Berättelser

Närkontakt av 1:a graden

2007-03-04 03:56 #0 av: twistnshout

Detta är ett kåseri om hur första mötet med siameser kan gå av stapeln.

Nu ska jag berätta för er om min första närkontakt med siameser som ägde rum på tidigt nittiotal.

En av mina väninnor som redan var förtjust i siameser skulle ha med mig på kattungetitt. Jag hade aldrig träffat en siames men väl hört mycket ofördelaktigt om rasen. Konstiga, skrikiga och aggressiva. Det var främst det här med aggressiviteten som oroade mig lite...
Uppväxt som jag var med "vanliga och snälla bondkatter" befarade jag det värsta.

Dagen för besöket kom och där stod vi utanför dörren hos uppfödaren. Vänninan glad i hågen och jag med fjärilar i magen... Dörren öppnades, där stod en glad tjej och önskade oss välkommna. Inga konstiga katter som hoppade fram men hördes det inte ljud inifrån lägenheten? Jodå det dröjde inte länge förrän ett gäng i varierande storlek kom springandes för att kolla in de besökande. Inte kunde jag se tjusningen med dessa katter, de var ju ännu fulare i verkligheten än på bild!

Min väninna hamnade snabbt i vardagsrummet där de flesta i kattgruppen befann sig, så även kattungarna. Jag höll mig lite tveksamt kvar i köket men blev raskt placerad/nedtvingad i soffan av uppfödaren.

Efter en liten stund kommer en stor brunmaskad hane marscherande från sovrummet och rätt upp i soffan. Uppfödaren berättade att det var Kungen i familjen. Gulp, var det nu jag skulle få veta vad en siames egentligen gick för? Han slog sig ner brevid mig, och jag gick helt enkelt på devisen "bättre att förekomma än förekommas" och klappade lite stelt på honom. Inget hände förutom att han kikade förnöjt på mig. So far so good...

Helt plötsligt kliver han upp i mitt knä och lägger sig ned. Som ni säkert förstår så dröjde det inte många minuter förrän jag var helt bortkollrad av denne charmör! Det krullades, visades mage och mystes. Helt oförberedd på detta föll jag som en fura!

Tiden gick och det var uppenbart att min väninna hade tittat klart och ville gå. Jag satt som i ett kärleksrus kliande på en mysig grabb. Inte vill jag gå hem!

Selektiv hörsel kan man faktiskt bli drabbad av helt akut! Jag fortsatte helt ogenerat att mysa vidare. Men till slut så fanns det ingen utväg och jag blev tvungen att skiljas från min nyfunna kärlek!

Jag behöver väl knappast säga att hemresan blev något tröttsam för mitt sällskap. Jag var helt uppfylld av förälskelse till en underbar kattras vid namn siames.

Sen dröjde det många år innan jag blev siamesägd men det är en annan historia.

Jag kanske bör tillägga att besöket blev positivt även för min väninna. Hon blev med två tabbymaskade raringar.

Relaterade länkar

 

Av: twistnshout

Datum för publicering

  • 2007-03-04
Anmäl
2007-03-04 17:14 #2 av: MalinL

Vilken trevlig historia!

Anmäl
2007-03-04 17:24 #3 av: Celia

Ja denna var jätterolig att läsa. Hoppas på mer sånt *please* Glad

Anmäl
2007-03-08 10:48 #5 av: [viciousy]

Vad skoj att läsa dett Helen Glad!

Anmäl
2007-03-09 22:43 #6 av: SacredSouls

Det  var en herlig historieGlad

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.