Månadens katt

Månadens katt

2014-03-01 13:06 #0 av: Missannas

En riktig läckerbit pryder vår framsida under mars, Nino - the one and only!

Vilken ära att få visa upp min stiliga Nino som månadens katt på Siames IFokus!

Jag är uppväxt i en kattälskande familj och i flera år har jag drömt om dagen då jag kommer att skaffa min första egna katt, och jag hade sedan länge bestämt att när dagen till slut kom skulle det absolut bli raskatter... och i januari 2013 slog äntligen drömmen in! En sprallig liten bruntabbymaskad Nino och den ännu spralligare lilla abessiniertjejen Cheri flyttade in hos mig och min sambo med buller och brak, och de tog över hela vårt liv över en natt!

Egentligen var det tänkt att det skulle vara två katter ur Kat IV eftersom att det är siameser och orientaler som jag alltid drömt om, men ödet ville annorlunda och till slut blev det en liten abessinier som fick bli kompis till siamesen Nino. Alla höjde missnöjt på ögonbrynen när jag berättade att jag hade tingat en siames. De där fula katterna? Som är så smala och äckliga? Vad är det för fel på en vanlig katt?! Jag struntade i alla negativa kommentarer och stod fast vid min dröm. Jag har alltid tyckt att siameserna och orientalerna är de utan diskussion vackraste katterna och de typiska egenskaperna för rasen tilltalade precis allt det jag ville ha i en katt; social, pratig, tillgiven och busig!

Jag valde honom speciellt eftersom att han var störst och tuffast i kullen, för jag tänkte att en liten tuffing skulle funka bäst med en abessinier som är väldigt livlig och aktiv. Men redan efter de första dagarna var det tydligt att den till synes stora och stöddiga Nino... var en första klassens mammagris. Till min stora förtjusning! Så fort jag kliver innanför vår dörr har jag ständigt kärleksfullt sällskap och alltid nyfikna morrhår som stryker mig om benen oavsett vad jag sysslar med här hemma. Han är ingen "buffare" till skillnad från många andra katter och verkar faktiskt inte tycka så mycket om att bli klappad heller då han viker sig som ett U när man stryker honom över ryggen. I stället vill han bara vara så nära som möjligt, så mycket som möjligt och så ofta som möjligt. Så fort jag slår mig ner någonstans kryper han förnöjt upp i min famn som ett litet barn och spinner lyckligt med en hängivenhet som jag aldrig sett hos en katt förut!

Ja, och abessiniern då? som mitt samvete plågade mig de sista veckorna innan vi fick hem dem, skulle jag tagit två siameser eller orientaler i alla fall? Funkar en siames och en abessinier ihop? Tycker abessinier om att sova i en hög så som siameser gör? Kommer abessiniern vara för livlig för siamesen? När de slutligen kom hem till oss besannades alla mina farhågor... det var total och absolut katt-astrof.

Så fort Cheri fick syn på Nino reste hon ragg, morrade och fräste och flydde med ilfart iväg från honom. Nino å andra sidan var överlycklig över att ha hittat en kompis och kunde inte låta bli att jaga efter henne när hon for iväg. Jag fruktade så klart det värsta - tänk om de aldrig skulle bli kompisar?! Men sakta men säkert så vande sig Cheri vid Nino, och efter precis en vecka hände det jag så innerligt väntat på. Nino låg och myste i mitt knä då Cheri helt plötsligt hoppade upp intill honom, mystrampade lite i mina mjukisbyxor och kröp sedan ner och lade en tass om honom. Sedan den stunden har de varit bästa vänner, och även om det är matte som är Ninos stora kärlek så är det utan tvekan Cheri som är hans största idol!

Ser ni hjärtat?

Till påsk 2013 var både Cheri och Nino ett halvår gamla och då ställde de upp i Siames iFokus påsktävling tillsammans!

Ibland åker jag och min sambo upp till min släkts stuga vid havet i Bohuslän. En gång lämnade jag katterna hemma med kattvakt men höll på att dö av dåligt samvete över att de skulle få sova ensamma hela natten så nästa gång bestämde jag mig för att ta med dem. Och OM de älskar att vara i stugan! Ivrigt springer de runt och utforskar tillsammans så fort jag släppt ut dem, nosar och busar i alla nya rum. Och för att inte tala om alla suveräna förmåner som finns! Så många nya knän att hoppa upp och bli klappade i, superroliga vävda tapeter som man kan klättra ända upp till taket på, massor av flugor i fönstren som man kan jaga och äta upp och mängder av smarriga köttbitar som slinker ner från köksbänken när det ska lagas mat! Att få klättra lite i bergen är också spännande. Faktum är att allt nytt som händer runt Cheri och Nino är ett riktigt äventyr och de utforskar allt tillsammans!

Och OM det är något som Nino gillar, så är det mat. ALLT går ner i Ninos mage och när det vankas middag förvandlas Nino till en liten ninja. Helt ljudlöst smyger han upp på köksbänken när man råkar vända ryggen till och tar för sig av allt han ser. Det går inte att ta fram något ätbart inom husets väggar utan att hans nos fångar upp doften på en millisekund och han kommer rusandes för att smaka! En gång hittade jag honom på övervåningen, långt ifrån köket, förnöjt gnagandes på en chorizo som han knyckt från köksbänken. Kattracka!! Ni kan ju tänka er vad en chorizo gör med en liten kattmage efter några timmar?!

Men vem vill äta kattmat när man kan få chorizo? Mums!


Trots hans stora skicklighet i konsten att stjäla husses och mattes mat så är Nino konstigt nog långt ifrån den vigaste katt jag sett. Det tog honom omkring ett halvår innan han klarade att ta sig upp till toppen av klösträdet, något som Cheri kunde samma dag hon kom till oss. Och trappor... jag vet inte hur många gånger han dundrade med huvudet rätt in i trappan för att han glömde hoppa upp för trappstegen! Han tar fortfarande sats alldeles för långt bort ibland, och landar bredvid mig med en förvånad min istället för uppe i mitt knä som han siktat på. Nu för tiden är han visserligen mycket bättre på att hoppa och klättra, men ibland gör han sådana där fantastiska dum-söta saker så att man börjar undra om han kanske inte var en liten sengångare i ett tidigare kattliv... haha!

Den stora farliga tigern är ute på jakt när han plötsligt...

Mjaoooo! Matte! Jag sitter faaast!

Men trots alla sina mindre älskvärda egenskaper är Nino och Cheri allt jag drömt om och jag skulle aldrig byta ut någon av dem. Nu när jag haft det själv så måste jag säga att det är en helt annan sak med innekatter och raskatter - oavsett vad andra som aldrig haft raskatter har att säga om saken! Och om det är någon annan där ute som funderat på om en siames och en abessinier går bra att ha ihop, så går det jättebra! Men förvänta dig ett oavbrutet Formel 1 - race i huset...hela dagen...och hela natten... ;)

Hjärtligt tack till Siames iFokus rara sajtvärd Anna för att Nino får vara månadens omslagskatt - som sagt, det är verkligen en ära!


På Johannas blogg kan man läsa mer om Nino och Cheri's äventyr Glad


Tack själv Johanna för en härlig presentation fullproppad av kärlek och superfina bilder på era 'partners in crime', jag kunde inte välja bort någon av bilderna så de fick vara med allihop! Blomma

/Anna


Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-03-01 18:56 #1 av: kalindas

Grattis! Glad

Anmäl
2014-03-01 19:40 #2 av: kitte

Vilken härlig berättelse, grattis till månadens katt och jättefina katter!Glad

Anmäl
2014-03-01 22:29 #3 av: lynxlo

Å såna fina vapendragare! Blir glad och varm av er berättelse, och bilderna är helt underbara! Vilken tur att du hade kamera på lut när de fann varandra tillslut! Jag har varit fullkomligt nere med abys sedan barnsben- den mest tummade bilden i kattboken var på en vithakad aby med sylvassa små tofsar på öronen- och efter att ha mött många på utställning sista året så tillstår jag att de ligger precis i skarv med sia/osh/sys på listan över världens bästa, trevligaste och finaste! Läste med stort intresse, kanske en dag..Glad

Anmäl
2014-03-02 02:07 #4 av: Nebel

Unge herr Blue Eyes ;), så fantastiskt fin! Din mysiga berättelse och dina bilder visar verkligen att han är vacker inifrån & ut (även med den söta rumpan i vädret ;). Stort grattis till månadens katt!

Anmäl
2014-03-02 11:54 #5 av: tuska

 Grattis fina Nino, till att få bli fina marskatten.

Anmäl
2014-03-02 19:28 #6 av: SweetWishes

Grattis!

Han är sååå fin! Är så svag för tabby siameser <3

Anmäl
2014-03-02 21:13 #7 av: MissMaven

Grattis! Vilka fina katter, det var väldigt roligt att läsa om Nino och Cheri! Hjärta 

Jelena - Moderator & Medarbetare Siames IFokus

Anmäl
2014-03-03 08:37 #8 av: kitte

Vilken uppfödare kommer finkillen ifrån?Glad

Anmäl
2014-03-03 15:10 #9 av: johannaandersen

Tack, tack, tack, tack så mycket allesammans!! Blomma Så otroligt roligt och häftigt att min fina kille fick denna äran, matte är SÅ stolt! Skrattar

#3 När katterna var små hade jag som tur var alltid en kamera liggandes framme så jag lyckades föreviga den underbara stunden då Cheri äntligen accepterade Nino! Men det är fortfarande hon som är bossen här hemma trots att Nino blivit bra mycket större än henne nu, men det är ju nästan alltid damerna som bestämmer i huset, eller hur? Skrattar

#4 Sötaste lilla rumpan som man ser sticka fram för jämnan ur de allra knasigaste ställen där han försökt smita in för att gömma sig, haha! Gapskrattar

#8 Han kommer från S*Vasastans, en ganska ny uppfödare som än så länge bara haft två kullar. Här kan man se hans stamtavla om man är nyfiken! ;)


Åter igen, tack allihopa för alla fina kommentarer!! Vinkar

Anmäl
2014-03-05 13:59 #10 av: Siameshona

Grattis! han ser så himla kramgod ut!!!

Anmäl
2014-03-11 20:24 #11 av: Missannas

Jag får sådan sommarkänsla när jag tittar på bilderna på Nino och Cheri när de är utomhus, både katterna och bilderna är verkligen fina och visst ser de nästan ut som en puma och en snöleopard där på berget Hjärta

Jag testar att avnåla tråden ett tag så fler kan upptäcka den och läsa om sötnosen Nino. 

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2014-03-13 23:12 #12 av: GunillaSverkersson

Grattis till en vacker månadens katt och roligt att läsa om båda dina katter


Anmäl
2014-03-26 11:47 #14 av: emish

Grattis, så sööt!Hjärta

Anmäl
2014-03-27 20:05 #15 av: Beige

Grattis till en vacker och mycket charmig månadens katt kille :)

Anmäl
2014-03-31 20:59 #16 av: johannaandersen

Mars månad lider mot sitt slut och jag sörjer lite att jag inte kommer att mötas av min fina Nino's himmelsblå ögon på startsidan mer... Storgråter

Men som jag tidigare sagt har det varit en stor ära att min lilla prins blev månadens katt och matte är SÅ stolt över sin kille! Kär Tack igen Anna för att Nino fick pryda "förstasidan" denna månaden, det har verkligen varit roligt, och tack alla som skrivit så fina kommentarer!!

Buffar och knidgnugg från Nino och Cheri! Vinkar

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.