Kattklubbar

Föreningen Sydkatten

2007-03-15 01:09 #0 av: Celia

.. är en SVERAK-ansluten Skånebaserad kattklubb för alla som har intresse av katter. Oavsett om du har en raskatt eller huskatt är du lika välkommen till klubben.

Föreningen Sydkattens logotyp
  


Föreningen Sydkatten, SYDK

.. är en SVERAK-ansluten Skånebaserad kattklubb för alla som har intresse av katter. Oavsett om du har en raskatt eller huskatt är du lika välkommen till klubben.

Sydkatten arbetar för kattens bästa, för att främja en sund avel och idkar upplysningsverksamhet. Genom åren har Föreningen Sydkatten varit en av de större kattklubbarna i Sverige och huvuddelen av medlemmarna finns i Skåne, Blekinge, södra Halland och Småland.

Sydkatten har ett stort antal aktiviteter varje år, det är medlemsträffar, föredrag, kurser, vip-kvällar, studiebesök och mycket mer - 2006 hade vi över 30 aktiviteter för medlemmarna! Särskilt populära är våra utställningskurser för nybörjare som vi håller ett par gånger per år.

Fyra gånger per år ger Sydkatten ut sin fina medlemstidning SydkattAktuellt, 68 sidor fyllda med artiklar om avel och utställningar, olika kattraser, foder, genetik, kattens beteende och hälsa. Dessutom fototävlingar, bokrecensioner, pysseltips, vimmelreportage och medlemmarnas egna bilder förstås.

Flera gånger per år medverkar klubben i olika propagandautställningar, smådjursutställningar, på husdjursmässor och dylikt. Kattens Dag firar vi med representanter på flera olika platser i Skåne. Arbetet med att öka kattens status arbetar Sydkatten aktivt med, bl a genom ett samarbete med föreningen Katthjälpen och med representation i Malmö kommuns kattråd.

Som huvudmedlem får man Sydkattens eget rabatthäfte som ger rabatt hos ett 40-tal samarbetspartners, rabatter ges av veterinärer, zoobutiker, nätshoppar m.m.

Trots ett stort medlemsantal har Sydkatten en stor gemenskap och många aktiva medlemmar!

_________________________________

Text: Linda Kapusta, vice ordf. Sydkatten

Relaterade länkar

Av: Celia

Datum för publicering

  • 2007-03-14
Anmäl
2007-03-15 01:27 #1 av: Celia

Den här klubben är jag medlem i sedan 1991.

Lägg gärna upp information om era egna klubbar. Vill ni ha dem som en artikel, så kan ni skicka ett PM till mig eller någon av sajtens medarbetare (se kontaktinfo via länken "Om sajten" här ovan. Alla bidrag tas tacksamt emot Glad

Anmäl
2007-04-05 00:11 #2 av: Celia

Klubben har fått en ny utställningssekreterare;

"
From årsmötet 29/3 har Sydkatten en ny utställningssekreterare, Helena Hansson har avgått och i stället är det Camilla Olin som är klubbens nya utställningssekreterare!!!!

För att inte Dina anmälningar ska bli försenade, skicka dem till Sydkatten c/o Camilla Olin, Brottarevägen 9, 235 92 Vellinge

Har Du frågor så maila helst,  till
camilla.olin@sydkatten.nu"

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.