit så förtjust i,  hennes öron är inte så jättestora som hennes systers men de sitter snyggt tycker jag och hennes kroppsfärg bara älskar jag då hon knappt har några spökmarkeringar alls.

Magic har ett huvud som många uppfödare drömmer om, jättefin profil, bra haka, kanon ögonfärg och snedställda ögon och en blick som säger ”rör mig och jag dödar dig” detta betyder mycket mer för mig än att katten har stora öron då de oftast inte har så bra teknik i övrigt.

Jag ställde ut Magic ett par gånger som ungdjur/ junior med väldigt bra resultat och fick höra många gånger att hon hade en superfin teknik och det höll jag också med om men såg inte på henne på samma sätt som andra gjorde för visst tyckte jag att hon var en fin katt men inte så fin som många tyckte, tror man blir lite blind när det gäller ens egna katter som man ser varje dag.

När det var dax att anmäla till World Winner i Danmark så anmälde jag inte Magic utan två av mina andra katter just för att jag kände att – visst är Magic en fin katt men kanske inte någon som håller på World Winner så hon skulle stanna hemma var det tänkt.

När en av katterna som skulle följa med till World Winner blev sjuk så frågade min kompis varför jag inte bytta ut denna mot Magic då jag hade någon dag på mig att bytta katt innan anmälningstiden gick ut så jag fundera lite på det och när det var sista dagen för att byta katt till utställningen så beslutade jag mig för att ta med Magic i stället tänkte att hon kan ju i alla fall få lite mer träning och även vara sällskap till min andra katt.

Jag och min kompis som kom ner från Västerås gav oss iväg till Ålborg på fredag eftermiddag med en fullpackad bil , mitt humör var inte på topp då jag hade haft en hemsk vecka och var absolut inte sugen på att åka till WW men kände att jag var tvungen för jag skulle leverera en katt till en köpare från Frankrike i samband med utställningen.

Efter ett par timmars körning så var vi äntligen framme i Ålborg och installerade oss på vårt hotellrum.

På lördagen så var det fullfart ända från morgonen när vi kom till utställningshallen, man ville hinna med så mycket under dagen , se alla fina katter som kommit från andra länder, träffa alla människor som man oftast bra träffar på denna specifika utställning samt att gå runt och titta vad de olika montrarna erbjöd med detta späckade schema så han man inte bli så nervös inför bedömningen.

När det väl var dax för Magic att bli bedömd av sin domare – Martti Peltonen från Finland så kom nervositeten då det var otroligt nog två bruntabbysiames honor i klass 11 vilket innebar att en av ägarna skulle bli nöjd och den andra besviken och i detta fall så var det jag som blev jättenöjd då Magic blev Ex1 och dessutom så blev hon även BIV och slutligen nominerad vilket var mer än jag hade hoppats på inför resan då jag som sagt inte hade haft planer på att ta med henne på utställningen ens från början!

När det var dags att läggas sig så kom tanken, tänk om Magic skulle vinna? Fast nej det skulle hon aldrig göra tänkte jag det är ju en uppfödares och utställares högsta önskan och sån tur har man aldrig men var super nöjd ändå med hennes resultat.

Så kom söndagen.

Stämningen i hallen var på högnivå, många av utställarna var klädda i de färger som representerade sina länder från topp till tå. Jag passade på att gå runt och kolla in de olika montrarna som jag inte hade hunnit under lördagen.
Efter ett tag så ropades det ut att nu var utställningen öppen och att man strax skulle börja med att kora 2013 års World Winner samt vilken ordning de skulle börja med, först ut var kategori 3 och där efter kategori 4 så nu var det snart dax men trots detta så var jag inte nervös då jag hade intalat mig att hit men inte längre och detta var jag nöjd med.

Så var panelen igång och den första WW'13 var korad,  allt rullade på med prisutdelningen och snart så ropade de upp att de nominerade katterna i kategori 4 skulle sätta upp i panelburarna så då var det bara att sätta fart att ”lämna” in Magic då ägarna inte fick vara vid panelburarna utan man fick lämna in sin katt som man bockade av på panelistan och blev därefter insatt i en bur av en assistent, så var det gjort.

Nu började panelen för kategori 4 , Sverige hade totalt 5 svenska katter i denna panel så spänningen var på topp. Först ut var hanarna, där hade vi 2 svenska kandidater så man höll tummarna extra hårt att någon av dem skulle vinna, tyvärr så gick det inte hela vägen då en siames från Ryssland knep titeln.

Nu kom honorna, här hade vi en kandidat från Sverige, min kompis fina brunmaskade siames så jag höll tummarna extra hårt för henne för hon är verkligen en fin katt som enligt mig hade stor chans att ta titeln men tyvärr så räckte det inte hela vägen fram denna gång heller då en oriental hona vann men dock så fin min kompis hona en röst och det var inte dåligt då honan som vann fick resterande och dessutom så vann hon även WW´12 så det är ju en fin katt och jag var stolt över Stella som fick en röst fast att jag tyckte att hon skulle ha vunnit.

Så kom kastrathanarna och åter igen så hade vi en kandidat i panelen, denna gång så var det en svart orientalhane från Tjeckien som fick alla domar rösterna och jag kommer ihåg att jag tänkte ” Jaha så var vår sista chans att få en svensk World Winner inom kategori 4” det var lite tråkigt tyckte jag då vi de senaste åren har minst haft en svensk World Winner och nu så var våra chanser borta , visst var Magics panel kvar men henne räknade jag som sagt inte alls med.. Under panelen för kastrat honorna så gick jag och kollade om Magic och Veras bedömningssedlar hade kommit,  Magics hade inte kommit än men Veras fick jag och en fin Ex1 rosett. 

Kastrat honan som vann var en fin orientalpadda från Tjeckien som jag hade sett på tidigare WW utställningar men dessa gånger gick det inte hela vägen men detta året gick det.

 Så var det äntligen Magics tur, jag stod på sidan av scenen där de ”förlorande” katterna skulle hämtas upp av sina ägare.

Då Magic inte är så lätt att vissa snyggt så hade jag önskemål om att någon av de assistenter som jag känner och vet är duktiga på att vissa katter med ”12” ben men visste inte om det blev någon av dem men när Magic kom upp på scenen så såg att jag hon hade fått rätt assistent och jag blev jättenöjd då jag vet att han är duktig, och Irene hade förklarat för honom hur han skulle göra för att vissa henne snyggt och han klarade det galant.

Domarna gick från den ena katten till den andra och tittade på katterna på scenen och jag var fortfarande inte nervös utan gick fram till Anna (som jag känner via utställningarna) och frågade om hon kunde hålla Veras bedömingsedel och rosett så jag kunde ta emot Magic när de kom ner med henne, därefter gick jag fram till Irene som helt plötsligt säger ” Jag tror Magic vinner”  Nej det gör hon inte svarar jag – Jodå säger Irene det tror jag visst det, ser du inte hur domarna går tillbaka till henne hela tiden och jämför henne med sköldpaddsorientalen? Då tittade jag upp på scenen och såg att Irene hade RÄTT!!!!!! NU blev jag nervös och när domarna gick för att skriva ner sina röster så ställde jag mig med huvudet mot Irenes axel och blundade och jag kände hur hjärtat slog hysteriskt av nervositet. 

Konferencieren fick domarnas röster och säger att en och samma katt har fått ALLA domarnas röster och jag kommer ihåg hur jag står och mumlar för mig själv 1623,1623,1623 och så kom det VINNANDE KATT ÄR ….....................1623 och i samma sekund slutade jag nästan andas och känne hur hela kroppen nästan veck sig, och det blev ett stort jubel då Magic var den första svenska katten på denna utställning som tog titeln och Iren utbrast HON VANN …... MAGIC VANN och var jätteglad själv kunde jag inte fatta det och kände hur svårt jag hade att andas och att tårarna börja komma.

Irene börjar gå mot scenen och sa till mig – Du måste gå upp och hämta Magic, NEJ sa jag , jag kan inte och böja baka bakåt – Jo du måste hämta henne sa Irene, Du får hämta henne sa jag , jag kan inte och jag kunde verkligen inte för det kändes som att benen inte bar mig.

Ok sa Irene jag går upp också kommer du när du känner att du har samlat dig, ok snörvla jag.

Till slut tog jag mig upp på scenen och tårarna bara sprutade av glädje, några av domarna kom fram och gratulerade mig och Irene kom och lämnade över Magic till mig vilken känsla det var, och jag är så tacksam för Irenes stöd och hjälp  under utställningen men även som vän och uppfödare under åren då hon alltid ställer upp i vått och torrt för mig och mina katter.

Resten av dagen bara sväva förbi och det kändes som att man gick på moln, vilken fantastisk känsla det var att få en World Winner titel på sin katt och dessutom så har jag själv fött upp henne och det känns som en riktig bekräftelse att jag har tänkt rätt i min avel och även ett bevis på att stora öron på vår ras inte är allt utan tekniken är precis lika viktig om inte viktigare.

Vi tackar Maria för historien om hur det kan gå till när man uppnår drömmen - en vinnare på World Winner! Magic har nu också hunnit med att bli både Supreme Premier och Scandinavian Winner 2014, men nu har hon lagt utställningskarriären på hyllan till förmån att terrorisera de andra katterna hemma hos Maria, S*Labolinas. 

Anmäl
2015-08-06 21:31 #1 av: Zelda12

Härlig berättelse! :)

Anmäl
2015-08-08 14:18 #2 av: MissMaven

Otroligt vacker siames och en spännande berättelse om hur det är att vara matte till en WW! Hjärta

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2015-08-08 18:25 #3 av: kalindas

Kär

Anmäl
2015-08-11 10:26 #4 av: Carlitos

Så ljuvlig Kär

Anmäl
2015-08-15 16:03 #5 av: lynxlo

Vackraste kissen jag vet! 😍

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.