Månadens katt

Månadens katt-2011-09

2011-08-31 20:07 #0 av: Nilla

Som månadens katt för september, har vi äran att presentera SE*Qjou´z Arizona - en alldeles ljuvlig liten fröken...

Arizona OLH g

Jag skulle ju bara...

köpa en liten söt katt som sällskap till min gamla Norwichterrier Svante - som börjat bli både döv och glömsk av ålder - men på något underligt vis blev det några till. Sist in i mitt liv kom lilla Arizona.

Då jag bor i lägenhet och inte ville ha huskatt igen, var valet inte svårt - givetvis skulle det vara en brunmaskad vacker Siameshane. Sökandet efter denna skönhet tog sin början och slutade ett år senare med en vacker röd Balineshane från Angelica & Coral Reef´s, min älskade Hugo Boss. Efter honom följde, Maxen, Melody och till sist min avelshane Q - helt perfekt i min tilltänkta Oriental & Balinesavel.

På svenska flaggans dag 6 juni klockan 02.00, tittade lilla Arizona ut - första kattungen i min allra första kull – A-kullen.

Denna lilla tjej var från början mycket bestämd och visste vad hon ville och fotografering, ja det älskade hon från första stund. Mitt hjärta smalt och klappade lite extra just för henne. Vad är det de kloka och vana uppfödarna brukar säga till oss nybörjare? Jo, SPARA INGEN KATTUNGE FRÅN DIN FÖRSTA KULL! Det var ju klokt sagt, men inte kunde jag låta denna lilla vackra och charmiga tjej flytta från oss? Nej, Arizona fick stanna.

Arizona är en härlig orientalhona och redan som mycket liten såg jag tendenser till vilda upptåg och bus.

Hemma hos oss bor också Jack Russeltiken Kajsa, som inte är så gammal. Lite orolig var jag allt för hur det skulle gå med mina små bebisar, så min morbror fick i uppdrag att bygga nätdörrar till köket. Dit in flyttade Arizona & hennes SYS bror Aquilino när de var fyllda fyra veckor. Genast var Arizona i full fart med att inspektera sitt nya boende. Som ni alla kattvänner vet, är dessa små klåfingriga Orientaler helt otroliga på att försöka ta sig in i alla skrymslen och vrår, så oxå Arizona.

Diskmaskinen fick jag med pappkartonger och eltejp bygga en specialkonstruktion till, då hon flera gånger försökte krypa in under och upp i den. Gardiner bands upp halvvägs i fönstren och alla kökslådor fick barnsäkras - då jag en dag efter en timmas frånvaro inte kunde finna mina två små kattungar. Jag ropade och ropade och hörde till slut ett litet jamande. Jag rusade till frysen och ja, sannerligen... hade inte både Arizona & Aquilino krupit in och upp bakom denna, bland elkablar och elände...

Jag rusade till telefonen och slog med darrande händer numret till min morbror. Jag var så förtvivlad och upprörd att jag knappt kunde slå numret...och givetvis var det upptaget. Jag stängde av strömbrytaren så de inte skulle få ström i sig. Hela lägenheten dränktes plötsligt i mörker. Just som stod och funderade på att kontakta brandkåren - de kunde kanske komma och rädda mina små ut från frysen - hörde jag plötsligt ett nytt jamande, nu från spisen. Hm, det kändes det genast lite underligt...

Jag började ropa på dem igen och hörde till min lättnad, att de nu befann sig i någon av kökslådorna. När jag drog ut den nedersta låg två små rädda kattungar som platta sillar och tittade upp på mig med stora förskräckta ögon. Ni kan tänka er hur glad och lättad jag var. Brandkåren slapp jag få hem och det kan jag säga er - hade blivit en visa i denna lilla stad!


Ett annat scenario med mina klåfingriga Balineser har varit följande: Hugo älskar min receptlåda, har öppnat denna för att som han brukar, riva ur alla dessa över hela köksgolvet. Men med två kattungar (som är som Knoll & Tott) blev det lite fel och lådan for in igen och vips var dessa två små odågor borta...

Arizona är en liten Orientaltjej som lockar till många skratt. Jag ser att hon liksom min Balineshane Hugo, har ”tjuveriet” i blodet. Det är allt från kvitton, större brev och mina småpryttlar som hon överlyckligt kommer springandes och släpandes med - i synnerhet är räkningar från stället på mitt skrivbord är mycket lockande!

Hon är alldeles underbart söt när hon likt en ”Tudorkatt” - med bredsidan fräsande sladdar fram - för att sätta skräck i min hund Kajsa. Hon studsar och hoppar framför henne för att till sist i luften, veva med sin stora otäcka tass ( och som hon nog tycker, stora vassa klor) tills Kajsa tröttnar. Hon buffar lite lätt och snart har all luft gått ur Arizona, som snabbt tar till flykten och tryggheten hos mamma Melli.

Fast hon är ju också en riktig liten myskattunge och mattegris, som spinner som en maskin. Nu när båda kattungarna blivit större sover de med oss övriga (fyra Balineser och hunden Kajsa) i mattes säng och lilla Arizona har givetvis fått alla att maka på sig, för att ge denna lilla upphöjda prinsessa bästa platsen - längst upp bredvid matte. Där sover hon gott och förnöjt.

Ja, nu kan det inte flytta in fler katter i vårt hem. Sängen är fullt upptagen av husets inneboende... eller är det kanske jag som har blivit inneboende och med ynnest får sova tillsammans med dessa underbara djur?

Arizona ligger just nu i lite förträning inför sin första utställning. Hon far då tillsammans med pappa Q, till Moss i Norge och det känns riktigt spännande, att få visa upp min första kattunge med namnet Se* Qjou´z. Lite pirrigt och nervöst är det med, inför hur hon kommer att bli emottagen och bedömd.

Ja, och nu till sist undrar ni kanske vad månne jag smitt för framtida planer för denna lilla skönhet? Bestämd som jag är att föda upp rastypiska, välbalanserade katter samt bibehålla deras unika linjer - är Lilla Arizona nästa sommar "bortlovad" till en vacker långhårsbärande Siameshane från Tyskland, Ja det är nog tur de inte vet vad man bestämmer och hittar på åt dem...


Jag vill tacka Angelica på Coral Reef´s uppfödning för förtroendet och lyckan att ha fått köpa dessa underbara Balineser - min första avelshona Melody, som är mamma till Arizona och inte att förglömma – Cleo på Jackpott´s uppfödning, vars vackra hane gjorde det möjligt för mig, att få min underbara Q - pappa till Arizona PLUS all stöttning ni båda ger mig, TACK!

Till sist vill jag säga att Arizona är mycket stolt över att få bli ”Fröken September”.

Lisa Prytz, Se* Qjou´z

Det är vi som ska tacka för att vi får låna lilla Arizona. Det är ett privilegium att då ta del av din historia och att få njuta av de fina bilderna i en hel månad. Arizona verkar vara en väldigt speciell liten fröken och svag som undertecknad är - för långhår och paddisar - kunde jag inte undgå att charmas totalt av denna lilla tjej.

 

I sommar har vi valt en långhårstrio: Stål-Henrik, Ingemund och Arizona - vi har med andra ord slagit ett slag för ulltottar! Tungan ute

Nilla

 

 

Anmäl
2011-08-31 20:11 #1 av: kalindas

Älskar hennes paddteckning! Kyss

Ska jag ha en OLH blir det en padda eller en mönstrad!

Grattis!

Anmäl
2011-08-31 20:17 #2 av: [figgelina64]

Tack Nilla för det så fina inslag du har knåpat ihop och tänk att denna lilla söta tjej är MIN, helt fantastiskt, fast det tycker nog alla om sina små bebbar...Glad

Anmäl
2011-08-31 20:19 #3 av: [figgelina64]

Tack Kalindas och jag är riktigt mallig över henneGlad

Anmäl
2011-08-31 20:22 #4 av: Nilla

#3 Det ska du allt vara. Hon är söt som en liten pralin. Kyss

Anmäl
2011-08-31 20:47 #5 av: CoralReefs

Tack själv Lisa! Du är en önskeköpare och jag är bara glad att mina bebisar hamnade hos dig och fick göra dig lycklig, med en alldeles egen supersöt OLH fröken med denna vackra och ovanliga färgen hon fått!

Vi önskar er all lycka till och hoppas att även framtiden ger er vackra kattungar med härliga temperament!

Anmäl
2011-08-31 21:09 #6 av: [figgelina64]

Tack Angelica så fint, det värmer gott<3

Anmäl
2011-08-31 21:15 #7 av: MalinL

Grattis till månadens katt! Hon är som en näpen liten docka. Kyss Klart man ska spara en från sin första kull. Glad

Anmäl
2011-08-31 21:25 #8 av: [figgelina64]

Tack Malin, fast jag kan tillägga att det är ruter i henne och fart, speciellt upp i gardinerna:-))

Anmäl
2011-08-31 21:32 #9 av: Liljekatten

Grattis till månadens katt! Glad

En alldeles förtjusande liten dam du har där.

Hon är underbart vacker! Kyss

Anmäl
2011-08-31 21:35 #10 av: oscarsine

Grattis med månedens katt:-))

Og hun er virkelig vakkerTungan ute Kan hende jeg også kommer til Moss og får se henne live:-))

Anmäl
2011-08-31 21:40 #11 av: Fielie

Grattis,fin liten tjej

Anmäl
2011-08-31 21:44 #12 av: [figgelina64]

Tack Oscarsine, det vore ju kuligt, hennes pappa Q som är halvbror med Joker kommer oxå medGlad

Tack, Fielie!

Anmäl
2011-08-31 21:46 #13 av: Helenaf76

Åh så vacker hon är!!! Riktig prinsessa <3

Anmäl
2011-08-31 22:54 #14 av: Missannas

Stort grattis till sockersöta fröken september Kyss

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Anmäl
2011-09-01 06:07 #15 av: Milamen`s

GRATTIS !!! Lisa Skrattande

Hun er så Nyyyydelig Kyss

 

Janne

Anmäl
2011-09-01 10:50 #16 av: amandahurtigh

ÅH, vad roligt Lisa! Som du redan vet är jag kär i Arizona, och vad underbart att få se henne varje dag i September!Kyss

Hon är verkligen speciell Arizona, och jag hoppas att vi lyckas passa in samma utställning någonting framöver så man får träffa både dig och de härliga katter du har!!Skrattande

Anmäl
2011-09-01 10:57 #17 av: Sussi89

Men så söt hon var då Kyss Vilken skönhet!

Som people don't understand why I talk to animals. That's okej, the animals understand . ~ Anthony Douglas Williams~

S*Winterwind

Anmäl
2011-09-01 12:49 #18 av: Siameshona

Grattis. Vilken näpen tös. JättefinKyss

Anmäl
2011-09-01 14:46 #19 av: Zakira

stort grattis! Hon är verkligen supersöt!

Anmäl
2011-09-01 17:33 #20 av: [figgelina64]

Tack ALLA för era fina kommentarer och visst är hon en riktig liten pärla fast otroligt busig:-))

Anmäl
2011-09-01 17:33 #21 av: alltidsiames

Grattis till en vacker och busig kattkompis!

Anmäl
2011-09-01 21:41 #22 av: Rithwa

Grattis till din ljuvliga lilla tjej

Anmäl
2011-09-02 06:48 #23 av: [figgelina64]

Tackar så mycket Melani & Rithwa hon är alldeles ljuvlig förutom när hon sätter tänderna i mina fötter den lilla vampyrenGlad

Anmäl
2011-09-02 08:53 #24 av: tuska

 Grattis att få bli september kisse  

 Hon va grann denna lilla fröken

Anmäl
2011-09-02 16:16 #25 av: [figgelina64]

Tackar Tuska!

Anmäl
2011-09-02 21:06 #26 av: karitzy

Grattis med månedens kattKyss En riktig hjerteknuser , hun sjarmerte meg totalt;) Kyss Vakker er hun!

Henne bør du være stolt av -  Lykke til med henne:)

Anmäl
2011-09-02 21:49 #27 av: [figgelina64]

Tack Karitzy!

Jag är med ödmjukhet otroligt mallig och stolt över att ha lyckats få en så vacker OLH padda i min första kullGlad

Anmäl
2011-09-03 07:28 #28 av: GunillaSverkersson

Grattis till månadens katt , en riktig sötnosGlad

Anmäl
2011-09-03 10:44 #29 av: [figgelina64]

Tack Gunilla!

Ja hon är go lilla Arizona, visst är det lite spännade att inte veta vad som komma skall i våra kullar, Sia, Sys, syl, oSh, Olh elelr kansken en Balineskattunge? 

och sedan alla dessa spännande färger och mänsterGlad

 

 

Anmäl
2011-09-06 23:37 #30 av: Spotless

Grattis Fröken September! Hon ser ut att bli en elegant fröken den där lilla spjuvertjejen. Hoppas att jag får tillfälle att se henne på någon utställning fram över (vi har inte bokat in Moss).

(trodde ärligt talat att jag redan skrivit i tråden)

Anmäl
2011-09-07 06:26 #31 av: [figgelina64]

Haha, det trodde jag med men det är nog i dem andra och FB. Jag skall försöka ta ngn utställning i stockholm framåt vårkanten annars får du följa med Ing_marie när hon kommer nästa gång:-)

Och vem vet jag kanske hör av mig när hon behöver en hårig klle

men först skall Tysken få sitt lystmäte:-))

Anmäl
2011-09-14 23:22 #32 av: Loveradio

Så otroligt söt :) gillar verkligen hennes färgerr

/Mvh Sara - Sajtvärd på Dokumentärer
Medarbetare på Bullhundar
Besök gärna min blogg: loveradioblog.weebly.com

Anmäl
2011-09-15 06:26 #33 av: [figgelina64]

Tack "Loveradio" Och visst ser hon läcker ut i sin blåpaddateckningFlört

Anmäl
2011-09-15 17:08 #34 av: prodigy

Otroligt fin tjej! Stort grattis! Glad

Anmäl
2011-09-15 18:12 #35 av: [figgelina64]

#34# Tack!Glad

Anmäl
2011-09-22 15:11 #36 av: Casanova

JättefinGlad

Anmäl
2011-09-22 15:30 #37 av: lailaj

GRATTIS till September kissen.Vilken liten skönhet hon är.Glad

Anmäl
2011-09-22 16:19 #38 av: [figgelina64]

36 & 37 det tackar jag för och hon är vild och beräknande skall ni vetaGladGlad

Anmäl
2011-09-26 20:26 #39 av: [figgelina64]

Då var snart Arizonas tid som "fröken september" till ända och så fort den har gått!

Vi tackar så jättemycket för att Arizona trots sin ringa ålder fick vara med och visa upp sig och för alla fina kommentarer ni gett henne under denna tid

 

Arizona önskar er alla på Siames i Fokus en fortsatt trevlig höst

Se* Qjou´z, Lisa PrytzGlad

Anmäl
2011-09-27 07:29 #40 av: Nilla

Det har varit en fröjd att se hennes vackra ögon på startsidan varje gång man loggar in. Än är inte månaden slut - vi får njuta ett par dagar till! Glad

Anmäl
2011-09-27 15:47 #41 av: Rithwa

Ett stor grattis till en vacker tjej. Och ett stort grattis till att få vara september katt. Stort lycka till med henne.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.