Annons:
Etikettmånadens-katt
Läst 10502 ggr
MissMaven
2014-03-29 21:32

Månadens katt!

I april månad har vi äran att presentera en fin och glad dam vid namn Alice för er. Alice är en 14 år ung tjej, älskad av sin familj och sina pälsvänner.

Cosy Cat's Alice

Alice föddes i mars för 14 år sedan. Hon var en stark liten tjej från första andetaget, trots att mamma katt Disa fick förlösas med akut kejsarsnitt, så det blev till att handmata varannan timme dygnet runt. Hon tuttade på den lilla nappflaskan så att det skummade i mungipan. Pappa katt Findus tog papparollen på största allvar, han fanns alltid där när det behövdes tvättas och mysas. Mamma katt hämtade sig ganska snabbt och Alice hade då en massa små mjölktuttar att välja på. 

Alice som baby

Alice växte och blev en cool kattflicka som alltid stod med alla tassarna på jorden. Hon älskar alla människor och djur. Inte kunde jag sälja henne, så vi beslöt att behålla henne. När vi köpte våran Pointertik Lina så visade hon vem som bestämde och det blev aldrig något prat om något annat. Lika så när det har kommit nya katter i familjen så har hon aldrig fräst eller surat, hon har alltid accepterat alla djuren här och varit glad och nyfiken. 

Hennes mamma dog tyvärr efter en tid men hennes stora kärlek var alltid hennes pappa Findus. Dom två gjorde allt tillsammans. När vi flyttade till en stor gård på landet som låg långt ifrån vägar och grannar så tyckte vi att det är klart att dom ska få komma ut med oss i solen och friska luften. Så när vi fikade ute så fick katterna följa med oss, åh vad dom tycke om att sola och jaga insekter. 

Alice i solen

Så hände det fruktansvärda. Findus hade gått ut utan Alice och jag gick in bara för att hämta något och när jag kom tillbaka så var han borta! Vi gick skallgång, vi ropade och letade överallt, satte upp lappar, åkte med bilen till olika platser och ropade men han fanns ingen stans, han var borta. 

Det började bli höst och kallt och det gjorde så ont i hjärtat att inte få reda på vad som hade hänt honom. Alice satt dagarna i ända och ropade efter honom, dag och natt och vi försökte med allt för att hon skulle bli glad igen men hon blev mer och mer deprimerad, hon började rycka av sig sin päls och dra sig undan mer och mer. Hon fick urinvägsinfektioner efter varann. Det var då jag började med BARF. Hon pillade i sig lite grann, det var inte så populärt i början men snart så åt hon det glatt. Hon gick ganska snart ner till normalvikt igen och efter kostbytet till BARF har hon har inte haft någon mer urinvägsinfektion. 

"BARF - säger matte. Nomnomnom - säger jag!"

Efter en tid så blev Alice mycket gladare, hon hade nog sörjt färdigt sin pappa nu och tyckte nog att nu är det dax att börja leva igen, GIRLPOWER! 

Nu går hon stolt fram med huvudet högt och svansen i topp, ligger alltid med dom andra kissarna på den bästa platsen och varje kväll så kommer hon upp i sängen och vi myser och hon spinner så det knastrar i hela huset. Hon fångar möss uppe på vinden som hon stolt kommer ner med och ger till dom andra katterna att leka med. Hon är en bestämd kattdam som bara gör det hon vill. Huset vi bor i är 30 meter långt så det är en himla fart när kissarna racar fram, men Alice hon tittar mest bara på som tjuren Ferdinand och leker helst med en liten papperstuss. Jag jobbar hemifrån så jag är tillsammans med kissarna hela dagarna, frukosten älskar Alice då sitter hon med och väntar på att få smaka lite ägg och få en liten skål med getyoughurt. 

För två år sedan blev vår kattrastgård färdig, den har blivit en succé! 

Kattrastgården

Där älskar Alice att vara, hon ligger i solen och bara myser och tittar på insekter och höns som går utanför. Rastgården får hon dela tillsammans med sina tre kattvänner och en vädurskanin  som vi har räddat från vanskötsel. 

Alice i rastgården

Det här är Alice livsresa med både glädje och sorg och vi hoppas att vi får vara tillsammans i många år till. Nästa vecka är det dax för Alice årliga hälsokontroll, hon älskar att åka till veterinären och där charmar hon alla med sin glada nyfikenhet. Hittills så har alla värdena varit bra, lite tandsten har skrapats bort, det är det enda. 

"Man får faktiskt krafsa på sanden hur man vill när man är 14 år! Det är ett av livets små glädjeämnen!"

Jag är konstnär så Alice får ofta vara med på mina målningar. Här är hon tillsammans med våran andra honkatt Meggie.

Meggie och Alice

Hasse och Alice

Hasse och Kotten

När jag dammsuger så ligger Alice coolt kvar och inte rör en min medans resten av gänget tror att deras sista stund är kommen och flyr för livet.

Alice och vänner

Alice och vänner, igen!

Alice familj består av: orientalerna tokstollan Meggie, matglade Kotten, spellevinken Hasse, två hundar, en dvärgvädur, mig själv, min man och två söner, sedan har vi en massa getter, höns, gäss och två bondkatter - Pelle och Pepsi som bor i eget hus med kattlucka.

Getter är söta!

Vi tackar för att Alice får vara månadens katt!

Matte Christine och Alice

                                              * * *

Tack så mycket, Alice och matte, för en härlig berättelse och de fina bilderna på Alice och hennes vänner! Vi önskar henne många glada år till, och hoppas att hon nu, när det är vår, går ut och njuter i vårsolen hela dagarna i sin mysiga kattrastgård.

/Jelena. 🌺

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Annons:
S*Rosmeggen's
2014-04-01 09:21
#1

Grattis finaste Alice till månadens katt i april en riktig panter. Du bor i paradiset med din härliga familj. Din livshistoria är så målande … och det är ju inte kanske så konstigt då du har en konstnär i din familj! Lycka till!🌺

alltidsiames
2014-04-01 10:27
#2

Ett långt liv innehåller både sorg och glädje. Grattis till månadens katt!

kitte
2014-04-01 12:25
#3

#1 Tack Margot! Alice hälsar och tackar 🙂

#2 Tack! Ja det gäller ju både djuren och oss människor 🙂

tuska
2014-04-01 15:34
#4

  Grattis till att bli April kisse. Fin svart panter med många år på sin nacke.  Härligt med de där katterna som blir lite till åren, man står på tå för dem.  Grattis än en gång fina Alice.

Garmabias
2014-04-01 17:08
#5

Grattis Alice och matte! ☀️

kalindas
2014-04-01 18:55
#6

Grattis Alice! 😍

/Elisa

Annons:
GunillaSverkersson
2014-04-01 19:29
#7

Grattis till månadens katt fina damen Alice och matte

Vi har långhåriga kattungarKyss hos oss   www.broddans.se Glad

carinbrack
2014-04-02 07:46
#8

Vacker katt, underbar berättesle och fantastiska målningar. Och söta killingar!

Missannas
2014-04-02 16:37
#9

En dam i sina bästa år. Grattis till månadens katt fina Alice! 🌺

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

AngelsCo
2014-04-02 19:40
#10

Jättefin katt! Grattis till månadens katt!

Sandra - moderator & medarbetare Siames iFokus

kitte
2014-04-02 20:53
#11

Tack alla för dom fina gratulationerna till min Alice. Nu sitter hon här och väntar att vi ska gå och lägga oss och mysa, bäst att lyda damen! 😃

Siameshona
2014-04-03 09:35
#12

Grattis fina fröken fräken Alice! Stilig som få!

Nebel
2014-04-04 08:29
#13

Grattis vackra Alice! Underbara bilder och en fin beskrivning med utrymme för (katt)livets både ljusa och mörka sidor. Gott att du mår bra igen, önskar dig många sköna stunder i vårsolen och en & annan liten papperstuss att jaga 💖!

Annons:
kitte
2014-04-05 12:55
#14

#12 #13 Alice och jag tackar för dom fina orden 🙂

lynxlo
2014-04-05 18:29
#15

Härligt med en så livserfaren skönhet, vilket underbart kattliv! Grattis Alice och Matte, och tack för den fina berättelsen om er!

Lo- Moderator och Medarbetare Siames IFokus

MijmuPix
2014-04-06 13:14
#16

Grattis till Månadens Katt Alice! Vilka härliga bilder :-)

kitte
2014-04-09 17:02
#17

#15 #16 Alice och jag niger och tackar för dom fina orden 🙂

[SE* Qjou´z]
2014-04-12 23:08
#18

Fina, fina Alice och vilket underbart liv hon har ❤️ och det där när ens älskade katt försvinner och man inte vet var dem tagit vägen och vad som hänt dem är fruktansvärt, min katt Pelle försvann när jag var barn, han var inne katt som smet ut så vi letade och så ledsen jag var 😕

Skönt att Alice kom över sin sorg ❤️

//Lisa SE* Qjou´z

kitte
2014-04-13 12:32
#19

#18 Tack Lisa för dina fina ord om Alice🙂 Ja det är så skönt att hon är en glad tjej igen. I fredags så var hon hos veterinären, hon har en tand som  måste bort, men annars så var allt bra.

Du förlorade ju din lilla Pelle ja då vet du hur det känns😕

lynxlo
2014-05-01 00:06
#20

Nu tackar vi fina Alice för den här tiden och önskar henne och gänget en underbar sommar i solen! Vi får hoppas att det dyker upp fler härliga bilder från rastgården under sommaren! TACK Alice och matte! ❤️

Lo- Moderator och Medarbetare Siames IFokus

Annons:
kitte
2014-05-01 18:24
#21

#20 Tack tack! Ja här har det varit fest och glamour i en månads tid nu och Alice och jag är så glada att hon fick vara månadens katt 🙂

Upp till toppen
Annons: