Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 10014 ggr
Missannas
2014-09-01 20:19

Månadens katt!

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Vi inleder hösten med unga, vrålsnygga och brunmaskade underbaringen S*Kardarkas E.T JW också kallad Lillen

Historien bakom vår underbara brunmaskade hane, S*Kardarkas E.T, JW börjar med att det var en helt vanlig vardag i januari månad som jag, Linda Henriksson, tittade runt på FaceBook. 

Då lade Caroline von Platen, som har S*Kardarkas uppfödning, ut några bilder på en brunmaskad siamespojke på sin sida. Jag hade sett honom tidigare när Katarina Jonasson, uppfödare under samma stamnamn, också lagt ut bilder på honom, jag tyckte att han var jättefin.

Jag frågade då om Caroline hade några profilbilder på honom, men tänkte sedan  inte mer på det. Senare på kvällen skickade hon profilbilder till mig, sedan var "bollen" i rullning!!! 

Observera att jag skulle inte ha någon mer Siames just då i mitt katteri, enligt mina planer,  och absolut inte någon mer hane då jag redan hade två stycken fertila hanar. Mina planer var att nästa katt som jag skulle köpa in skulle vara en Oriental! 
 
Jag ställde ändå fler frågor till Caroline, hon sa att det var bättre att ringa och pratar med Katarina (Carolines syster) eftersom att det var hon som hade E.T hos sig.

Jag tänkte fortfarande att jag inte skulle ha någon Siames men att det inte skadade att slå en signal och fråga de frågor jag hade. Sagt och gjort, jag ringde till Katarina och vi pratade på, jag frågade då om jag fick komma ner till Malmö och titta på honom, jag förklarade även för Katarina att jag absolut inte skulle ha en Siameshane men det skulle vara roligt att titta på honom, jag menar, det kan väl inte skada att åka och titta bara.. 😉

Så, jag och gubben åkte ner till Malmö följande dag för att hälsa på E.T som var lite blyg i början och inte så intresserad av oss, konstigt va? 😃
 
Jag frågade om han var PRA testad, vilket han inte var då. Jag frågade om Katarina kunde PRA testa honom, och om han var bärare så skulle jag lägga ner mitt intresse eftersom att jag redan har en hane som är bärare. Katarina skulle kontakta mig så fort hon fått testresultatet.
 
Vi skulle åka iväg på semester den 31 januari, så jag frågade Katarina om att ifall att jag skulle få för mig att köpa honom, om det gick bra att vi hämtade honom i mars månad. Det var inga problem. Vidare skulle hon meddela mig via FaceBook om hur testresultatet blev.
 
Veckorna gick. Vi var iväg på semester och plötsligt fick jag ett meddelande av Katarina att E.T tyvärr var PRA bärare och hon ville veta hur jag ville göra. Jag bad att få några dagar att tänka. 
Jag frågade min gubbe hur han tyckte att jag skulle göra och tänkte att han skulle säga att jag skulle hoppa över det hela eftersom att E.T ju var både hane, siames och  bärare. Men där fick jag inget gehör eller motsättning utan han sa att det här får du allt ta och bestämma själv… 😉

Hmmmm jag tänkte och tänkte, och vips så kom jag fram till mitt svar, självklart skulle han få komma hem till oss!! Det spelar väl ingen roll om han är bärare eller att han är Siames eller en hane?! Ni om några förstår väl mig?! 😃😍
 
När vi kom hem ifrån vår semester hann jag knappt packa upp resväskorna innan vi var nere i Malmö och hämtade hem vår prins. 

Åkturen hem gick jättebra, han sa inte ett knyst under hela resan, vi är ju vana vid våra andra "gaphalsar" som för fullt med liv när vi åker bil. När han kom hem var han lite blyg (vilket inte är så konstigt när man kommer till ett nytt hem) så han låg mest och tittade på våra honor och undrade säkert vad det var för några konstiga, otäcka typer egentligen?!

Dagarna, veckorna och månaderna gick, vi hade inte kommit på något bra namn till E.T, och tyckte att det va lite svårt att kalla honom för det …eftersom att han är den yngsta av alla våra katter så blev det automatiskt att vi kallade honom för "Lillen" här hemma och det verkar nog som att det är hans nya namn. 

Han är ju 10 månader gammal nu och är en av "gänget" i mitt katteri S*Golden Siamz
 
Jag vill tacka för att vår prins fick bli månadens katt, blev jätteglad när jag fick frågan av Anna. 
Vill även tacka Katarina och Caroline (S*Kardarkas uppfödare) för att jag fick förtroende att köpa "Lillen" ❤️

Tack Linda och Lillen, han är en riktig knockout som jag sagt tidigare!! ❤️Så otroligt vacker, jag har full förståelse för att han inte gick att motstå 😍 

/Anna

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Annons:
Fielie
2014-09-01 21:49
#1

Jättefin katt 😻

kalindas
2014-09-01 22:09
#2

Grattis! 🙂

/Elisa

alltidsiames
2014-09-02 07:04
#3

Han har verkligen blivit en stjärna, grattis!

Nilla
2014-09-02 07:37
#4

Grattis till månadens katt!  🙂

Nilla - Moderator & medarbetare Siames IFokus

jillan
2014-09-02 07:39
#5

Jättefin!!

lynxlo
2014-09-02 09:38
#6

Grattis! Vilken härlig kille!

Lo- Moderator och Medarbetare Siames IFokus

Annons:
GoldenSiamz
2014-09-02 16:12
#7

Tack ALLA godingar, va ni är snälla! 😘😘😘 "Lillen" bugar o tackar !!!

Linda Henriksson

S*Golden Siamz // Kattungar till salu

www.goldensiamz.se

Felicula
2014-09-07 03:57
#8

Härlig kille, och visst har man alltid plats för en till!

amandahurtigh
2014-09-07 11:56
#9

Snyggingen

Amanda Hurtigh
SE*Aconcagua's Orientaliskt Lång- & Korthår.
aconcaguas.se
amanda@aconcaguas.se

Mindful
2014-09-07 22:52
#10

Riktigt fin  är han🙂

 ~~ All that we see or seem Is but a dream within a dream  ~~

Siameshona
2014-09-08 13:22
#11

Grattis! Jättefin kille❤️

berthagenn
2014-09-09 15:03
#12

❤️söt som socker! Vilket pussvänlig snok. ❤️

Garmabias
2014-09-09 17:27
#13

Grattis! Jättefin kille😃

Annons:
tuska
2014-09-10 18:53
#14

    Grattis!  Så vacker han är.

GunillaSverkersson
2014-09-11 06:36
#15

Grattis till en fin månadens katt

Vi har långhåriga kattungarKyss hos oss   www.broddans.se Glad

GoldenSiamz
2014-09-29 23:02
#16

Måste tacka er ALLA igen!!! Vi blir så glada av era fina kommentarer o grattis!!! Kramizzzar från mig o "Lillen"

Linda Henriksson

S*Golden Siamz // Kattungar till salu

www.goldensiamz.se

MissMaven
2014-09-30 23:32
#17

Tusen tack matte och Lillen för att han ställde upp som vår månadskatt i september. Vi tackar för en varm berättelse och bilderna på den stiliga pojken! Hjärta

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Upp till toppen
Annons: