Humor

Din katt blir vad den äter

2014-08-10 17:48 #0 av: Nilla

Kattmat är ett ämne som ofta leder till heta debatter på nätet. Nu avslöjas revolutionerande uppgifter om kattmat som mörkats ända sedan 1970-talet!

Vad katten bör äta är en viktig fråga för många av oss kattägare. I butikerna finns hyllmetrar av torr- respektive blötfoder och det är lätt att gå vilse och bli förvirrad i kattmatsdjungeln. Som erfaren kattägare vill jag dock hävda att det här med kattmat inte är särskilt svårt. Katten blir helt enkelt som den äter!

Här har vi en typisk katt som äter ett Indoor-foder. Klassisk, stilren, välanpassad. Funkar i de flesta hushåll och hemmiljöer.

Här har samma katt börjat äta ett Outdoor-foder. Som ni ser har katten nu flyttat ut och ger ett mer ”vilt” intryck.

Här är hushållets andra katt. Ett rätt alldagligt utseende kan tyckas.

Efter några veckor på ett foder för långhåriga katter ses samma katt - nu med en sky av päls.

Dock kunde hon snyggas till lite med ett s k Intense Beauty foder.

Dock tyckte jag att hon började se onödigt stor ut så jag köpte hem ett foder för kräsna katter för att göra henne mer kräsen.

Det fungerade perfekt! Jag fick mata henne för hand så länge fodret användes!

Även kattkompisen blev kräsen av samma foder!

I den här vevan såg jag emellertid att kattkompisen fått gula tänder så jag köpte hem ett foder för bättre tandhälsa.

Efter det foderbytet möttes jag av det här leendet morgon, middag, kväll … Det var inte utan att det gick mig på nerverna till slut…

Nu har jag förresten ångrat mig och vill nog ha en Birmakatt istället. Därför har jag börjat ge den ena katten ett foder för Birmakatter. Det har redan börjat ge effekt, även om maskningen syns rätt dåligt ännu!

Jag hoppas kunna ställa ut henne som Birmakatt redan i nästa vecka. Efter det ska jag testa ett siamesfoder tror jag, för hon skulle nog vara snygg som siames också, och steget från birma till siames är ju ändå inte särskilt långt.

Den andra katten har jag börjat ge ett kattunge-foder och det verkar fungera det med! Hon har under det senaste dygnet blivit både yngre och allt mer lekfull för var timme som gått!

Så - tänk efter vad det är för katt du vill ha och mata den därefter! Kolla på foderpåsarna och se om du ser någon snygg katt på påsarna och köp i så fall den påsen. Svårare än så behöver det inte vara! Detta bekräftas nu också bland annat av den framstående amerikanske forskaren, TS Cheater, som jag i dagarna har varit i kontakt med. I en nyskriven artikel hävdar han och de tre engelska forskarkollegorna Owha, Tafoo, Liam att kattvänner länge låtit sig luras när det gäller hur kattfoder skall användas. Vi har förespeglats att raskattfoder är till för raskatter och att raskatter således behöver ett särskilt foder. Detta trots att allt torrfoder redan från starten 1971 varit designat enligt principen ”du är vad du äter”.

Detta har emellertid tystats ner sedan en amerikansk miljardär och kattuppfödare – Mr Rich – tagit allmänt patent på ”Framavel av raskatter”. Patentet har nu i 20 års tid alltså hindrat fodertillverkarna från att berätta om fodrets verkliga potential! Nu upphör patentet den 1/6 på den svenska marknaden. Det innebär att det inte längre kommer att krävas avel för att få fram raskatter. Istället kommer var och en som önskar sig en raskatt att enkelt kunna ordna detta genom valet av foder, vilket var fodertillverkarnas ursprungliga tanke redan i början av 1970-talet.

Ty, vad finns det för anledning att köpa en framavlad raskatt - för tusentals kronor - när man själv  kan ”göra en” med hjälp av ett bra torrfoder för några futtiga hundralappar? Mata en bondkatt kort sagt och du kan förändra både kattens och ditt eget liv!

Välj ett Siamesfoder och få en siames!

Välj ett foder för Norsk skogkatt och få en Norsk skogkatt!

Har jag då kastrerat mina blivande raskatter undrar du nu säkert, för vad ska vi med fertila katter till i framtiden? Men nej, nej, varför låta operera katten när man istället kan mata den med ett kastratfoder och få samma effekt?

Om de är försäkrade? Nej, inte det heller. Jag har en påse veterinärfoder i medicinskåpet ifall de skulle bli sjuka!  Billigt är bäst som jag brukar säga och varken försäkring eller veterinärvård är särskilt billigt!

Det är således viktigt att man tar ansvar för sitt kattägande och katten blir som sagt vad den äter. Mot den bakgrunden förstår ni säkert varför vi inte bör låta våra katter livnära sig på råttor och fåglar.

Säkert var det fler än jag som läste om jätteråttan som fångades in i Solna nu i slutet av mars. Den mätte 39,5 cm – utan svans, förklarade Kvällspressen. Råttexperter förkunnade att jätteråttan måste ha vuxit upp under goda omständigheter och haft mycket mat och stora föräldrar. Men jag kan nu avslöja sanningen: jätteråttan hade strax dessförinnan VARIT EN KATT och TVINGATS livnära sig på råttor under en längre tidsperiod. Jojo. Så kan det gå när råttorna dansar på bordet och katter inte får den fabriks-fabricerad mat de förtjänar!

Och katter som flyger till Blåkulla så här års? Ja det är helt enkelt katter som ätit för mycket fågel (och då ffa koltrastar vanligtvis).

Nej, det är dags att vi kattägare börjar förlita oss på foderexperterna och inhandlar de knastertorra kolhydratpluppar som kan göra underverk med våra katter! Det får vara slut på blötfoder med älg, lamm, kanin och annat trams i.

Det är dags att vi konsumenter slår näven i bordet och börjar använda foder på det sätt som det ursprungligen var tänkt att användas! Låt inte Mr Rich få stoppa dig längre!

Din katt blir vad den äter!

Vi kattägare kan hjälpas åt att göra skillnad!

Använd dina nyvunna kunskaper och låt dig inte luras längre!

Genom att markera ”Bra inlägg” nedan visar du att ÄVEN DU har genomskådat bluffen!

Artikeln är skriven av "Uppkatten" - Hittekatter IFokus. Tusen tack för att vi får låna den här på SIF. Skrattar

Nilla

Anmäl
2014-08-10 17:52 #1 av: lynxlo

😂😂😂TACK!

Anmäl
2014-08-10 18:52 #2 av: masarten

Åh va' bra artikel, TACK för den !

Anmäl
2014-08-10 22:04 #3 av: kalindas

Skrattar

Anmäl
2014-08-11 08:03 #4 av: Boppan

Haha fantastiskt vad ett foder kan göra!

Anmäl
2014-08-11 13:59 #5 av: Missannas

Skrattar Bra Nilla! Tack för en rolig artikel Skrattar

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-08-11 19:47 #6 av: Mezzoluces

😝😆

Anmäl
2014-08-11 21:05 #7 av: carinbrack

Fantastiska rön, tänk vad vetenskapen kan!

Anmäl
2014-08-11 21:57 #8 av: Nilla

#7 Javisst är det! Skrattar

Anmäl
2014-08-19 14:11 #9 av: Cert

Läste inte all tex i slutet men va rolig text till bilderna! underhållande!:D haha

Anmäl
2014-08-19 19:58 #10 av: GunillaSverkersson

Hjälp, mina åt nyss kycklingvingar

Anmäl
2014-10-22 07:11 #11 av: [cicoccabim]

länkar till en annan sida- kul!!

Anmäl
2014-10-22 18:55 #12 av: [TanatosNyx]

Jaha, är det såå man får fram dom norska skogskatterna som jämt syns på blocket Galen det är alltså bonnkatter på skogisfoder, nu fattar jag!

"Ingen är så fattig att man inte har råd att visa andra kärlek och omtanke"
/TanatosNyx - Sajtvärd på Gravid iFokus

Anmäl
2015-02-06 20:06 #13 av: Lyla

Gapskrattar

Anmäl
2015-02-06 20:09 #14 av: carinbrack

Fast jag tror jag ska ge mina älg, tänk små miniälgar, vad sjukt gulligt!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.