Berättelser

Katt-tankar, av Ufo & Spinky

2007-01-29 20:54 #0 av: RolfH

Det första vi gör när vi vaknar på morgonen är att ta en rejäl svängom i lägenheten. Matte kallar det kattfnatt, vi kallar det morgongymnastik. När vi vaknat av morgonpasset kollar vi om matte är vaken, vilket hon oftast inte är. Då är det dags för operation flört.

När vi lägger oss spinnandes på hennes ansikte och rullar runt brukar hon vakna och med lite tur får man sig lite kli bakom örat innan hon mumlandes går ut i köket och fyller på vår matskål och ger oss lite nytt svalkande vatten. Morgonmålet är väl det viktigaste målet om dagen? Dom timmar som matte är på jobb är några av dom mest spännande. Det är då vi ostört kan gå runti lägenheten och kolla in och testa nya saker. Ibland ryker en blomkruka och då vet vi att det är kört när hon kommer hem, men men, man kan inte lyckas varje gång. Ibland kommer vi undan med värre saker än så.

 

 

När vi tagit den där eftermiddagstuppluren bli vi oftast väckta av att matte kommer hem. Det är nu vi får påfyllning i matskålen, vilket verkligen behövs efter en hel dags bus och sömn. Vad som är så trevligt med kvällsmålet är att vi alla är i köket samtidigt. Matte lagar mat till sig själv och vi, vi äter och håller henne sällskap under tiden. Ibland så stannar vi kvar och tvättar oss i köket så hon inte ska känna sig ensam. Dock är det skönt med lite lugn och ro ibland, så medans hon spelar datorspel, läser en bok eller träffar sina vänner kan vi tänka oss att ligga och ta ytterligare en sådan där skön tupplur i fåtöljen. Den är alldeles lagom innan nattens sömn med matte i hennes stora mjuka säng.

Text: Alex Larsson

 

Av: RolfH

Datum för publicering

  • 2007-01-29
Anmäl
2007-03-29 11:51 #1 av: PollyBoffin

Myyyys! Nu blev jag ännu mer kattsjuk!!!! Skrattande

Anmäl
2007-03-29 12:12 #2 av: [viciousy]

Skrattande

Anmäl
2007-03-29 14:02 #3 av: maias

Hihii! Härligt! :D

Anmäl
2007-03-29 18:21 #4 av: Anna77

bra skrivet! ska lägga mig och läsa en bok och gosa med katterna nu!

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.