Månadens katt

Månadens katt!

2013-03-01 02:28 #0 av: Missannas

Nu är det dags för vitfläck! Månadens katt är en söt och charmig seychellois som heter Milo.

Jag heter Jill och har varit medlem i Siames IFokus sedan 2010 då jag skaffade mina första katter som blev en siames och en oriental ur samma kull. Jag gillade inte alls siameser när jag var liten, men efter ett par år så ändrade jag uppfattning. Fråga mig inte varför för det vet jag inte, men jag är mycket glad över det, det är ju världens bästa ras! Jag hade svårt för de extrema katterna, så jag ville gärna ha siameser med ett mer klassiskt utseende och det fick jag. Men nu har jag ändrat uppfattning där med Skrattartycker verkligen om det mer extrema utseendet, men det får inte bli FÖR extremt.

Nu har jag fått förmånen att berätta om min Milo som blivit utvald till Månadens katt. Milo, är min tredje siames. Eller... han är en seychellois, men jag säger att jag har tre siameser. Det är lättast så, folk vet vad man menar då Skämtar

Jag hade bestämt mig för att min tredje katt skulle bli en snygg utställningskatt eftersom jag tycker det är jättekul att ställa ut och träffa annat kattfolk. Men det blir ju inte alltid som man tänkt sig...

Jag var hos flera uppfödare och tittade på söta kattungar. Jag ville inte bestämma mig för "den första bästa" utan ville åka och titta på flera innan jag bestämde mig. Dessutom visste jag att en av uppfödarna jag skulle till hade sysar! Drömmen om en seychellois började när jag läste om siameserna för första gången. Jag gillade dem så himla mycket och tyckte de var så fina med sina vitfläckar!

Så kom äntligen dagen jag skulle åka och titta på sysarna hos Cina som har S*Vårgårdas. Jag som drömt om en SYS kunde ju inte säga nej till en! Det vore ju hur korkat som helst, de växer ju inte på träd om man säger så. Så jag bestämde mig för att köpa Milo, en SYS b03. Jag kunde fått välja en som var finare för utställning men hjärtat ville något annat. När Milo var nio veckor åkte jag och hälsade på igen, jag kunde inte hålla mig från att träffa min lilla bäbis! 

Hjärta

Den 17 februari 2012 kom äntligen Milo hem! Det märktes att han var en riktig fjäskis, mjölktrampade och spann högljutt.
Tjejerna var inte med på att han skulle ligga hos dem. De undrade vad det var för konstigt monster jag släpat hem! Han ville så gärna vara med och försökte många gånger smyga sakta, sakta mot dem, men fick vända om igen, stackarn!
Speciellt Mooni var en riktig surpuppa! I flera veckor var hon sur på honom och undrade vem inkräktaren var. Flyan var snällare, det tog väl en vecka kanske, så fick Milo ligga hos henne, även om det inte gillades jättemycket.

Den 3 mars, så var det dags för utställningsdebut i Örebro för Milo.
Milo gillade verkligen inte resan dit! Vid veterinärbesiktningen, så märkte jag att det var blod på gallret till transportburen! Vad har hänt?! Jo, tydligen hade Milo tuggat på gallret så att han blödde! Usch, NEJ, tänkte jag. Får jag inte ställa ut nu? Blev ännu mer nervös än vad jag var innan. Men som tur var, så var det inte så illa som jag trodde. Puh, vilken lättnad!

Kullen blev BIS båda dagarna!

Milo hade en egen enkelbur, men han var mest hos kullsyskonen. Det var tryggast så. Han fick jättebra bedömningar båda dagarna och Ex 1.

I slutet av mars, så märkte jag att Milo inte var sig lik, ville inte ha mat, inte ens hans älsklingsrätt kyckling!
Vi åkte in till Blå Stjärnan. Väntetiden var lång! Men när vi kom in, så visade det sig att han var uttorkad, tempen var låg. Han fick stanna kvar, min lilla gubbe. De ringde senare och sa att han hade mycket luft i tarmen, de misstänkte att det låg något därinne som inte skulle vara där, så de skulle operera honom!
Mitt i natten ringde de igen och sa att de inte hade hittat något i tarmen. På ett sätt var det väl skönt, men jag ville ju veta vad han drabbats av.
Efter några dagar på sjukhus, så kom han hem! Skönt! Han fick äta penicillin, smärtstillande och i/d mat ett tag. Han var jättesmal!
Efter ca två veckor skulle vi röntga Milos lungor för att se om de var bättre och det var dem! Han var frisk!

I slutet på maj kom ett återfall och Milo blev sjuk igen. Jag trodde först att det berodde på att han tappade tänderna och hade ont i munnen.
Jag kom hem en dag från jobbet och såg Milo som var jättesmal!! Vi åkte in akut och de lade in honom direkt.
Senare på kvällen ringde de och sa att ”prognosen är inte så god, tyvärr”. Han hade vätska i buk och brösthåla. De sa att det kunde vara FIP eller tumörer, de visste inte. Fick välja mellan det otänkbara eller vidare behandling. Självklart valde jag att behandla honom!
Veterinären ringde dagen efter. Milo mår lite bättre. Andas bättre, men äter inte. Så de ville behålla honom ett tag till. Proverna visade att det var något bakteriellt.
Efter en hel veckas vistelse på sjukhus med drän, så kom han äntligen hem! De vet inte vad det var som hade hänt.

Varken jag eller veterinärerna trodde att han skulle klara sig. Men det gjorde han!! Oj, vilken jobbig och orolig vecka det var, kunde inte annat än honom. När jag skulle hämta honom, så ville de gärna behålla honom bara för att han var så himla go. Det är så kul att höra att ens katt är så trevlig!

Efter några dagar började han bli sig lik och attackerade Mooni och Flyan Skrattar Han både åt och lekte mer och mer, det var så himla härligt att se!

I juli, så fick Milo komma ut för första gången i sele. Det var lite läskigt, men ändå spännande!
Konstigt att få gräs emellan tårna. Sedan var han trött resten av kvällen.

I slutet av juli 2012, så var det dags för Milos andra utställning. Denna gång i Skien, Norge.
Jag hade köpt en transportbur som var heltäckande där fram, så Milo inte kunde bita sönder sina tänder igen.
Det blev en lyckad helg! Bra kritik, Ex 1 och nominering på söndagen!

I slutet av september åkte vi på utställning igen. Nu på hemmaplan, nämligen i Göteborg. Nu har Milo börjat tröttna på utställningar märker jag. Morrar lite på domaren, men inte allvarligt, mest ”prat”, men det vet ju inte domarna.
Han blev nominerad båda dagarna! Så kul! I panelen har han ju ingen chans, men det är lite som en vinst för mig att få mina katter till panel. Jag vet att de inte har en chans mot de mer extrema katterna i panelen.

Efter den utställningen blev Milo kastrat. Det var meningen att han skulle bli pappa en gång, men han började strila, så då var det inget snack om saken. De skulle bort!

Milo blev PREMIER!

Milos första utställning som kastrat blev på Ädelkatten i Göteborg där han fick sina cert och blev nominerad på söndagen! I början av februari i år, så ställdes han ut för sista gången. Han är inte stormförtjust att vara med, så varför utsätta honom för det? Men jag ville i alla fall att han skulle ta en titel innan vi lade av, och det gjorde han!

Att det inte blev den där riktigt fina utställningskatten som jag verkligen ville ha gjorde absolut ingenting! Jag fick ju min dröm uppfylld ändå, att äga en seychellois och inte vilken som helst heller utan världens finaste, keligaste Milo! Milo är nämligen så otroligt go, så himla fjäskig!

Jag hade hört att hanarna är keligare än honor och det stämmer.
Han spinner så högt och man kan även få små bett ibland - det är när han är sådär jättefjäskig, så att han inte vet vad han skall göra, då bits han. Men det är ”kärleksbett”, så det gör ingenting. Han har på senare tid även börjat hoppa upp på axeln och bara fjäskar, tycker det är riktigt mysigt.

Nom nom nom...

Kycklingvingar är mums! Även kokt kyckling är väldigt gott! Tjejerna får oftast vänta på att han är klar eftersom det är HANS, tycker han. Även om jag lägger det i olika skålar, så är han i båda. Tjejerna får snällt vänta på deras tur.

Milo är väldigt förtjust i mjukisdjur. Gärna stora sådana. Han kan hålla på med länge med att försöka gömma dessa i lektunneln.
Men det roligaste som finns är nog när jag byter lakan i sängen. Det tycker alla tre är den bästa leken som finns! Så jag bäddar lite sakta, så de får ha roligt en stund.

Tack för att Milo fick bli Månadens katt!

Tassa gärna in på vår blogg; http://mina3siameser.wordpress.com

Mvh Jill och Milo

Blomma

Tack Jill och Milo för en jättefin och charmig presentation! Milo är en sån mysig kille och jag är glad att han blev frisk igen, kommer i håg hur orolig du var över honom. Det märks att Milo både ger och får mycket kärlek!

/Anna

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2013-03-01 05:46 #1 av: GunillaSverkersson

Grattis till månadens fina katt. Han är jättefin. Det var när jag såg en sys på utställning som gjorde att jag bara måste köpa min första kat 4 katt det blev Hoffens Kelso. På ett positivt sätt tycker jag att de påminner om halvapor.

Anmäl
2013-03-01 07:25 #2 av: Lejonhjarta

Jättefina killen, Milo! KärGrattis till månadens katt!Glad

Anmäl
2013-03-01 08:43 #3 av: Siameshona


Grattis. Underbart vacker kille!!

Anmäl
2013-03-01 08:49 #4 av: Nebel

Milo verkar vara en supercharmig kille ;)! Grattis till månadens katt!

Anmäl
2013-03-01 09:14 #5 av: jillan

Tack! Han är min lilla gubbe❤ så kul att visa upp honom härinne:)

Anmäl
2013-03-01 09:27 #6 av: kalindas

Grattis! :-)

Anmäl
2013-03-01 15:20 #7 av: jillan

Måste få skryta liteGlad

Milo blev årets katt BIV 2012. Blev jätte överraskad när detta låg i brevlådan i måndags


Anmäl
2013-03-01 17:45 #8 av: Nilla

Stort grattis! Vilken vacker och mysig kille! Hjärta

Anmäl
2013-03-01 18:33 #9 av: amandahurtigh

Grattis till månadens katt och till BIV'et

Anmäl
2013-03-02 12:29 #10 av: grandma

Så jättesöt och fin han är och duktig på att lipa ocksåGlad

 Nu har ju inte jag någon siames men precis så som Milos matte beskriver sina känslor för siameser har jag också upplevt det. Var lite rädd för dem när jag var liten men börjat gilla dem mer och mer. Disneysiameserna är ju ganska så elaka så det har säkert spätt på rädslan.


Anmäl
2013-03-02 15:48 #11 av: Garmabias

Grattis vilken sötnos!!Glad

Anmäl
2013-03-03 11:26 #12 av: MijmuPix

Grattis till Månades katt och till Årets BIV! :-)

Anmäl
2013-03-03 11:48 #13 av: Nemosos

Vilken bedårande söt bild med tungan ute <3

Anmäl
2013-03-03 14:54 #14 av: Fante

Grattis både till Månadens katt och Årets BIV Glad

Anmäl
2013-03-03 17:10 #15 av: Helenaf76

Grattis!!! Riktig snygging! <3 <3

Anmäl
2013-03-03 18:51 #16 av: jillan

Imorse njöt Milo på balkongenHjärta

Anmäl
2013-03-03 22:01 #17 av: Ellensmatte

Vilken prins du har, så vacker!!

Anmäl
2013-03-07 19:21 #18 av: jillan

Här är ett klipp där Milo sliter med en nalle som jag vann på liseberg  förra åretHjärta Förstår inte hur han fick nallen in i tunneln ens! Den är rätt stor. Han slet verkligen:)

Anmäl
2013-03-07 19:28 #19 av: Missannas

Han är för söt Pussar

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2013-03-08 01:07 #20 av: Nebel

#18
Sanslöst ;)

Anmäl
2013-03-10 01:46 #21 av: Ellensmatte

Vilken kämpe :-)

Anmäl
2013-03-12 11:09 #22 av: Robbine

Grattis grattis! underbart söt

Anmäl
2013-03-14 17:25 #23 av: cillaroten

Grattis till både månadens katt och BIV Glad

Anmäl
2013-03-19 12:55 #24 av: Carlitos

Vilken tråkig historia om hans sjukdom, men skönt att han klarade.. vilken fin kille!!
 Hjärta

Anmäl
2013-03-20 05:48 #25 av: alltidsiames

Han är oemotståndlig på bilden där han har tungan ute. Grattis!

Anmäl
2013-03-20 08:44 #26 av: jillan

#25 visst är han! Han satt så jättelänge😄 så jag hann ta fram kameran:)

Anmäl
2013-03-22 19:48 #27 av: jillan

Här kommer en bild till på min MiloHjärta

Anmäl
2013-03-22 19:53 #28 av: jillan

StilstudieSkrattar

Anmäl
2013-03-22 19:54 #29 av: jillan

En stil tillGlad

Anmäl
2013-03-22 21:16 #30 av: gojanplum

O vilken stilig herre, och vilken fin berättelse. Skönt att snygge Milo mår bra idag.

Anmäl
2013-03-28 18:57 #31 av: Lillatassen

Vilken skön historia, grattis till Milo! Vacker pojke! :)

Anmäl
2013-03-30 20:43 #32 av: jillan

I morgon är sista dagen för Milo att vara månadens katt.

Tack för alla fina kommentarer om min fina kille!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.