Artiklar - övriga

Den tjocka siamesens dagbok, del 1

2014-03-09 20:43 #0 av: MissMaven

Leroy är en lilamaskad herre född 2006, vår första siames och den mest underbara katten som finns. Han har gått upp i vikt en del varje gång vi haft kattungar hemma, men gick tillbaka rätt fort till sitt vanliga, muskulösa och slanka jag efter att de små flyttat till sina nya hem. Men, inte den här gången! Det har gått så långt nu att matte är tvungen att hjälpa Leroy att banta...

Här är delar av Leroys dagbok från 2012. Allt som står i den är rätt nedtonat, för att det inte skulle bli för mycket - som ni säkert vet är siameser rätt dramatiskt lagda, och Leroy är inget undantag.

Kungen Leroy

Dag 1, eftermiddag

Jag låg och sov i min säng i timmar. Vaknade och gick upp, tittade genom fönstret. Regn. Inga fåglar. De andra katterna sov.
Äta. Jag skulle kunna äta. Får idé

Men, vänta... vaaad?! Skål #1 med min favoritmat (som mina människor, konstigt nog, kallar för 'kattungemat') är borta. Skål #2 med mitt andrahandsval (återigen - 'kattungemat') är också borta! Bara Skål #3 med tråkig, äcklig mat är kvar. 

Jag fattar inte! Funderar Någon har uppenbarligen begått ett misstag.

Jag går tillbaka till min säng och sover.

Dag 1, kväll

Vi fick vår blötmat som vanligt, innan människorna gick och lade sig, men det var inte min favoritmat (som människorna brukar kalla för 'smaksatt skit'). Vi fick 'kvalitetsfoder' istället. Låt mig berätta någonting - DET är smaklös skit! Och det ser ut som lera. Illamående


Dumma människor.


Jag åt lite i alla fall, eftersom jag hatar Skål #3 ännu mer än jag hatar Smaklös Lera.

Dag 1, natt

Under natten lekte jag och sedan låg jag bredvid mina människor och funderade. Pratar i nattmössanJag jobbade stenhårt på mitt isoleringsskikt under sommaren, eftersom en till lång svensk vinter kommer snart. Jag undrar om enbart Skål #3 kan upprätthålla mitt säkerhetslager.

Var är Skål #1 och Skål #2? Och min älskade Smaksatt Skit?

Inte glad! Arg

Dag 2, morgon

Jag åt från Skål #3. Matte pratade mjukt med mig och berömde mig när hon såg mig äta den där dyngan. Vad kunde jag göra? Bättre det än en säker död. 

Åh, de soliga dagarna när jag fick äta allt jag ville...

Dag 2, eftermiddagen

Situationen blir konstigare och konstigare. Bara Skål #3 och Smaklös Lera serveras, men Lillan och de andra katterna luktar som Smaksatt Skit  och kattungemat ibland. Jag måste ha börjat hallucinera. Förskräckt

Skål #3 innehåller förmodligen ingenting nyttigt för min hjärna och kropp. Mina små hjärnceller svälter! Jag kommer att bli lika dum som Lillan snart.

Men, människor, vad har jag någonsin gjort er? Gråter

Dag 2, kväll

Jag satt bredvid min Matte medan hon sov och försökte styra hennes tankar. Hon måste förstå att jag behöver mat som smakar gott.

Matte vaknade och klappade mig, men jag fick ingen mat. Vaad!? Hon somnade igen riktigt fort och jag insåg att jag håller på att förlora mina superkrafter.

Du är vad du äter. Min mentala energi håller sakta men säkert på att försvinna medan ni läser dessa rader.

Att styra mattes tankar brukar inte vara svårt.

Dag 4

Åh, mitt fruktansvärda öde! Svek! Fasa! Djurplågeri!

Människorna förvarar Smaksatt Skit och kattungemat i Det Gröna Rummet! Jag upptäckte mönstret (jag inbillade mig inte bara det där med lukten); de andra katterna får gå in dit regelbundet, alla utom jag. De ställer sig framför dörren och jamar efter människorna för att bli insläppta, och det blir de. När de krafsar eller jamar efter ett tag på andra sidan dörren, kommer människorna dit igen och släpper ut dem. Och - när de kommer ut ur Det Gröna Rummet, doftar de som himmeln!

Åh, det är där min mat finns!

Åt helvete med Skål # 3 och Smaklös Lera, jag vill ha min Smaksatt Skit tillbaka!

Dag 5

Jag stod bredvid Skål # 3 och jamade och jamade. När jag fick människornas uppmärksamhet bet jag Lillan i nackskinnet och höll henne demonstrativt. Husse kommenterade att jag verkar vara så hungrig att jag försöker döda och äta upp Lillan.

Ja, just det, vad säger ni nu? Ge mig min Smaksatt Skit tillbaka eller så tar jag hand om Lillan!

Men nej - Matte bara tog bort Lillan från mig (Lillan visade ingen rädsla alls, vilket helt förstörde min prestation. Dumma kattunge, inte rädd för någonting!). De gosade lite, och Matte gosade sedan med mig också. Hon sade att allt skulle bli bra, jag måste bara gå ner i vikt.

VAD? På vilket vis är det bra? Det är INTE ALLS BRA! Arg

Vad är det för fel på mina människor? De älskade mig så mycket tills nyligen.

De har blivit helt IQ-befriade. Eller så var det stroke. Jag vet inte. I vilket fall, kan de inte tänka klart längre. Ledsen

Ge mig maten, eller...

Dag 7

Matte är fortfarande inte nöjd med mig. Hon väger mig varje dag och idag klagade hon för Husse att jag äter allt i stora mängder, oavsett hur illa det smakar och att jag aldrig kommer att gå ner i vikt. Hon sade att de måste "portionera" min mat. Jag förstod inte vad hon menade, men även min Skål # 3 är borta nu. Storgråter

Mayafolket hade rätt. Världen går under 2012! Min värld gör definitivt det.

Dag 8

I natt sov jag under täcket mellan Matte och Husse, utan att röra mig (förutom min bröstkorg, men bara så mycket som man måste för att andas).

Det snöar ute och jag måste bevara all värme jag kan. Husse säger att det är varmt i vårt hus, men han är ju svensk, "varm" är bara ett ord för honom. Alla mina förfäder, 20 generationer tillbaka härstammar från Thailand. Hallå - Thailand! Ett tropiskt land med 23° C minimum dagtemperatur i januari! När var den senaste gången vi hade 23° C i Stockholm? Den heta sommaren 1964?

Jag ser fram emot den globala uppvärmningen. Ja, ja, människor är emot det, de är oroliga för isbjörnarnas och svenskarnas överlevnad. Men vem bryr sig om lilla mig? Vem bryr sig om MIG? Storgråter

Kattungemat. Jag behöver det till mitt isoleringsskikt. Den globala uppvärmningen är inte här ännu. Fryser

Dag 10

Den bästa dagen i mitt liv var när jag fick min älskade dotter Jossan som en personlig present från Mattes väninna Monica. Men, det var fram till idag. Eftersom idag är den nya bästa dagen i mitt liv. Stjärnor

Jag är så mätt att jag inte kan röra mig, jag ligger bara som en stor säl i soffan. Jag må vara lite sjuk, men jag är så överlycklig att det inte spelar någon roll att jag kanske kommer att kräkas snart. Den mjuka vita ryamattan är nära, som tur är (jag föredrar att kräkas upp mina hårbollar och annat på vita mattor och kashmirtröjor. Man måste ha lite stil, eller?).

Stackars Matte. Hon sitter och gråter nästan, visar vågens skärm för Husse som försöker förklara att jag måste ha blivit osynlig och att det inte är hans fel att jag är så snabb och lömsk.

Matte har rätt, jag är varken liten eller snabb och Husse är väl... ja, den bästa Hussen någonsin! Gapskrattar

Det som har hänt är att tidigare idag var Husse på väg att släppa in Lillan i Det Gröna Rummet när kattungen för en gångs skull var till någon nytta. Lillan var jättesöt och spann som en motor så att Husse satt sig ner på golvet och gosade med henne medan jag kröp bakom honom från korridoren in i rummet och gled under soffan där jag höll tyst och gömde mig tills han gick ur rummet och stängde dörren bakom sig ... och lämnade mig med Skål # 1 och Skål # 2!

Jag åt så mycket att jag knappt kunde jama efter någon att släppa ut mig när jag var klar.

Åh, jag mår så illa, men det var värt det ... *RAP*

Livet är toppen igen. Cool

- fortsättning följer -

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2014-03-09 23:36 #1 av: Nebel

Underbart! Har två "bara kraftig benstomme, vi lovar-killar" här hemma som lider med dig Leroy 😜!

Anmäl
2014-03-10 00:09 #2 av: carinbrack

Åh, mer! Fantastiskt rolig läsning!

Anmäl
2014-03-10 06:16 #3 av: Pålle

Tack, nu har jag skrattkramp i magen redan innan frukost! 😂

Anmäl
2014-03-10 07:47 #4 av: kalindas

Härlig läsning! Du får starta en blogg om du inte redan har det! Glad
Den borde bli superpopulär! 
Anmäl
2014-03-10 08:03 #5 av: Siameshona

Underbar läsning!! Vill ha mer!!

Anmäl
2014-03-10 12:21 #6 av: Carlitos

haha.. naw stackaren.. ;)

Anmäl
2014-03-10 14:44 #7 av: Missannas

Leroy rules!! Skrattar

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-03-10 16:48 #8 av: MissMaven

Leroy är Kungen! Matte och Husse älskar honom oerhört mycket! Hjärta

Vad roligt att ni tycker om att läsa hans dagbok. Glad Tack så mycket för era fina ord. Glad

Leroy tycker att hans lata matte borde skriva en bok om hans underbara liv. Han har ingen blogg, men är gästbloggare ibland hos matte, på engelska, och hans skriverier på svenska publiceras i SOGruppens årskrönika. 

Fortsättning följer!

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2014-03-10 16:56 #9 av: kalindas

Såklart att du ska skriva en bok!
Vi behöver en ny bok liknade "En katt i Huset av Doreen Tovey"
Tror den hade blivit superbra! Glad

Anmäl
2014-03-10 19:00 #10 av: Garmabias

Hihi härlig läsning, heja LeroySkrattar

Anmäl
2014-03-10 20:05 #11 av: kitte

Sååååå rolig läsning, vill ha mer!SkrattarHeja Leroy!

Anmäl
2014-03-11 01:24 #12 av: Lejonhjarta

Hahaha, stackars killen. ;-) <3


Anmäl
2014-03-11 01:29 #13 av: lynxlo

Hurra för fortsättning! Hooked on Leroy! Skrattar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.