Månadens katt

Månadens katt

2013-09-01 00:35 #0 av: Missannas

Månadens katt är en klassiskt brunmaskad skönhet vid namn S*Cati Hautes Sweet Georgia Brown "Tesla"


Under hela min uppväxt har jag älskat djur och min högsta önskan var att få ett eget. Tyvärr är min syster allergisk så det var inte att tänka på. Jag började rida på ridskola vid ca fem års ålder och jag fick ha mina kläder ute i ett förråd och byta om i hallen precis innan jag skulle åka. Men detta gick bra, bara jag fick vara med hästarna. Jag gillar alla djur men katter har inte riktigt funnits i min värld, raskatter visste jag knappt vad det var och att det fanns så många raser kunde jag inte drömma om.

Jag ska berätta hur all började... Jag bestämde mig för att adoptera en katt från Djurskyddet Skaraborg i Töreboda. En vacker dag i januari 2010 åkte jag dit och jag hittade min första kärlek. Shiva var en svartsmoke hona som hade hittats utomhus när hon var en månad gammal, ensam i skogen någonstans nära Mariestad.  Hon kurade ihop på mitt bröst och började kurra så fort jag lyfte upp henne. Jag var fast! När jag släppte ut henne här hemma började hon rejsa järnet och hoppade upp i pizzakartongerna rakt på pizzan... Både jag och min sambo var helt förälskade i henne! Hjärta

Efter några månader kände jag att Shiva behövde en kompis, och huskatten Tellus kom då in i våra liv som en liten yrboll. Shiva och Tellus trivdes jättebra ihop, gosade och busade.

Tyvärr så insjuknade Shiva under sommaren 2010. Antagligen hade hon en medfödd levermissbildning och hon blev gul i slemhinnor, magrade av och slutade putsa sig. Så efter provtagningar hos veterinär och konstaterad leverfel så fick hon somna in i början av augusti. Detta var fruktansvärt svårt både för mig och min sambo. Hon var vår första kattkärlek och en fantastisk katt. Jag sörjer henne fortfarande!

Jag märkte att Tellus saknade en kompis och att hon hade tråkigt ensam. Jag har alltid läst mycket och författaren Jan Mårtenssons karaktär Homan har en siames, så jag började kika runt på bilder på siameser och först tycke jag att de var väldigt konstiga och fula. Men jag läste mer och mer om dem och deras temperament började beundra deras slankhet och elegans. Jag hade under tiden mejlat runt till lite olika uppfödare för att lära mig mer om rasen och en dag fick jag ett tips om att en kvinna i Nora hade en brunmaskad siameskattungehona till salu. Jag gick in på hennes hemsida och där var min katt på bild!

hjärtan 2.gif

Jag blev förälskad och efter lite övertalande gick sambon med på att skaffa en siames. Detta var bara några dagar efter allt med Shiva men jag kände att det var meningen att denna lilla underbara siamesfröken skulle bli vår nya familjemedlem. Efter telefonkontakt med Lotta i Nora åkte vi den 15 augusti och hämtade hem S*Cati Hautes Sweet Georgia Brown eller Tesla som hon heter till vardags.

Detta är det bästa jag har gjort. Hon är en fantastisk katt! Apporterar och kommer när man ropar, väldigt kaxig och oftast så är det hon som startar buset här hemma. Mest nyfiken på nya saker och blir oftast inte rädd.

Att gå ut i koppel är inga problem, hon börjar kurra när jag kommer med selen. Hennes favoritplats här på jorden är när vi åker till sommarstugan och hon får springa fritt.

Hon sover alltid hos mig under täcket på nätterna och hennes favoritmat är kyckling, då gäller det att passa fingrarna! På utställning är hon alltid lugn och tar det med ro, hon gillar att få uppmärksamhet och älskar att bli kliad och gosad med av domaren. Hon är den som är högst i rang och det ser ganska kul ut när hon dagligen sätter huskatten och bengalen på plats.

Tesla har haft en kull med kattungar, men tyvärr så går det inte alltid som jag önskar. Det slutade med kejsarsnitt med tre döda kattungar i magen. Jag fick behålla två kattungar, en hona och en hane. Perfekt tänkte jag, jag behåller honan, Piko, till min avel och kastrerar Tesla. Tesla var ganska stressad som fertil, med mycket oro i kroppen, så jag tyckte att det var snällast mot henne. Hon har nämligen otroliga röstresurser som hon inte är rädd för att använda Skämtar så för att få lite lugn och ro så fick hon bli kastrat i höstas.

Teslas dotter "Piko"

Tyvärr så förlorade jag hennes dotter Piko nu i sommar i FIP. Men vi börjar nu komma ut chocken här hemma. Tesla har varit väldigt ledsen och jag märker att hon behöver ha en egen bebbe att gosa med. En huskatt och en bengal som vi nu har här hemma, har inte samma behov av att sova i hög som en kat 4 har. Så nu i mitten av september föds en kull med siameser hos en uppfödare i Sverige, där en kattunge ska bli Teslas nya bebis.

Tesla är nu över tre år gammal och hon beter sig som en kattunge, så busig och lekfull så jag tror inte att det kommer att bli några problem att få hem en liten kattunge. Det kommer bara göra Tesla gott. Jag kommer alltid att ha kategori 4 katter, de är så otroliga, roliga nyfikna och sociala!

Tack så mycket för att Tesla fick bli Månadens katt i september, hon firar detta med att äta kyckling!

hjärtan 2.gif

Tack Tesla och Erika, det är något speciellt med klassiskt brunmaskade siameser och vackra Tesla är inget undantag. Lycka till med Teslas nya bebis nu! /Anna

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2013-09-01 07:18 #1 av: jillan

Grattis till månadens katt! Tesla är jättefinGlad

Anmäl
2013-09-01 08:30 #2 av: kalindas

Grattis! :-)


Anmäl
2013-09-01 10:08 #3 av: [figgelina64]1

Grattis Tesla till septembers månadskatt och lika vacker som alltid är du Nu är matte stolt Hjärta

Anmäl
2013-09-01 12:25 #4 av: grandma

Grattis måndens katt. Tesla verkar vara en underbar tjej och så relaxed i solstolen. SkämtarKär


Anmäl
2013-09-01 16:08 #5 av: tuska

   Grattis Tesla    Augustikatten  "Råttan" lämnar över till dej stafettpinnen

  Önskar att du blir jätteglad i din nya kompis som du snart får hem.

Anmäl
2013-09-02 01:24 #6 av: Nebel

Stort grattis härliga Tesla till månadens katt! Min första långnäsa var brunmaskad och jag kan bara hålla med Anna att det är något speciellt med er💖. Diggar bilderna där du "galopperar" över gräset och chillaxar i solen😜! Önskar dig, gamla & nya kattkompisar samt familj en solig och skön höst!

Anmäl
2013-09-02 06:45 #7 av: GunillaSverkersson

Grattis til en vacker månadens katt

Anmäl
2013-09-02 18:25 #8 av: devour

Så fruktansvärt vacker. Grattis :)

Anmäl
2013-09-02 22:07 #9 av: Rithwa


Grattis september katt Stjärnor

Anmäl
2013-09-03 14:57 #10 av: Nilla

En underbar kattfröken! Galoppbilden var härlig. Sort grattis och tack för dina fina berättelse. Glad

Anmäl
2013-09-04 08:09 #11 av: Lejonhjarta

Grattis Erika till en sån fin katt!! Hjärta

Anmäl
2013-09-04 21:42 #12 av: lynxlo

Fantastiskt fin kisse 😍!

Anmäl
2013-09-10 16:34 #13 av: alltidsiames

Grattis till månadens katt! Så sorgliga saker vi måste gå igenom i livet, men när man ser katten sträcka ut sig i full galopp där på gräsmattan måste man ju bara skratta!Hjärta

Anmäl
2013-09-15 12:50 #14 av: Midou

Grattis till månadens katt!! Så vacker Kär

Anmäl
2013-09-25 10:50 #15 av: Siameshona

Oj! alldeles glömt månadens katt sen den hamnat i nederkant!!

Grattis! fina"Tesla"

Anmäl
2013-09-30 12:33 #16 av: SE*EndlessOceans

Tack alla för de fina kommentarerna!

Ja galoppbilden kan man inte annat än att skratta till. Vi firade att hösten kommer med att vara en sista gång i stugan för säsongen. Tesla galoppade så mycket så hon "körde omkull". 

Nu väntar vi spänt på vem som blir månadens katt i oktober och den som Tesla lämnar över stafettpinnen till!

Tesla är mycket glad över de fina orden som hon har fått!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.