Månadens katt

Månadens katt-2011-11

2011-10-29 20:32 #0 av: Nilla

Som månadskatt för november har vi den stora äran att presentera stilige Sunna Souls Shivas Magic Moment. Här på Siames IFokus känner vi honom som Steve...

Jag heter Sunna Souls Shivas Magic Moment, men jag kallas kort och gott för Steve. Det var inte mycket som blev som det var tänkt, varken när det gäller vilken personal jag skulle flytta till, eller när jag fick mitt tilltalsnamn.

Min personal letade och letade och letade efter en röd fin hona. En riktig snygging skulle det vara, så letandet tog tid…

En dag fick de se en bild på siames i fokus på något bedårande sött, nämligen MIG. Min blivande matte var dock obeveklig - en röd hona skulle det vara - annars skulle det inte vara ngt alls. Som tur var så hade jag en allierad som hjälpte till så, att de i alla fall inte glömde bort att jag fanns. Min allierade heter Lotta, och hon har bra smak när det gäller katter, hon gillar ju mig.

Efter många samtal mellan min blivande personal och min allierade hade de dock beslutat sig för att jag faktiskt hade fel färg och fel kön, så jag skulle inte få flytta dit. Suck… Det gick några veckor och jag tror att det var ganska många andra som var intresserade av att bli min personal. Det fick husse och matte höra och då fick de fart.

Jag tror att de gillat mig hela tiden, och nu när det var någon annan som ville ha mig, kändes det nog lite i hjärtat, speciellt hos matte. Så hon satte husse på flyget ner till Gabriella i Malmö, där jag bodde. Haha, tänkte jag, nu är det klart! När husse kom in genom dörren så gjorde jag det jag är bäst på, att charma!

Jag såg till att plocka fram mitt allra sötaste uttryck. Jag klättrade upp i hans knä, lekte lite med min syster, tittade husse i ögonen och somnade sedan (det vet jag är mitt bästa vapen, för jag är så söt när jag sover).

Precis som jag planerat blev husse också kär i mig, (mattes hjärta haffade jag redan när hon såg bilden på nätet) så även om jag hade fel färg och fel kön (jag tycker faktiskt att jag har båda rätt) så kunde de inte låta bli att söka jobbet som personal hos mig.

Så, efter många veckors väntande (jag tror att matte och husse sa att det var de längsta veckorna i deras liv) så skulle jag äntligen flytta hemifrån. Eftersom jag är så snygg så passade jag på att åka på utställning i samma veva. Mamma och syrran var också med på utställningen i Varberg. Där fick jag också träffa min nya matte för första gången.

På utställningen fattade jag inte så mycket av vad som hände, men jag tror att alla tyckte jag var väldigt söt i alla fall, för jag somnade i en massa konstiga folks knän.

Domarna tyckte också att jag var söt, men en av dem kallade mig Siamese-fold, jag tror att det hade ngt med mina öron att göra, men jag vet inte riktigt.

När jag kom hem till mitt nya hotell fick jag träffa mina kompisar, Titus och Findus. Det var så konstigt, de lät så märkligt, fräste på ngt mystiskt vis. Jag trodde det betydde att de ville leka, men jag hade fel insåg jag efter ett tag… Ganska snart slutade de låta konstigt och var faktiskt rätt så roliga. Det tog inte lång stund innan jag hade hittat en bästis, Titus. Han är nästan likadan som jag, fast han ser annorlunda ut. Men vi har många gemensamma intressen: Äta mat (gärna massvis hela tiden), ligga och sova i hög, jagas, bitas i utstickande delar, gärna tassar och öron, och det allra roligaste – prata!

Även om jag har ett väldigt vackert namn tyckte personalen att det var lite jobbigt att säga när det var så långt, så de ville ha ett kortare namn att använda till vardags. Många förslag var uppe på tapeten, så kom husse på att jag skulle heta Steve, men matte sa att det kunde jag ju inte heta. Så jag kallades för en massa andra saker, men tillslut satt Steve fast, så det fick bli det i alla fall, och det är ju tur det, för jag ser precis ut som en Steve… med Lloyden!

Jag hade lattjolajban hela tiden. Jag växte och växte och växte, det slutade liksom aldrig. Det tog inte lång tid förrän jag hade växt om min biologiska pappa.

Husse och matte började prata om tjejer, men det fattade jag ingenting av. Men en dag så kom det en riktig snygging och hälsade på. Från storstan och allt. Jag blev jättekär och sa massa snälla saker till henne, men hon var lite avvaktande, så vi klickade inte riktigt. Jag hade ju dessutom inte varit kär förut, så jag visste inte riktigt vad jag skulle göra med alla känslor.

Under mina första 15 månader hann jag åka på flera utställningar, ibland gick det bra och ibland sa dom som bestämmer att mina öron sitter på fel ställe (det fattar inte jag, de sitter ju på exakt rätt ställe, precis som allt annat på mig)

En gång blev jag faktiskt Bäst i ras och en annan gång var jag med i en WCF-ring och kom 2:a. Husse blev jättekonstig då, nästan lite blöt i ögonen.

Jag blev Champion i somras och då blev husse och matte också jätteglada! Jag tror även att tjejerna gillar det, för efter det fick jag träffa ett par tjejer till. (då visste jag precis vad jag skulle göra)

Nu har jag nog träffat min sista tjej, men det gör inte så mycket, jag har så mycket annat att göra, som att äta mat (gärna massor), ligga i hög, jagas, bita i utstickande delar… och prata!

För ett tag sedan fick jag dessutom en lillasyster, och det var roligt! Hon lät också sådär konstigt fräsigt. Jag trodde det betydde att hon ville leka… och det ville hon! Så nu leker vi mest hela tiden, och jag har helt glömt bort att jag är vuxen.

Nu ligger framtiden för mina tassar och även om jag hade fel färg och fel kön så har jag minsann hört min att min personal säger att jag är den bästa siamesen som finns, inte alls fel någonstans. (Men det har jag ju vetat hela tiden)

Hälsningar Steve… med Lloyden

Tack för att vi får låna Steve som kalenderpojke för november. Äntligen! Alla fina bilder jag fick via mail, gav mig ett väldigt huvudbry. Jag har helt enkelt försökt att få med så många det bara går. Jag gillar Steve skarpt.

Nilla

Anmäl
2011-10-30 21:01 #1 av: kalindas

Grattis Steve en klart värdig Månadens katt!! Kyss

(Lite tillägg "Lotta" i inlägget ovan är Liljekattens, för de som inte vet)Glad

Anmäl
2011-10-30 21:25 #2 av: GunillaSverkersson

Grattis till en jätte vacker sia kille Glad

Anmäl
2011-10-30 21:57 #3 av: Liljekatten

Så himla kul att du, Steve, är månadens katt!!! Skrattande  Ja, jag tar så gärna på mig skulden (del av den iaf) för att du flyttade till Anna och Micke. Jag tror nog att matte har förlåtit mig för det nu. Flört Inte har du varken fel färg eller kön heller. Det var matte och husse som inte visste vad som var bäst för dem helt enkelt.

Stort GRATTIS från mig, pappa Sigge och farfar Obi!

Anmäl
2011-10-30 22:20 #4 av: Lejonhjarta

Å Blåsans vackra barnbarn.Kyss

Ja Micke, detta att du inte ville ha Steve har du väl fått höra några ggr.Flört Inte e d Annas katt "lilla" Steve.Flört Han e e going. Hela familjen skickar nospussar t honom å kramar t personalen!

Anmäl
2011-10-30 22:31 #5 av: SacredSouls

Så mange fine bilder av godingen.Kyss

Grattis som månedens katt Steve.

 

Anmäl
2011-10-30 22:31 #6 av: SunnaLiv

Åhhh så roligt att vackringen Steve har blitt månadens katt! Sträcker på mig lite extra stolt sådär Glad Syster Sookie och mamma Micha är riktigt glada!

Anmäl
2011-10-30 22:40 #7 av: carinbrack

Åh, vilken snyyging du är, Steve!

Anmäl
2011-10-30 22:46 #8 av: Zandrinos

Grattis Steve!!!

Anmäl
2011-10-30 22:53 #9 av: origirl

Fina Steve halvsyster Cleo helsar ochså Skrattande

Anmäl
2011-10-30 23:28 #10 av: Missannas

Grattis stiliga Steve! Vilken drömkille!

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2011-10-31 00:04 #11 av: Spotless

Grattis till månadens katt!

Anmäl
2011-10-31 07:59 #12 av: alltidsiames

Han är gudomlig! Bita i utstickande delar, hahaha. Det där känner man igen.Skrattande

Anmäl
2011-10-31 08:08 #13 av: Lejdet

Åhhhhh Steve Kyss Vacker som en dag! Grattis!

Anmäl
2011-10-31 08:44 #14 av: Helenaf76

Gratulerar!!!! <3 <3 <3

Anmäl
2011-10-31 13:26 #15 av: Siameshona

Fina pojken. Grattis

Anmäl
2011-10-31 13:39 #16 av: Lillatassen

Grattis till vackre Steve :)

Anmäl
2011-10-31 14:16 #17 av: MalinL

Grattis till månadens katt! Glad

Anmäl
2011-10-31 15:06 #18 av: amandahurtigh

Grattis till månadens katt, han är fin SteveSkrattande

Anmäl
2011-10-31 15:41 #19 av: joppmoll

Grattis stilige Steve Glad

 

Anmäl
2011-10-31 16:34 #20 av: Fielie

grattisGlad

Anmäl
2011-10-31 22:13 #21 av: MikaelAxelsson

Tack så mycket allihopa :D. Jag kan lova att pappa är mäkta stolt.

Steve har lite svårt med att skriva så han satte mig här för att säga att han är glad och tacksam för uppskattningen och att han nu måste iväg och leka lite och äta lite mat... men att han återkommer imorgon igen ;)

Anmäl
2011-11-02 06:45 #22 av: [figgelina64]

Grattis till månadens katt och en jättevackerr siamesGlad

Anmäl
2011-11-04 16:19 #23 av: tuska

 jag gillar honom   GRATTIS till den kissen.

Anmäl
2011-11-09 19:36 #24 av: Broddans

Gratulerar! en riktig snygging!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.