Månadens katt

Månadens katt

2014-11-02 16:05 #0 av: Missannas

I November är det dags att stifta bekantskap med ett yrväder som får får oss att glömma höstens kalla snålblåst på kuppen, nämligen den mycket lovande unga paddemoisellen (N)Sacred Soul´s Tales of Hearts! (sia f)

Vilken ära att få presentera månadens katt (N)Sacred Soul´s Tales of Hearts! Sia f

Hon har fått ett passande namn även om vi kallar henne för Bulan till vardags, det är ju så att hon har allas hjärtan uppträdda på sin svans- en riktig hjärte-tjuv.

Det går inte att göra något annat än att älska denna underbara lilla terrorist!

Det hela började med att jag såg att Bulans uppfödare hade fått en kull. Jag tittade snabbt på stamtavlan och på bilder på föräldrarna och sade till sambon att om det är möjligt så borde vi köpa en av ungarna. 

För en gångs skull vara han inte svårflörtad, vad gäller köp av katt. 

Jag kontaktade genast Line och frågade om hon möjligen kunde tänka sig att vi skulle kunna få vårdnaden av en av de små. Visst kunde hon det. 

Resa upp till Norge planerades snabbt in för att få se de små live då bara 6v gamla. Den lilla fröken som Line hade tänkt skulle passa oss hade lyckats med att få en bula i pannan precis innan vi kom på besök. 

Nu förstår ni kanske var hon har fått sitt tilltalsnamn ifrån. 

Det var en snabbfotad fröken som inte hade hittat bromsen, därav bulan. 

Det var dock inget som avskräckte oss. Vi var ju helt sålda efter besöket, pratade som piff och puff på vägen hem om det lilla underverket med en bula.

Vi höll kontakten med Line under resterande delen av bulans uppväxt och jo det dök upp en bula till så Line tog med henne till veterinären bara för att utesluta något allvarligt, vilket det inte var.

Den stora dagen kom då vi gick upp i ottan för att köra hem till Line ca 60 mil. 

Fixat i ordning stora transportburen för att den lilla tjejen skulle få en bra och säker plats att vara på i bilen. När vi kom fram studsade hon runt med sina syskon och hon försökte smita ut på uteplatsen över staketet i dörren. En mycket framåt tjej som även passade på att gosa och mysa med oss tvåbeningar. 

Bilresan hem gick i ett rasande tempo och Bulan låg snällt i transportburen nedbäddad under filtarna.

Väl hemma skuttade hon glatt ur transport buren och började genast undersöka sitt nya hem och sina nya kompisar. Hon var inte det minsta blyg för någon och hennes trevliga sätt mot alla har gjort att hon snabbt kom in i gänget. 

Och de som inte är så förtjusta i henne buffar hon på i alla fall. Morrar och väser de efter henne struntar hon i det för det mesta.

Bulorna i pannan har försvunnit och hon har varit på sin första utställning. 

Det gick jättebra. Bulan tyckte att det fanns jättemånga roliga leksaker överallt- vippor, vippor och åter vippor och nästan fritt fram att jaga dem! Också alla trevliga människor som ville klappa henne och bära på henne. 

Kan det bli så mycket bättre? 

Resultatmässigt gick det också bra, domarna var helt hänförda över denna underbara lilla katt (utan bulor). På söndagen blev hon dessutom domarens favorit! En mycket trevlig katt att ha med på utställning, hon är go och glad och visar gärna upp sig. Hon gillar att bli hanterad av alla, lite sprallig, men det är ju en siames.

Det finns Enligt Bulan två häxkatter hemma: mor och dotter. Bulan gör allt för att charma dem men det är inte alltid det går vägen…

En gång gick det så illa att vi behövde ta med Bulan till veterinären för att rensa upp och sy igen ett infekterat sår. Hon var så duktig så och fick stålklamrar på benet samt ett stort rosa förband. Eftersom det var lite infekterat fick hon även penicillin, det gick sådär att mata henne med det. 

På kurens andra dag kastade jag tabletten framför henne och döm av min förvåning när hon då går fram och äter upp tabletten! Jag tänkte "nu driver hon med mig"!

Nästa gång det var dags för ett piller gjorde jag likadant, och vips så var tabletten slukad! Det fungerar dock inte med kortison, vilket hon fick efter ett bi-stick i hakan. Då såg hon ut som en pelikan.

Hemma har hon ett par favorit nöjen:  Att apportera, (hon är jätteduktig på att lägga bollarna i handen eller att leka själv med dem. Hon tar dem i munnen, springer uppför trappan, släpper ned dem och rusar efter), springa fram och tillbaka och leka tafatt med Helvetica, ligga i en famn och bara mysa. 

Bulan är en nyfiken fröken och följer med matte överallt i huset och kommer för det mesta snällt då matte ropar. 

En annan favorit sysselsättning är att äta, gärna mjukmat och bebismat. 

Matte hävdar dock att hon snart kan kalla Bulan för Kulan då hon har fått en liten rondör om magen, trots ihärdig bollträning. 

Bästisen Helvetica har fått fyra små bebisar och de är så mysiga att titta på och tvätta på. Bulan slinker gärna in i bolådan och myser med den lilla kattfamiljen (om det går försöker hon sno en unge också). 

Matte är helt övertygad om att den dagen Bulan får smått kommer hon att bli en super mamma.

Ett jätte TACK till Line som har överlåtit vårdnaden på värdens charmigaste yrväder till oss. Katten man bara älskar oavsett om man är två eller fyrbening.  

Linda Gullberg, S*Elegant Angels

HjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärtaHjärta

Tack Linda för denna fina inblick i livet med Bulan- en katt som har framtiden för sig både vad gäller utställningskarriär och föräldraskap- det ska bli riktigt spännande att följa hur livspusslet artar sig för er oemotståndligt eleganta lilla ängel! /Lo

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-11-02 16:39 #1 av: Missannas

Vi har en bugg på sajten som ger problem med löpsedelbilden, för att Bulan ska få synas på sajtens framsida som tanken är med månadskatten så behövde jag göra en ny artikel, fyll på med nya kommentarer! Glad

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-11-02 17:15 #2 av: Nilla

Grattis till månadens katt - Bulan, Linda och Line! Mycket vacker och charmig norsk fröken.Kär

Anmäl
2014-11-02 20:59 #3 av: Carlitos

Grattis!! Vilken söt räka :)

Anmäl
2014-11-03 00:00 #4 av: Attacks

Hun er så vakker!! Kär  Grattis som månedens katt.

Ha ha - ja jeg har fått med meg alle disse bulene mens dem oppstod. Meg og Line kom frem til at nå var det hennes tur til å få en ekstra busig katt Skrattar

Blir kjempespennende å se hva som skjer når hun blir voksen. Blir sikkert like vakre bebiser som sin mamma.

Anmäl
2014-11-03 16:24 #5 av: Garmabias

Grattis till en underbart vacker siames som månadens katt!

Anmäl
2014-11-03 18:11 #6 av: AngelsCo

Underbar liten tjej!

Anmäl
2014-11-06 11:24 #7 av: Nebel

🎊Grattis till månadens katt! 🎉 Vilken fantastiskt charmig och fin liten tjejja (med el utan bulor ;))!

Anmäl
2014-11-07 07:46 #8 av: alltidsiames

Härligt att se! Grattis till Bulan och till Helveticas bebisar!

Anmäl
2014-11-12 15:15 #9 av: GunillaSverkersson

Grattis till en tjusig månadens katt

Anmäl
2014-11-13 09:10 #10 av: Siameshona

Grattis fina tjejenKatt

Anmäl
2014-11-13 16:15 #11 av: MithrilFox

Grattis, Fantastik katt!

Anmäl
2014-11-27 11:43 #12 av: MissMaven

Grattis! Vilken vacker tjej! Hjärta

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2014-11-27 20:12 #13 av: Elegantangel

Tack allihop. Bulan hälsar och tackar säger att hon är lite upptagen med att sno bebisarnas mat och leksaker, när hon inte vakar över bebisarnaSkrattar.  

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.