Månadens katt

Månadens katt!

2014-09-01 20:19 #0 av: Missannas

Vi inleder hösten med unga, vrålsnygga och brunmaskade underbaringen S*Kardarkas E.T JW också kallad Lillen

Historien bakom vår underbara brunmaskade hane, S*Kardarkas E.T, JW börjar med att det var en helt vanlig vardag i januari månad som jag, Linda Henriksson, tittade runt på FaceBook. 

Då lade Caroline von Platen, som har S*Kardarkas uppfödning, ut några bilder på en brunmaskad siamespojke på sin sida. Jag hade sett honom tidigare när Katarina Jonasson, uppfödare under samma stamnamn, också lagt ut bilder på honom, jag tyckte att han var jättefin.

Jag frågade då om Caroline hade några profilbilder på honom, men tänkte sedan  inte mer på det. Senare på kvällen skickade hon profilbilder till mig, sedan var "bollen" i rullning!!! 

Observera att jag skulle inte ha någon mer Siames just då i mitt katteri, enligt mina planer,  och absolut inte någon mer hane då jag redan hade två stycken fertila hanar. Mina planer var att nästa katt som jag skulle köpa in skulle vara en Oriental! 
 
Jag ställde ändå fler frågor till Caroline, hon sa att det var bättre att ringa och pratar med Katarina (Carolines syster) eftersom att det var hon som hade E.T hos sig.

Jag tänkte fortfarande att jag inte skulle ha någon Siames men att det inte skadade att slå en signal och fråga de frågor jag hade. Sagt och gjort, jag ringde till Katarina och vi pratade på, jag frågade då om jag fick komma ner till Malmö och titta på honom, jag förklarade även för Katarina att jag absolut inte skulle ha en Siameshane men det skulle vara roligt att titta på honom, jag menar, det kan väl inte skada att åka och titta bara.. Skämtar

Så, jag och gubben åkte ner till Malmö följande dag för att hälsa på E.T som var lite blyg i början och inte så intresserad av oss, konstigt va? Skrattar
 
Jag frågade om han var PRA testad, vilket han inte var då. Jag frågade om Katarina kunde PRA testa honom, och om han var bärare så skulle jag lägga ner mitt intresse eftersom att jag redan har en hane som är bärare. Katarina skulle kontakta mig så fort hon fått testresultatet.
 
Vi skulle åka iväg på semester den 31 januari, så jag frågade Katarina om att ifall att jag skulle få för mig att köpa honom, om det gick bra att vi hämtade honom i mars månad. Det var inga problem. Vidare skulle hon meddela mig via FaceBook om hur testresultatet blev.
 
Veckorna gick. Vi var iväg på semester och plötsligt fick jag ett meddelande av Katarina att E.T tyvärr var PRA bärare och hon ville veta hur jag ville göra. Jag bad att få några dagar att tänka. 
Jag frågade min gubbe hur han tyckte att jag skulle göra och tänkte att han skulle säga att jag skulle hoppa över det hela eftersom att E.T ju var både hane, siames och  bärare. Men där fick jag inget gehör eller motsättning utan han sa att det här får du allt ta och bestämma själv... Skämtar

Hmmmm jag tänkte och tänkte, och vips så kom jag fram till mitt svar, självklart skulle han få komma hem till oss!! Det spelar väl ingen roll om han är bärare eller att han är Siames eller en hane?! Ni om några förstår väl mig?! SkrattarKär
 
När vi kom hem ifrån vår semester hann jag knappt packa upp resväskorna innan vi var nere i Malmö och hämtade hem vår prins. 

Åkturen hem gick jättebra, han sa inte ett knyst under hela resan, vi är ju vana vid våra andra "gaphalsar" som för fullt med liv när vi åker bil. När han kom hem var han lite blyg (vilket inte är så konstigt när man kommer till ett nytt hem) så han låg mest och tittade på våra honor och undrade säkert vad det var för några konstiga, otäcka typer egentligen?!

Dagarna, veckorna och månaderna gick, vi hade inte kommit på något bra namn till E.T, och tyckte att det va lite svårt att kalla honom för det ...eftersom att han är den yngsta av alla våra katter så blev det automatiskt att vi kallade honom för "Lillen" här hemma och det verkar nog som att det är hans nya namn. 

Han är ju 10 månader gammal nu och är en av "gänget" i mitt katteri S*Golden Siamz
 
Jag vill tacka för att vår prins fick bli månadens katt, blev jätteglad när jag fick frågan av Anna. 
Vill även tacka Katarina och Caroline (S*Kardarkas uppfödare) för att jag fick förtroende att köpa "Lillen" Hjärta

Tack Linda och Lillen, han är en riktig knockout som jag sagt tidigare!! HjärtaSå otroligt vacker, jag har full förståelse för att han inte gick att motstå Kär 

/Anna

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-09-01 21:49 #1 av: Fielie

Jättefin katt 😻

Anmäl
2014-09-01 22:09 #2 av: kalindas

Grattis! Glad

Anmäl
2014-09-02 07:04 #3 av: alltidsiames

Han har verkligen blivit en stjärna, grattis!

Anmäl
2014-09-02 07:37 #4 av: Nilla

Grattis till månadens katt!  Glad

Anmäl
2014-09-02 07:39 #5 av: jillan

Jättefin!!

Anmäl
2014-09-02 09:38 #6 av: lynxlo

Grattis! Vilken härlig kille!

Anmäl
2014-09-02 16:12 #7 av: GoldenSiamz

Tack ALLA godingar, va ni är snälla! 😘😘😘 "Lillen" bugar o tackar !!!

Anmäl
2014-09-07 03:57 #8 av: Felicula

Härlig kille, och visst har man alltid plats för en till!

Anmäl
2014-09-07 11:56 #9 av: amandahurtigh

Snyggingen

Anmäl
2014-09-07 22:52 #10 av: Mindful

Riktigt fin  är hanGlad

Anmäl
2014-09-08 13:22 #11 av: Siameshona

Grattis! Jättefin killeHjärta

Anmäl
2014-09-09 15:03 #12 av: berthagenn

Hjärtasöt som socker! Vilket pussvänlig snok. Hjärta

Anmäl
2014-09-09 17:27 #13 av: Garmabias

Grattis! Jättefin killeSkrattar

Anmäl
2014-09-10 18:53 #14 av: tuska

    Grattis!  Så vacker han är.

Anmäl
2014-09-11 06:36 #15 av: GunillaSverkersson

Grattis till en fin månadens katt

Anmäl
2014-09-29 23:02 #16 av: GoldenSiamz

Måste tacka er ALLA igen!!! Vi blir så glada av era fina kommentarer o grattis!!!
Kramizzzar från mig o "Lillen"

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.