Annons:
Etikettpälsvård-foder
Läst 10315 ggr
Celia
3/5/07, 2:58 AM

Er katt matvägrar inte, den är narkoman!

För en hel del år sedan presenterades en ny forskarrapport angående kattens matvanor, men den är inte mindre aktuell idag.

Det har visat sig att de kan bli matnarkomaner bara efter ett par dagar med speciell kattmat. Serveras sedan något annat, matvägrar katten.

SIA-bebbe som smaskar på ett rått kycklinghjärta :)Mike Davies arbetar som forskare för ett engelskt företag som tillverkar djurfoder och har kommit fram till att katten blir snabbt kemiskt tillvand, precis som vi människor blir av narkotika. -När en katt avslutar en måltid som känts psykologiskt rätt, sänder hjärnan ut signaler som säger att detta är vad katten behöver, säger Mike. Tillvänjningen har startat och katten har fått en kemisk dusch.

När den åter serveras likadan mat förstärks effekten, ju oftare den bjuds desto svårare blir det att bryta den onda cirkeln, slutligen vill katten inte äta något annat.

Katten har ett utmärkt luktsinne och den känner av kemiska ämnen in i minsta molekyl, redan innan maten ligger på fatet, det går aldrig att lura en katt!

Vad skall ni då göra om er katt får för sig att det bara är den dyra maten som duger?
Kattmatstillverkarna rekommenderar följande; Servera likadan mat i flera dagar även om katten inte ens smakar, ge er aldrig, till slut kommer katten att äta.

Alla vi kattägare som råkat ut för en bortskämd matnarkoman och kämpar tappert, ja vi vet bättre…

Av: Celia

Datum för publicering

  • 2007-03-05
Annons:
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Denna kommentar har tagits bort.
Lullan1
3/11/07, 11:37 PM
#4

Är det så det ligger till? Flört

Celia
3/12/07, 3:04 AM
#5

#4 - ja vi har blivit blåsta hela tiden Generad

Denna kommentar har tagits bort.
Annons:
[viciousy]
3/29/07, 10:50 PM
#7

Att en katt kan bli narkoman…Förvånad

[hakkapelitta]
3/30/07, 12:38 AM
#8

ehm, mina katter äter allt. finns det "matnarkomaner" som blir beroende av all mat? Generad

Nietzsches udda favoriter:
- vattenmelon - persika - soltorkad tomat - krossade tomater  

Celia
3/30/07, 1:17 AM
#9

#8 - är hon under 1 år? Unga katter brukar vara galna i allt, speciellt melon Skrattande

Fast krossade tomater har jag aldrig hört tidigare Flört

[hakkapelitta]
3/30/07, 12:31 PM
#10

han är 1,5 nu :)

men i somras var han runt året, då var han tokig i allt som hette frukt och grönsaker!! krossade tomater och kikärter är poppis fortfarande, just kikärter blir katter galna i. först är det burken (kattmatburksformen) som tilltalar dem och sen känner de ju av (?) höga proteinhalter i mat :) :)

PollyBoffin
3/30/07, 2:26 PM
#11

Krossade tomater? Den har jag aldrig hört! Vi hade en vuxen siameshona som älskade scweizernötschoklad, det tyckte jag var tillräckligt konstigt!Skrattande

Celia
3/30/07, 5:23 PM
#12

#10 - sorry, han skulle det vara ja Generad

#11 - vår gamle Moony älskade Noblesse (den där runda supertunna chokladen i avlånga askar). Ja nu finns den i andra former också har jag sett, men då var de avlånga… Vi kunde inte ha en sådan ask framme, för då var det chokladrundlar överallt och de få som låg kvar i asken var naggade i kanterna Skrattande

Fast jag har läst att lök och choklad varken är bra för hundar eller katter. Speciellt mörk choklad då kakaohalten är hög och därmed giftig. Jag märkte dock aldrig att det skulle vara några problem för Moony. Vår första hona Aniara åt julstjärnor varenda jul och hon blev aldrig heller sjuk eller kass i magen (hon var alltid för hård i magen…)

[hakkapelitta]
3/30/07, 5:48 PM
#13

nej, choklad och lök innehåller nåt som gör att katter kan få akut blodbrist (rätta mig om jag har fel), men jag tror så! jag vet att hundar måste raka vägen in till veterinären om de ätit en hel chokladkaka t.ex…

Annons:
Celia
3/30/07, 5:55 PM
#14

Vår gamle hund stal ofta choklad och har ätit allt från hela twistpåsar (med papper och allt..) till Paradis-ask med mestadels mörk choklad. Han spydde som en fontän men vi behövde inte åka in (vet. sa att det inte behövdes då han hade fått upp allt igen).

Teobromin heter giftet i kakao. Små hundar/känsliga hundar/katter kan dö av en liten bit mörk choklad :(

PollyBoffin
3/30/07, 6:58 PM
#15

Tur att det var schweizernötschoklad hon var tokig i! Det är ju ljus choklad i den! Våra hundar fick alltid hundchoklad de istället för annat!Glad

#14 Tur att det gick bra för vovven!

Celia
3/30/07, 7:23 PM
#16

#15 - ja både ni och vi har nog haft tur. Jag märkte aldrig något konstigt med Moony (katten) efter att hon ätit Noblesse. Men någon sa att de blir lite höga (!?) så våra kanske visste när det var nog? Flört

Anna77
3/30/07, 7:52 PM
#17

min oriental gillar lakrits (oj hur stavas det..)

Anderssonskan
4/5/07, 5:31 PM
#18

Frippe min lilla matvägrare äter tortillachips med dipp och är tokig i doften av revbenspjäll. Men äta torrfoder -Matte är du tokig?

Celia
4/5/07, 6:01 PM
#19

Vår förstfödda åt aldrig torrisar, hon ville inte ens testa. Hon var speciell och skulle bara äta Whiskas original med räksmak - allt annat ratades i kattmatsväg, så vi gjorde ofta fisk eller fågel till henne för att hon skulle få lite variation.

Nu har vi en till som bara vill ha burkmat. Hon kan dock tänka sig att variera smakerna, men om vi lägger upp fel smak för dagen så äter hon inte alls och vi får öppna nästa sort tills det passar…

Missannas
3/18/10, 1:25 PM
#20

Jag har en liten "matnarkoman" som på ett desperat sätt älskar ananas, hon kommer springande, gapar och klättrar upp för mina ben så fort jag skär upp ananas Förvånad

I övrigt är mina katter ganska öppna för att testa all sorts mat, däremot har jag haft en ragdoll som bara ville ha RC torrfoder, det spelade inte så mycket roll vilken sort det var, så länge det var just RC torrfoder. Han vägrade all annan mat och kunde vara utan mat i två dagar när vi försökte få honom att äta mjukmat.

Anna - Moderator & medarbetare Siames iFokus

Annons:
BARFmycat
3/19/10, 5:26 PM
#21

Går det att läsa om den här studien någonstans? Känns som att Mike Davie är ett ganska vanligt namn att bara googla på..Tungan ute

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

Lejdet
3/20/10, 10:48 AM
#22

Har också haft en katt som älskade krossade tomater!

Tyvärr har jag ju EN av mina fem katter som vägrar äta torrfoder. Har försökt allt men hon svälter hellre ihjäl!

BARFmycat
3/20/10, 10:52 AM
#23

#22

Klok katt

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

carinbrack
3/20/10, 10:55 AM
#24

Dexter har just visat sig älska öl! (tur att det var lättöl)

BARFmycat
3/20/10, 11:21 AM
#25

#24

Får han dricka det för dig?

Hälsningar Sarah Siverman, fd. sajtvärd BARF I Fokus
www.BARFmycat.com, kontakt: Sarah@BARFmycat.se
~ Ej längre aktiv på iFokus ~

carinbrack
3/20/10, 4:31 PM
#26

#24 Oh nej, han bara kastade sig över ett glas öl och då tog jag lite på fingret för att se om han verkligen tyckte om det och det gjorde han. Men sen var det stopp. Tror inte öl är en bra kattdryck, även om Dexter tror det.

Linnea
5/19/10, 2:47 PM
#27

Många djur gillar öl, det är malten dom tycker om.

Skynda långsamt så går det fortare Sajtvärd på Fälttävlan

Annons:
Blatabby
5/19/10, 3:03 PM
#28

Min blåtabby gillade kaffe, vin (bara vitt), calvados och konjak… Vi bjöd honom givetvis aldrig, men vi fick se upp så vi inte lämnade glas och koppar obevakade. Han var raskt på plats och slickade i sig om han fick chansen. Helt knäppt med tanke på katters känsliga luktsinne.

Och nej, han dog inte av skrumplever. En blodpropp i huvudet (och en rad andra hälsoproblem) gjorde att han fick sluta sitt liv vid 14 års ålder.

Upp till toppen
Annons: