Kattklubbar

Kustkatten, KKN

2007-01-17 20:37 #0 av: RolfH

KustKatten, KKN, är en IDP-klubb som startade i december 1988. Medlemmarna finns över hela landet, men främst i VästSverige. KustKatten har idag ca 450 medlemmar och ca 950 katter och samarbetar med andra oberoende kattklubbar.

Ett medlemskap i KustKatten innebär så mycket mer än bara katt. Det mesta kretsar naturligtvis mycket kring "fyrfotingarna", men gemenskapen mellan medlemmarna är minst lika viktig. Via vår fadderverksamhet och våra regelbundna klubbträffar blir du snabbt "en i gänget". Vi vill att KustKatten alltid skall förknippas med god katthållning. Därför arbetar vi långsiktigt för att höja kattens status i samhället. KustKatten verkar även aktivt mot djurplågeri, däribland förebyggande mot problemet med sommarkatter.

 

 

 

 

KustKatten arrangerar minst en internationell kattutställning varje år, då föreningens medlemmar på olika sätt deltar i det praktiska arbetet.
På våra klubbträffar behandlas ämnen såsom; genetik, katthälsovård, pälsvård etc. Vi har också olika föreläsningar av veterinärer, skribenter, domare samt företag med anknytning till katt.
Föreningen har under årens lopp medverkat vid olika mässor, "kattens dag" samt andra tillställningar där vi kunnat göra reklam för katten och vår förening.

Källa: Kustkattens hemsida

 

Relaterade länkar

Av: RolfH

Datum för publicering

  • 2007-01-17
Anmäl
2007-01-19 01:51 #1 av: RolfH

Själv är jag förutom medlem även aktiv i Kustkatten. Jag är klubbens stambokförare (efter årsmötet) och handhar således allt som har med registrering av katter, kattungar och stamnamn för Kustkattens medlemmar.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.