Månadens katt

Månadens katt

2012-09-22 15:57 #0 av: SacredSouls

En nydelig blåpadde balines pryder forsiden vår nå når høstmørket setter inn. En herlig historie om en jente som helt klart var ment for å flytte hit til Sverige.

Flera har undrat varför jag valde en halvsvensk katt när jag nu ändå skulle göra mig besväret att importera, men det är att börja felvänt. När jag började söka katt hade jag inte en tanke på import, allt jag visste var att vi sedan mars hade två katter färre i hushållet (levande! men utflyttade med min bror) och att jag därför äntligen skulle kunna skaffa mig min första balines

Jag ville ha en hona, för jag hade planer på att starta en uppfödning redan då, och jag ville ha en blå. Så jag sökte efter blå balineser – jag hade bokmärkt åtminstone sju uppfödare som väntade smått - genom april då jag fann röda, i maj fanns choklad, juni bar med sig bruna, och i tidig juli satt jag och klickade mig genom hemsida efter hemsida efter några balinesungar alls!

Jag hade vid det här laget passerat både norskt och danskt och finskt, så att sidan var på engelska var inget jag reagerade på. KITTENS AVAILABLE, stod det, fast det var bara en kvar. Högst upp på sidan var det en blåögd och hjärtnost flicka som tittade tillbaka, och bredvid bilden stod det ”blue tortie point”. Sköldpaddsteckningen har varit mig nära hjärtat genom både maine coon och siames, men att det kunde finnas på en blå balines?

När jag sökte kontaktuppgifterna märkte jag att det var ända borta i England, men på mitt ärligaste vis skrev jag genast till Pauline Hart, att jag var beredd på att betala nästan vad som helst för att få denna Hartridge Hypnotique. Pauline svarade att familjen som egentligen skulle ha tagit Hime – som hon kom att heta – råkat ut för något som gjorde dem tvungna att avboka, hon var alltså min att ta. Hypnotique var vid det här laget 6 månader gammal, och på bilderna jag fått såg hon riktigt stor ut, men hellre än blåsköldpaddsnos än en kattunge, tänkte jag.

Hela juli var en massa pappersarbete, mailande till flygbolag och kontroll av EU:s regler för införsel av katt. Mitt i sommaren var det svårt att hitta biljetter till lämpliga avgångar, vi övervägde att själva åka till England för att transportera hit henne, men slutligen hittade vi ett flyg där hon kunde åka ensam. Hela kalaset, med särskild transportbur och allt, gick på 5000 SEK (då ej inräknat kattavgiften) men det betydde mycket lite för vad jag skulle få för dem. Den 9e augusti åkte jag och min mor till Arlanda. Det blev en massa lotsande ut och in genom säkerhetskontroller, papper som skulle skrivas på och sedan till en annan lokal för något annat papper och så tillbaka till första lokalen igen, in och ut genom samma kontroller.

Så fick vi sitta och vänta, tills vi blev ombedda att följa med till ett stort lastutrymme, och en kille kom körandes med en liten godsbil lastad med en stor transportbur. Jag kikade in i buren, och den var alldeles tom. Det var bara en bit vetbed, slät sånär som på en svag upphöjning längst in. Jag drog lite i den genom gallret, och under visade sig vara en så liten, liten och så vettskrämd katt.

Efter hemkomsten satt hon helt stilla i sin bur, varken drack eller åt eller ens blinkade. Vi lämnade henne ifred, men hon förblev orörlig. Hennes svans var blöt och jag bestämde mig för att i alla fall torka av henne, så jag lyfte varsamt ut henne, satte henne i mitt knä och började gnugga mage och svans med en handduk. Då vände hon sina stora djupblå ögon upp mot mig och purrande formligen vällde ut ur hennes lilla bröstkorg. Från den dagen har hon varit alldeles min egen, får man nog säga. Min mor irriterade sig över att jag kallade Hime för min bebis, men snart började hon själv svara Hime med att hennes ”mamma” gör det ena eller det andra, när hon blev klagande jamad på.

Hime la tiden jag var i skolan åt att sova, för att sedan ligga bredvid eller på mig så snart jag var hemma. Under mitt täcke var den nattliga sovplatsen, alla andra stunder var det mitt knä som gällde.

Efter det långa projekt som det var att skaffa henne en svensk stamtavla började jag planera för hennes första kull. Att söka hankatt var ungefär som det var att söka kattunge, en himla massa omkringklickande, mailande och besvikelser. Jag hann se massor av stiliga balineskastrater.

Stilig balineskastrat var även min favorit David, fick jag veta när jag mailade till Ing-Marie, men Davids son Inge var 11 månader och redo att para. Inge är en kanel-OLH, och när jag träffade honom kände jag ingen ånger över att han inte var maskad, utan tänkte bara på att han var lika ljuv och behaglig som min egen kisse och att sammanslagning nog skulle bära med sig bebisar som fick deras ljuva behag i dubbel uppsättning! Lång historia kort – Hime var en krånglig lyxkatt som hade svårt att vara borta från mamma, Inge fick hälsa på istället, bebisar bidde det och det med råge, förlossningen gick utmärkt, Hime fick en liten kris men lugnade sig snabbt, och idag är det fem tokljuvliga småkissar som leker i sängen bakom mig!

I början försökte Hime bära bebisarna med sig in under mitt täcke, men jag som var rädd att sova på dem flydde rummet till hennes förtret. Någon dag senare hade hon vant sig vid mammarollen och hade inte längre tid att hålla på att bli omkringburen och sittandes i mitt knä.

Nu när de små är lite större är hon dock inte riktigt lika upptagen, utan kostar på sig att gosa med mig några gånger om dagen, och det är sex stycken ludna knyten som nattligen sover i min säng.

Jag hade aldrig väntat mig att hitta så rätt som jag när jag hittade Hime. Vi har långa samtal ihop om allt möjligt (nej älskling inte ampellilja, meow meow, nej inte, meow meow, och så vidare) och om jag inte bär henne med mig följer hon mig som en yvig liten skugga, och pratar på egen hand tills jag uppmärksammar henne. Hon har ett fantastiskt bollsinne och dribblar leksaksbollarna som ingen annan. Lyxkatt ut i trampdynorna är hennes favoriter croissant och handrullat grönt jasminte. Och mamma, såklart!

Vänliga hälsningar, Nike/ Kattslottet

 

Tusen takk Nike for at vi fikk ha din herlige Hime som månedens katt her på Siames i Fokus i oktober. Jeg falt pladask da jeg så henne på din blogg.

Ønsker dere lese mer om oppdrettet til Nike er adressen :

http://kattslottet.blogspot.se/

 

Mvh Line


Anmäl
2012-09-30 15:11 #3 av: kalindas

Grattis!
En riktig skönhet! Kyss

Anmäl
2012-09-30 19:30 #4 av: origirl

Grattis underbar padda :)

Anmäl
2012-09-30 20:36 #5 av: MalinL

Så vacker! Kyss Grattis till månadens katt.Glad

Anmäl
2012-09-30 21:04 #6 av: alltidsiames

Ser bilden av transportburen framför mig ojojoj... Lilla katt vilken resa det måste ha varit! Grattis från Feng's!

Anmäl
2012-09-30 22:54 #7 av: Fielie

Vilken fin tjej och grattis till månadens katt.

Anmäl
2012-10-01 08:38 #8 av: Nilla

Hon är ljuvlig! Så trevligt att få ta del av ser histora. Stort grattis till månadens katt. Glad

Anmäl
2012-10-01 11:33 #9 av: amandahurtigh

Grattis till månadens katt!!

Anmäl
2012-10-01 16:50 #10 av: Spotless

Grattis till månadens katt.

IC S*Spotless Inge sträcker lite extra på sig hemma hos mor nu när hans "fru" och barn blivit kändisar här på ifokus. Skrattande Kombinationen Inge-Hype är nog till och med bättre än vad kombinationen med SC S*Spotless David skulle ha varit. De är så fina alla små grabbarna. ♥

...jag var en av dem som undrade varför du importerat en "halvsvensk" katt. Det var i princip det första jag sa när mamma berättade om din förfrågan. SkrattandeTungan ute Tack för att du tog dig tid och berättade och tack för att vi har fått träffa Hype och de små.

Anmäl
2012-10-01 17:39 #11 av: kattslottet

Tack allihop! Vi är så stolta och glada här hemma nu.Glad

 

#10 Ja, du och många andra - jag såg det mer som halvengelsk, glaset är halvfullt Flört

Krama på Inge när du ser honom!

Anmäl
2012-10-01 17:40 #12 av: Rithwa

Grattis till månadens skönhet

 

Anmäl
2012-10-01 18:19 #13 av: Missannas

Vilken vacker tjej Kyss grattis till månadens katt! Glad

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2012-10-01 20:21 #14 av: Casanova

Både jag och Inge sträcker på oss när vi ser de fina ungarna, kul att få se både Hime och ungarna som månadens katt.Flört

Inge är nu chipp kastrat han blev alldeles för hanig. Men jag hoppas att han kan bli pappa till fler fina kullar senare.

Anmäl
2012-10-02 03:23 #15 av: AngelsCo

Vilken fin tjej! Grattis!

Anmäl
2012-10-02 07:13 #16 av: cillaroten

Grattis till månadens katt:-) fin tjej!

Anmäl
2012-10-02 12:40 #17 av: Siameshona

Grattis till din fina tjej & hennes månadsutmärkelseKyss

Anmäl
2012-10-04 11:29 #18 av: [lisme]

Grattis med oktoberkatten! Veldig kjekt at det er en balineser, ja til flere langhårskatter CoolFlört

Anmäl
2012-10-04 16:46 #19 av: Lillatassen

Åh vilken skönhet, grattis!! Kyss

Anmäl
2012-10-05 07:57 #20 av: Fante

Grattis till månadens katt Och så roligt att det vart en balines frökenGlad

Anmäl
2012-10-07 15:06 #21 av: [RoxannaH]

Gud så fin! Och grattis! Skrattande

Anmäl
2012-10-10 11:51 #22 av: tuska

 Grattis till att vara månadens katt. Så vacker balines dam.

Anmäl
2012-11-01 10:29 #23 av: Nilla

Tack för den här månaden. Det har varit ett nöje att logga in på sidan och se denna vackra flicka. :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.